Drift

20 Apr, 2021 Ώρα 17:49

Νίκη για την ομάδα της ENEOS στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Drift

Thumbnail

Διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου από το Power Drift Club, ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway και σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations, με επιθετικές γραμμές, μεγάλες γωνίες και ψηλές ταχύτητες. Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης και ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Η αγωνιστική μέρα κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Semi Pro, την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ο Σίμος Τίκκης με 81 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 99 χ.α.ω. Δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία για τον Χρίστο Χαραλάμπους με 76,5 βαθμούς ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Πλούταρχος Ανδρέου με 66,5 βαθμούς. Στην κατηγορία Pro ο Γιώργος Χριστοφόρου ‘Έλα Κόκο’ έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα κατακτώντας την πρώτη θέση με 95 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 115 χ.α.ω.  Στην δεύτερη βρέθηκε ο Πάμπος Χαραλάμπους με 90,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 104 χ.α.ω παρόλο που αγωνίστηκε με το παλιό του αγωνιστικό. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Βασίλης Χριστοφόρου με 79,5 βαθμούς.

Close

 

 

Μεγάλος άτυχος ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ ο οποίος δεν κατάφερε να γράψει βαθμολογημένο πέρασμα μένοντας εκτός των διπλών βαθμολογημένων. Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, ξεκινώντας και πάλι με την Semi Pro, o Σίμος Τίκκης συνέχισε με την φόρα που πήρε από τα μονά βαθμολογημένα φτάνοντας μέχρι τον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του τον Χρήστο Χαραλάμπους τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση. Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Ευτύχιος Χριστοδούλου με τον Πλούταρχο Ανδρέου με τον δεύτερο να επικρατεί κατακτώντας το τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου. Στη κατηγορία Pro είχαμε ένα από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες μέχρι σήμερα .Σε δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς είδαμε τους Γιώργο Χριστοφόρου Έλα Κόκο’ και Πάμπο Νικολάου να περνούν στον τελικό με τον ‘Έλα Κόκο’ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο συμπλέκτη. Σε ένα τελικό που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο οδηγός της ENEOS Πάμπος Νικολάου κατάφερε να επικρατήσει κατακτώντας την πρώτη θέση, αφήνοντας στην δεύτερη τον περσινό πρωταθλητή. Στον μικρό τελικό τέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο μεγάλες εκπλήξεις του αγώνα με τον άλλο οδηγός της ENEOS, Γιώργο Τσιελεπή, να επικρατεί κατακτώντας το πρώτο του βάθρο στην καριέρα του, αφήνοντας τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Semi Pro Πόλυ Κωνσταντίνου στην τέταρτη θέση.

Close

 

 

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου και πάλι στην πίστα Achna Speed Way. Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

 

06 Jul, 2023 Ώρα 18:48

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift: Πάμε για τον 4ο γύρο με νυχτερινό αγώνα!

Thumbnail

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας της χρονιάς και τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η τέταρτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” στην Achna Speedway και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

 

Close

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:30 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους και μετά από διακοπή μίας ώρας θα πραγματοποιηθούν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν στις 19:00 απευθείας από το κανάλι Cytavision Sports 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες και απίστευτο θέαμα στον νυχτερινό αγώνα υπό το φως των προβολέων. Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, το νεαρό Σίμο Τίκκη, ο οποίος παρόλο που ακόμα δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή χρονιά, εντούτοις είναι ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό το δίδυμο είναι από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. 

 

 

Με τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, αθλητές όπως ο πάντα θεαματικός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”, ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” αλλά ο νικητής του τελευταίου αγώνα Αντρέας Αντρέου “Wax” συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα όπως τους Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπο Νικολάου και Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα”.  Στην λίστα συμμετοχών υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι αν βρεθούν στην μέρα τους έχουν τις δυνατότητες για δυνατά αποτελέσματα και αυτοί είναι οι Χρίστος Λοίζου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Πάμπος Χαραλάμπους, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος και Δώρος Φραντζέσκου.  Τις Συμμετοχές συμπληρώνουν οι επίσης ταλαντούχοι οδηγοί Ευτύχιος Χριστοδούλου, Νεόφυτος Φικάρδου, Παναγιώτης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Stefan Sorin, Αντρέας Παπούτας.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Κυριάκος Αριστείδου μετά την νίκη στον προηγούμενο αγώνα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Γιάννος Μιχαήλ που φάνηκε άτυχος.

Ανεβασμένος αγωνιστικά, ο Χρίστος Πέτρου θα ψάξει την πρώτη νίκη στο θεσμό, ενώ ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Σάββας Ιωάννου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Πέτρος Χατζήκος και Γιώργος Τζιαπούρας με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.  Στην λίστα συμμετοχών έχουμε και δύο Ελλαδίτες νεαρούς οδηγούς, τους Ηλία Γρύλλη και Παύλο Σαμαρά οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενώ παράλληλα ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή ενός Βρετανού πρωτάρη στον αγώνα, του David Bell.

Μέγα Χορηγοί του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2023 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά  ENEOS και η MCM Digital Prints & Signs.

Χορηγοί του αγώνα το Michaelas Group με τα καύσιμα Fill N'Go, η OMP Cyprus by M22 Enterprises, Budget Car Rental Cyprus, Toolwarehouse, PKcel, Cytavision, S.N. Machinery LTD και το Njoy radio Cy!