Drift

13 May, 2019 Ώρα 14:33

Ο Πάμπος Χαραλάμπους νικητής του 2ου αγώνα του Πρωταθλήματος Drift by Eneos

Thumbnail

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαΐου από το Power Drift Club, ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift By Psaltis Eneos υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα το “parking”. Σχεδιαστικά η διαδρομή ακολούθησε τη λογική του King Of Nations, με πολύ ακραίες επιθετικές γραμμές, μεγάλες γωνίες και ψηλές ταχύτητες, κάτι που πρώτη φορά έγινε στο χώρο αυτό.

Close

 

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με την ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, ακολούθησε περιδιάβαση των οδηγών στην πίστα και πληροφόρηση για το τι τους ζητούσαν να κάνουν στον αγώνα. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ξεκίνησε η διαδικασία των μονών περασμάτων προθέρμανσης με τον κάθε οδηγό να έχει το δικαίωμα τριών διελεύσεων. 

 

Close

 

Σε αυτή την φάση υπέρβαλαν εαυτόν ούτως ώστε να δουν μέχρι που μπορούν να φτάσουν πιέζοντας για το κάτι περισσότερο. Ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, εκεί όπου έλαμψε με την παρουσία του ο Πάμπος Νικολάου ακουμπώντας σχεδόν το τέλειο με μια βαθμολογία στα 90. Παράλληλα, την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου πέτυχε ο Γιώργος Χριστοφόρου. 

 

 

Στην συνέχεια ξεκίνησε το πιο θεαματικό κομμάτι του αγώνα, τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Η αρχή έγινε από την κατηγορία Semi Pro. Οι οδηγοί έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι το επίπεδο ανέβηκε κατακόρυφα και μετά από ωραίες μάχες αυτός που κατάφερε να επικρατήσει ήταν ο Σάββας Συμιανός. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Βασίλης Χριστοφόρου και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αντρέας Νέστωρος. Ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε στον μικρό τελικό λόγω μηχανικού προβλήματος του αντιπάλου του, Πόλυ Κωνσταντίνου, ο οποίος αρκέστηκε στην τέταρτη θέση.

 

 

Στην κατηγορία Pro, έγιναν μεγάλες μάχες οι οποίες κρίθηκαν ουσιαστικά στις λεπτομέρειες. Ο Πάμπος Χαραλάμπους, μόλις στη δεύτερη του παρουσία ύστερα από απουσία δύο χρόνων, έφτασε στην νίκη καθώς κέρδισε το νικητή του πρώτου αγώνα Νικόλα Νικόλα «Πατάκ». Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο», ο οποίος κέρδισε στο μικρό τελικό τον Κυριάκο Μάριου «Τσόδα».

 

 

Με και την ολοκλήρωση του δευτέρου γύρου δύο διαφορετικοί νικητές φιγουράρουν στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η συνέχεια προβλέπετε συναρπαστική και με το επίπεδο να ανεβαίνει, δεν υπάρχει πλέον φαβορί σε κανένα αγώνα, αφού αρκετοί οδηγοί έχουν τα φόντα να κερδίσουν.

 

 

Βασικός χορηγός του αγώνα, όπως και του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης είναι η εταιρεία  Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά Eneos Cyprus

Χορηγοί του αγώνα ήταν οι: 

HELL ENERGY 

7sportstv

Close

Car.com.cy

Alpinestars Cyprus 

Zeknova tyres Cyprus

Evans Waterless Engine Coolants CY 

GYEON Quartz Cyprus

Phileas Guides Mobile Applications 

 

Poster Design : Motivate Studio

STS Events 

10 Mar, 2020 Ώρα 16:00

Ακύρωση του 1ου αγώνα Drift λόγω κορωνοϊού

Thumbnail

Ο 1ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου, αναβλήθηκε λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον κορωνοϊό (COVID-19) στο νησί μας. Ευχόμαστε να ξεπεραστεί σύντομα το πρόβλημα και να επιστρέψουμε στο αγαπημένο μας άθλημα. 

Close

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο είναι πλέον γεγονός και από το απόγευμα της Δευτέρας οι αρμόδιες αρχές είναι σε συναγερμό.

Διαβάστε περισσότερα για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό εδώ.

Close
Tags