F1

28 May, 2020 Ώρα 17:39

Ακυρώθηκε το Grand Prix της Ολλανδίας

Thumbnail

Μέχρι το 2021 θα πρέπει να περιμένουν οι Ολλανδοί για να δουν τον τοπικό ήρωα Max Verstappen να μάχεται με το μονοθέσιο της Red Bull Racing στην πρόσφατα ανακαινισμένη πίστα του Zandvoort.

Close

Οι διοργανωτές του Ολλανδικού Grand Prix αποφάσισαν να ακυρώσουν τον αγώνα, καθώς θεώρησαν ότι χωρίς θεατές δεν είχε νόημα να πραγματοποιηθεί.

«Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον πρώτο αγώνα στη χώρα μετά από 35 χρόνια. Θέλαμε να γιορτάσουμε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός μαζί με τους χιλιάδες fans, ωστόσο όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή για έναν ακόμα χρόνο. Σε συνεργασία με τη FIA και τη Formula One Management αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το φετινό GP» δήλωσε ο Jan Lammers.

Close

Επίσης ο διευθυντής του Ολλανδικού Grand Prix υπογράμμισε ότι τα εισιτήρια που είχαν πωληθεί για φέτος ισχύουν και για το 2021.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αναμένουμε το αναθεωρημένο καλαντάρι της Formula 1 για φέτος. Σύμφωνα με το προσχέδιο των διοργανωτών, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου από την Αυστρία. Ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη.

Close

 

Πηγή: Zougla.gr

Tags
12 Sep, 2025 Ώρα 12:25

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010

Thumbnail

Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.

Close

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.

Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,

Close

είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.

Close

Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.

Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.