Drift

24 Sep, 2021 Ώρα 11:41

Συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες για την Εθνική ομάδα Πλαγιολίσθησης

Thumbnail

Η Εθνική ομάδα Πλαγιολίσθησης θα συμμετάσχει σε δυο αγώνες στην Ελλάδα με στόχο την ύψιστη διάκριση ανάμεσα σε κορυφαία ονόματα του θεσμού. Η συμμετοχή των αθλητών μας ανακοινώθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου κ. Μανώλη Κουλουμά, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε καταφέρει να ενεργοποιήσουμε το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας με την Ελλάδα για την ανταλλαγή αθλητών υψηλών επιδόσεων. Το πρωτόκολλο αφορά την κάλυψη των εξόδων από το κράτος μεταξύ αναγνωρισμένων Ομοσπονδιών των δύο χωρών. Στην προκειμένη περίπτωση το Κυπριακό κράτος καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια των πληρωμάτων και η Ελληνική κυβέρνηση τα έξοδα διαμονής και μεταφορές των αθλητών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την κάθοδο Ελλήνων αθλητών στην Κύπρο.»

Close

 

 

Η Εθνική ομάδα αποτελείται από οκτώ αθλητές, τους Άντρο Αντωνίου, Δαυίδ Δαυίδ, Γιώργο Τσιελεπή, Νεόφυτο Φικάρδου, Σέργιο Γρηγορίου, Πάμπο Νικολάου, Κυριάκο Μάριου και Γιώργο Χριστοφόρου.

Ο Πρόεδρος του Power Drift Club, και μέλος της Εθνικής ομάδας Πλαγιολίσθησης, Άντρος Αντωνίου ανακοίνωσε τις πληροφορίες για τους δύο διεθνής αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα.

Close

Αρχικά η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στον αγώνα Touge στην Νιγρίτα το Σαββατοκύριακο στις 2-3 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται όπως ακριβώς οι αγώνες πλαγιολίσθησης σε πίστα, δηλαδή με μονά βαθμολογημένα περάσματα και ακολούθως με διπλές μονομαχίες, με τη μόνη διαφορά ότι διεξάγεται σε ασφάλτινη διαδρομή στο βουνό.

 

Close

 

Μετά τον αγώνα Drift Kings Touge International Series ακολουθεί ο τελευταίος αγώνας του Drift Kings International Series ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα των Σερρών μια βδομάδα αργότερα, στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

Οι δυνατότητες διάκρισης υπάρχουν και στους δύο θεσμούς αφού οι Κύπριοι αθλητές με τις επιδόσεις τους σε προηγούμενες χρονιές έδειξαν ότι έχουν τα φόντα να διακριθούν. Το 2019, στον αγώνα Touge στη Νιγρίτα, ο Χαράλαμπος Τσουρής κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης μετά τη νίκη του στο συγκεκριμένο αγώνα, με δεύτερο τον Πάμπο Χαραλάμπους και τέταρτο τον Κυριάκο Μάριου. Επίσης, στην πίστα των Σερρών, ο Άντρος Αντωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση γενικής το 2018

 

 

22 May, 2024 Ώρα 09:27

Σίμος Τίκκης και Γιώργος Τζιαπούρας οι νικητές του 3ου αγώνα πλαγιολίσθησης!

Thumbnail

Την Κυριακή 19 Μαΐου διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway o τρίτος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης, με διοργανωτή το Power Drift Club και τον αγώνα να τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Στην πολύ τεχνική διαδρομή που σχεδίασαν οι κριτές του αγώνα στο “parking”, έγιναν συναρπαστικές μάχες με τις ανατροπές να είναι ακόμα μια φορά στην ημερήσια διάταξη και οδηγοί φαβορί να μένουν εκτός βάθρου.

 

Close

 

Αυτοί που ξεχώρισαν και συνάμα έφυγαν με τη νίκη από τον αγώνα ήταν ο Σίμος Τίκκης στην κατηγορία PRO και ο Γιώργος Τζιαπούρας στην κατηγορία SEMI PRO, όντας και οι δυο πολύ ανταγωνιστικοί.

Close

 

 

Η δράση άρχισε το πρωί με τα μονά βαθμολογημένα, με τον νεοφερμένο στο φετινό πρωτάθλημα και νικητή στους προηγούμενους δυο αγώνες Γιώργο Τζιαπούρα να παίρνει την ψηλότερη βαθμολογία που ήταν 86.25 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 109 km, δείχνοντας παράλληλα τις προθέσεις του για τον αγώνα.

 

 

 

Ο Κυριάκος Αριστείδου πλασαρίστηκε δεύτερος με καλύτερη βαθμολογία του 83.50 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια, έχοντας ταχύτητα εισόδου 100 km, ενώ την τρίτη καλύτερη βαθμολογία πήρε ακόμα ένας νεοφερμένος στο πρωτάθλημα, ο Κύρος Αρτεμίου, που βαθμολογήθηκε με 76.50 βαθμούς επίσης στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 110 km.

Στην κατηγορία PRO, ο περσινός πρωταθλητής Σίμος Τίκκης ήθελε τη νίκη για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του τίτλου μετά το νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν και άρχισε δυνατά τον αγώνα έχοντας την ψηλότερη βαθμολογία στα μονά περάσματα που ήταν 92.75 βαθμοί στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 111 km.

Ο πάντα ανταγωνιστικός Δημητράκης Χριστοφή πήρε την δεύτερη θέση με 91.25 βαθμούς επίσης στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου 111 km, ενώ στην πρώτη τριάδα πλασαρίστηκε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Πάμπος Νικολάου με καλύτερη βαθμολογία τους 91 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια έχοντας ταχύτητα εισόδου 112 km.

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων βγήκαν τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων μονομαχιών που αναμφίβολα μαγνητίζουν τα βλέμματα σε κάθε αγώνα, αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι οδηγοί είναι κολλημένοι κυριολεκτικά ο ένας στον άλλο.

 

 

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Γιώργος Τζιαπούρας ήταν κυριολεκτικά ασυναγώνιστος. Αντιμετώπισε στους τέσσερις τον Χρίστο Πέτρου, τον οποίο άφησε εκτός και πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε ένα πολύ αξιόλογο αντίπαλο, τον Κυριάκο Αριστείδου.

Ο Αριστείδου για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε αρχικά τον Δήμο Σαββίδη και εν συνεχεία τον Πέτρο Χατζίκο. Ο τελικός ήταν από τους καλύτερους που έγιναν μέχρι τώρα στην κατηγορία, με τον Γιώργο Τζιαπούρα να κερδίζει τον αντίπαλο του και να κάνει το 3 στα τρία.

Στον μικρό τελικό που έγινε νωρίτερα, νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Πέτρου που ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

 

Στην βαθμολογία ο Γιώργος Τζιαπούρας είναι πρώτος με 400 βαθμούς, στην δεύτερη θέση διατηρήθηκε ο Κυριάκος Αριστείδου με 360 και τρίτος είναι ο Χρίστος Πέτρου με 290.

 

 

Στην κατηγορία PRO έγιναν εξαιρετικές μάχες και αυτός που διέπρεψε δεν ήταν άλλος από τον Σίμο Τίκκη, ο οποίος έφυγε από τον τρίτο αγώνα με το απόλυτο των βαθμών. Ο Τίκκης στην πορεία για τον τελικό απέκλεισε αρχικά τον Κυριάκο Μάριου και στη συνέχεια άφησε εκτός και τον Βασίλη Χριστοφόρου. Στην τετράδα αντίπαλος του ήταν ο Νεόφυτος Φικάρδου, ο οποίος προηγουμένως είχε κερδίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δώρο Φραντζέσκου. 

 

 

Ο Τίκκης ήταν καλύτερος από τον Ανδρέου και κατάφερε να επικρατήσει σημειώνοντας την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία τον διατηρεί στο κυνήγι του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. Ο Ανδρέου συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση, με τον Νεόφυτο Φικάρδου να κερδίζει στον μικρό τελικό τον Κώστα Κωνσταντίνου και να παίρνει την τρίτη θέση στον αγώνα.

 

 

Στην βαθμολογία ο Δώρος Φραντζέσκου εξακολουθεί να προηγείται με 330 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Ανδρέας Ανδρέου με 290 και τρίτος ο Σίμος Τίκκης επίσης με 290.

 

 

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης είναι στις 27 Ιουλίου και κύριο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι θα είναι νυκτερινός.

Κύριοι χορηγοί του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης είναι η CYTAVISION και η εταιρία PSALTIS με τα λιπαντικά ENEOS.