F1

26 Sep, 2022 Ώρα 10:13

24 Grand Prix ανακοίνωσε η Formula 1 για το 2023!

Thumbnail

Ανάσα δεν θα παίρνουν πιλότοι και μηχανικοί της F1 το 2023 αφού αν εξαιρέσουμε τον μήνα των διακοπών, κάθε Κυριακή θα έχουν σχεδόν από έναν αγώνα. Προσθέστε και τα ενδιάμεσα υπερατλαντικά ταξίδια στις πέντε ηπείρους όσοι εμπλέκονται με την F1 θα έχουν ένα αρκετά βαρύ πρόγραμμα.

Close
Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από αγώνες στη F1 . Περισσότεροι αγώνες σημαίνει ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός εξόδων αλλά όπως θα δούμε παρακάτω αυξάνονται και τα έσοδα της F1.

Αν πάρουμε το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και το προσαρμόσουμε στους 12 μήνες του χρόνου θα δούμε ότι θα έχουμε δύο αγώνες της F1 το Μάρτιο, τρείς τον Απρίλιο, τρείς το Μάιο και  δύο τον Ιούνιο.

Close

Ο χειρότερος μήνας από πλευράς προετοιμασίας είναι ο Ιούλιος όπου θα έχουμε τέσσερα Grand Prix. 

 

Close

 

Έναν αγώνα θα έχουμε τον Αύγουστο (ας μην ξεχνάμε ότι για τους Ευρωπαίους είναι ο μήνας των διακοπών όπου όλοι θα βρίσκονται στις παραλίες). Ωστόσο ένας αγώνας θα γίνει. 

Στη συνέχεια θα έχουμε τρείς αγώνες τον Σεπτέμβριο, τρείς αγώνες τον Οκτώβριο και τρείς αγώνες το Νοέμβριο. 

Αν δούμε προσεκτικά τις ημερομηνίες υπάρχει αγώνας της F1 και την Κυριακή του Πάσχα στην Κίνα αλλά και στην Ισπανία τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγωνιστικό πρόγραμμα της F1.

Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem όταν επισημοποιήθηκε το πρόγραμμα, δήλωσε: 

«Η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα. Οι νέες πίστες αλλά και η διατήρηση των παραδοσιακών, υπογραμμίζει την καλή διαχείριση του αθλήματος από την FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Formula 1, που δημιουργήθηκε από τους Κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μια ευρύτερη βάση θαυμαστών το 2023».

 

 

O Mohammed Ben Sulayem είπε ακόμη ότι υπήρξε ιδιαίτερη μέριμνα όσον αφορά στην ημερομηνία του φημισμένου αγώνα αντοχής των 24ωρών του Μαν (10-11/6) ώστε να μην συμπίπτει με αγώνα F1.

Από τα 24 GP μόνο τα εννέα θα γίνουν στην Ευρώπη. Όλα τα άλλα θα γίνουν στις άλλες ηπείρους σε ώρες που δεν θα ταιριάζουν με τις ώρες Ευρώπης. 

Ο πρώτος αγώνας στην Ευρώπη θα γίνει τον Μάιο στην πίστα της Imola. Ανάμεσα στον αγώνα της Βαρκελώνης και της Αυστρίας μεσολαβεί μια Αυστραλία. Τεράστια απόσταση. Η F1 μετά την Ισπανία θα πρέπει να ταξιδέψει 24 ώρες μέχρι την Αυστραλία και μετά να κάνει άλλες 24 ώρες για να επιστρέψει στην Ευρώπη για τον αγώνα της Αυστρίας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο αγώνας στο Spa έχει μετακινηθεί για τα τέλη Ιουλίου αντί τον Αύγουστο που γινόταν παραδοσιακά ενώ για φέτος δεν θα γίνουν αγώνες στη Γερμανία και τη Γαλλία. Θα γίνει μόνο στο Μονακό.

 

 

Το 2023 θα έχουμε αγώνα της F1 στην Κίνα (επανέρχεται μετά από χρόνια λόγω πανδημίας το Κινέζικο GP στη Σαγκάη) ενώ για πρώτη φορά θα δούμε αγώνα στο Las Vegas όπου διοργανωτής θα είναι η Liberty Media η οποία κατέχει και τα εμπορικά δικαιώματα της F1. Η πρεμιέρα της F1 θα γίνει στο  Bahrain στις 5 Μαρτίου και το φινάλε θα γραφτεί στο Abu Dhabi στις 23 Νοεμβρίου.

Ωραίοι είναι οι αγώνες της F1 αλλά θα αντέξουν οι πιλότοι που σε κάθε αγώνα δέχονται πολλά G και καταπονούν το σώμα τους. Θα αντέξουν αυτόν τον Γολγοθά;  Θα δούμε.Πάντως από αυτό τον αγωνιστικό μαραθώνιο υπολογίζεται ότι θα προκύψουν έσοδα άνω του 1 δισ. 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Αυτές είναι οι συνθέσεις των ομάδων για το 2023- Παρατηρείστε οτι ακόμη υπάρχουν κενά. Ενδεχομένως να έχουν κλείσει οι συμφωνίες ωστόσο επίσημα δεν έχουν ανακοινωθεί

 

02 Dec, 2022 Ώρα 08:19

Πιλότος της Formula 2 "έχασε" το δίπλωμα του μετά από βίντεο που ανέβασε στο tik tok

Thumbnail

Ο Βέλγος οδηγός της Formula 2 Amaury Cordeel, θα συνεχίσει να οδηγεί εντός πίστας και να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, όμως για τους δημόσιους δρόμους θα χρειάζεται ταξί.

Close

Ο Cordeel βρισκόταν στη γενέτειρα του στο Tamise του Βελγίου όταν είχε την "έξυπνη" ιδέα, όχι απλά να παρανομήσει υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας του δρόμου, αλλά να ποστάρει το κατόρθωμα του στο Tik Tok. Όπως φρόντισε να μάθουν όλοι οι followers του ότι ταξίδευε με ταχύτητες τουλάχιστον 179χλμ./ώρα σε δρόμο με όριο ταχύτητας 50χλμ./ώρα, έτσι το έμαθε και το δικαστήριο στο Termonde, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά των Βρυξελλών. Η ποινή του ορίστηκε στα 3.600 ευρώ ενώ η άδεια οδήγησης του κατασχέθηκε με τον ίδιο να μπορεί να υποβάλλει αίτηση για ανάκτηση της, σε έξι μήνες από τώρα.

 

Close

 

Η αλήθεια όμως είναι πως ο συγκεκριμένος οδηγός είχε ξαναγίνει διάσημος για παρόμοιο επίμαχο βίντεο στο οποίο φαινόταν να έτρεχε με 300χλμ./ώρα σε ένα Audi. Σε εκείνη τη περίπτωση κατάφερε να την γλιτώσει με απλή επίπληξη καθώς δεν ήταν ξεκάθαρο εάν εκείνος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι ή όχι.

Close

Ο 20χρονος οδηγός υπέγραψε πρόσφατα για δεύτερη σεζόν με την ομάδα Virtuosi, μαζί με τον Αυστραλό Jack Doohan, ο οποίος είναι μέλος της Alpine Academy και έχει οδηγήσει το μονοθέσιο Formula 1 της γαλλικής ομάδας αρκετές φορές. Για την ώρα, το συμβάν και η έλλειψη άδειας κυκλοφορίας δεν είναι πρόβλημα, καθώς στην Formula 2 (σε αντίθεση με την Formula 1), οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν άδεια και δίπλωμα οδήγησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 2, Bruno Michel, είπε ότι το θέμα αξίζει να διερευνηθεί και πως η FIA θα πρέπει να μεριμνήσει για τέτοια περιστατικά που μπορεί να ξανασυμβούν στο μέλλον.