Drift

28 Apr, 2023 Ώρα 08:42

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2023: Πάμε για τον δεύτερο γύρο στην Achna Speedway!

Thumbnail

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Απριλίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Χώρος διεξαγωγής έχει επιλεγεί το γνωστό ‘Parking’ και σχεδιαστικά η διαδρομή θα είναι πιο τεχνική σε σχέση με την πρεμιέρα, γεγονός που προσδίδει ενδιαφέρον αφού οι εκπλήξεις και οι ανατροπές καραδοκούν στην γωνία, κάτι που είδαμε και σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες και στο φετινό πρωτάθλημα έρχονται από το King Of Europe/King Of Nations.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται συναρπαστικές μάχες μέχρι το τέλος, σε ένα αγώνα όπου δήλωσαν συμμετοχή 38 οδηγοί.

 

Close

 

Στην κατηγορία Pro ο νικητής του πρώτου αγώνα και περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου, παρουσιάζεται πιο ανεβασμένος και ώριμος από ποτέ και φυσικά έτοιμος να κάνει το δύο στα δύο. 

Απέναντι του όμως θα βρει εξαιρετικούς οδηγούς όπως την περσινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος Σίμο Τίκκη, τον πάντα εντυπωσιακό Δαύιδ Δαύιδ και τον αειθαλή Δημητράκη Χριστοφή «Takamura».  Υπάρχουν και οδηγοί που έχουν τα φόντα να κυνηγήσουν την νίκη, όπως τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου, τον Χρίστο Λοϊζου ο οποίος ανέβηκε από την Semi Pro την φετινή Χρονιά, τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου και τον Πόλυ Κωνσταντίνου ο οποίος τα βρίσκει πάντα με το “Parking” και είναι ικανός για να προχωρήσει ψηλά στον αγώνα.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στους πάντα ανταγωνιστικούς Αντρέα Αντρέου “WAX”, Νικόλα Νικόλα “Πατάκ”, Παναγιώτη Νικολάου, Πάμπο Νικολάου, Αλέκο Χάσικο, Βασίλη Χριστοφόρου, Κυριάκο Μάριου “Τσόδα” αλλά και στον περσινό πρωταθλητή κατηγορίας Semi Pro Ευτύχιο Χριστοδούλου αλλά και τον πάντα εντυπωσιακό Κώστα Κωνσταντίνου «Σπαρσή».

 

drift 2023 april

  

Στα θετικά του δεύτερου αγώνα της χρονιάς θα είναι οι μεγάλες επανεμφανίσεις  των πρωταθλητών Γιώργου Χριστοφόρου “Ελα Κόκο”, Πάμπου Χαραλάμπους, Δώρου Φραντζέσκου και του επίτιμου πρόεδρου του Power Drift Club Άντρου Αντωνίου.

Πρώτος φετινός αγώνας για τους Ανδρέα Νέστωρα και Ανδρέα Παππούτα, ενώ ο Νεόφυτος Φικάρδου θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα μετά την ατυχία στην πρεμιέρα. Ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη θα επιδιώξουν οι Stefan Sorin, Γιώργος Τσιελεπής, Παναγιώτης Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου.

Στην κατηγορία Semi-Pro μετά τον πρώτο αγώνα είδαμε οδηγούς να ξεχωρίζουν και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπως τους Κυριάκο Αριστείδου, Γιάννο Μιχαήλ, Σάββα Ιωάννου, οδηγοί που αναμένεται να κυνηγήσουν ακόμα μια φορά θέση στο βάθρο. 

Αντώνης Νικολάου, Σάββας Σπύρου, Χρίστος Κούτα, Μάριος Φιλίππου, Δήμος Σαββίδης και Χρίστος Πέτρου θέλουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί ενώ η συμμετοχή του Ηλία Γρίλλη αλλάζει όπως είναι φυσικό τις ισορροπίες και αναμένουμε να δούμε ακόμη πιο δυνατές μάχες στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα του αγώνα αρχίζει στις 9:30 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές, στις 10:00 ακολουθεί προθέρμανση και στις 11:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Με την ολοκλήρωση τους στις 13:00 θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι τις 14:00 όπου μετά είναι η κορύφωση του αγώνα με τα διπλά περάσματα. Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 18:00. Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το Cytavision Sports HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go.

 

Δελτίο τύπου: PDC Power Drift Club Cyprus

06 Jul, 2023 Ώρα 18:48

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift: Πάμε για τον 4ο γύρο με νυχτερινό αγώνα!

Thumbnail

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου διεξάγεται ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας της χρονιάς και τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ο οποίος διοργανώνεται από το Power Drift Club, και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η τέταρτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” στην Achna Speedway και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

 

Close

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:30 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους και μετά από διακοπή μίας ώρας θα πραγματοποιηθούν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν στις 19:00 απευθείας από το κανάλι Cytavision Sports 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Close

Με τους καλύτερους οδηγούς του Κυπριακού Drift να δηλώνουν παρών αναμένονται δυνατές μάχες και απίστευτο θέαμα στον νυχτερινό αγώνα υπό το φως των προβολέων. Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, το νεαρό Σίμο Τίκκη, ο οποίος παρόλο που ακόμα δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της νίκης στην φετινή χρονιά, εντούτοις είναι ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος και αυτό το δίδυμο είναι από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. 

 

 

Με τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας να δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν την νίκη αλλά και το φετινό πρωτάθλημα, αθλητές όπως ο πάντα θεαματικός Κυριάκος Μάριου “Τσόδας”, ο αναγεννημένος Κώστας Κωνσταντίνου “Σπαρσής” αλλά ο νικητής του τελευταίου αγώνα Αντρέας Αντρέου “Wax” συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί.  

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι μπορούν να κυνηγήσουν την νίκη αλλά ακόμη και το πρωτάθλημα όπως τους Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπο Νικολάου και Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα”.  Στην λίστα συμμετοχών υπάρχουν και άλλοι ταλαντούχοι οδηγοί οι οποίοι αν βρεθούν στην μέρα τους έχουν τις δυνατότητες για δυνατά αποτελέσματα και αυτοί είναι οι Χρίστος Λοίζου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Πάμπος Χαραλάμπους, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος και Δώρος Φραντζέσκου.  Τις Συμμετοχές συμπληρώνουν οι επίσης ταλαντούχοι οδηγοί Ευτύχιος Χριστοδούλου, Νεόφυτος Φικάρδου, Παναγιώτης Νικολάου, Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Stefan Sorin, Αντρέας Παπούτας.

 

 

Στην κατηγορία Semi Pro, ο Κυριάκος Αριστείδου μετά την νίκη στον προηγούμενο αγώνα πέρασε επικεφαλής στην βαθμολογία και αυτά τα δεδομένα θα επιδιώξει να αλλάξει ο Γιάννος Μιχαήλ που φάνηκε άτυχος.

Ανεβασμένος αγωνιστικά, ο Χρίστος Πέτρου θα ψάξει την πρώτη νίκη στο θεσμό, ενώ ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Σάββας Ιωάννου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Πέτρος Χατζήκος και Γιώργος Τζιαπούρας με στόχο την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο.  Στην λίστα συμμετοχών έχουμε και δύο Ελλαδίτες νεαρούς οδηγούς, τους Ηλία Γρύλλη και Παύλο Σαμαρά οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες ενώ παράλληλα ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρώτη συμμετοχή ενός Βρετανού πρωτάρη στον αγώνα, του David Bell.

Μέγα Χορηγοί του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2023 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά  ENEOS και η MCM Digital Prints & Signs.

Χορηγοί του αγώνα το Michaelas Group με τα καύσιμα Fill N'Go, η OMP Cyprus by M22 Enterprises, Budget Car Rental Cyprus, Toolwarehouse, PKcel, Cytavision, S.N. Machinery LTD και το Njoy radio Cy!