F1

22 May, 2024 Ώρα 10:08

Δες έναν εικονικό γύρο της νέας πίστας στη Σαουδική Αραβία

Thumbnail

Το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας διεξήχθη για πρώτη φορά το 2021 στη προσωρινή διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Τζέντα (Jeddah Corniche Circuit), με τη διοργανώτρια του αγώνα να κάνει εξ αρχής γνωστό ότι ετοιμάζει μια νέα πίστα υψηλών προδιαγραφών στο Qiddiya.

Close

 

 

Ο αγώνας στο Jeddah Corniche Circuit θα γίνεται μέχρι το 2027, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για τη νέα πίστα και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα onboard video από προσομοιωτή με οδηγό τον Alex Wurz, που μας δείχνει τη χάραξη της νέας πίστας.

H σχεδίαση της φέρει την υπογραφή του πρώην οδηγού της F1, Alex Wurz, και -φυσικά- του γνωστού σχεδιαστή πιστών, Hermann Tilke. Η νέα πίστα θα είναι κατηγορίας Επιπέδου 1, με το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της να είναι οι συνεχείς αλλαγές υψομέτρου, με το υψηλότερο σημείο να έχει διαφορά 108 μέτρων με το χαμηλότερο, σε ένα γύρο με 21 στροφές.

Close

 

 

Το κεντρικό στοιχείο αυτού είναι το λεγόμενο “Blade”, ήτοι μια στροφή με φωτισμό LED και ανωφέρεια 70 μέτρων, που ισοδυναμεί με περισσότερες από 20 ορόφους.

Η πρόθεση είναι η πίστα Qiddiya Speed Park Track να συνδυάζει τις αρετές των μόνιμων πιστών και αυτών στους δρόμους, ώστε να περιλαμβάνει πολλαπλές διαμορφώσεις και τμήματα υψηλής και αργής ταχύτητας μέσα σε ένα γύρο.

Οι παραδοσιακές κερκίδες των φιλάθλων θα αντικατασταθούν από πολλά σημεία και βεράντες θέασης. Επιπλέον, εντός των εγκαταστάσεων της πίστας θα υπάρχει ένας συναυλιακός χώρος καθώς και rollercoaster που θα κινείται παράλληλα με την πίστα.

Η πίστα απέχει σχεδόν 50 χλμ. από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου νέου συγκροτήματος ψυχαγωγίας και εμπορικού πάρκου που κατασκευάζεται με φόντο μια οροσειρά.

Close
09 Jul, 2024 Ώρα 17:49

Αυτό είναι Το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας της Formula 1 με τον Brad Pitt

Thumbnail

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα στο Silverstone για το Βρετανικό GP, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας για την Formula 1. Αυτή ονομάζεται απλώς F1 και θα κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Ιουνίου 2025 διεθνώς και στη Βόρεια Αμερική στις 27 Ιουνίου 2025.

Close

 

 

Η ταινία του Brad Pitt είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές του Hollywood που έχει γίνει ποτέ, με αναφορές να θέλουν τον προϋπολογισμός της να έχει ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Εάν το ποσό είναι ακριβές, αυτό θα την καθιστά μία από τις πιο ακριβές ταινίες που έγιναν ποτέ.

Η ταινία έχει την υπογραφή του σκηνοθέτη του Top Gun: Maverick, Joseph Kosinski και τον συν-σεναριογράφο Ehren Kruger. Παρότι η παραγωγή είναι της Apple Original Films, η ταινία εξακολουθεί να μην έχει κινηματογραφικό διανομέα ή επίσημη ημερομηνία προβολής.

Close

 

 

Ο Brad Pitt είναι ο πρωταγωνιστής και υποδύεται έναν βετεράνο σταρ των αγώνων που βγαίνει από τη σύνταξη για να καθοδηγήσει έναν νεαρό οδηγό -που θα τον υποδυθεί ο Damson Idris– ενώ ο ίδιος θα έχει την τελευταία του ευκαιρία για δόξα στις πίστες. Ο Javier Bardem θα συμμετέχει στη ταινία και υποδύεται τον ρόλο του επικεφαλής της ομάδας APXGP.

Ο Lewis Hamilton είναι ένας εκ των παραγωγών της ταινίας, μαζί με τον παραγωγό του Top Gun, Jerry Bruckheimer, τον Chad Oman και την εταιρία του Pitt, Plan B Entertainment. Η τελευταία ταινία του Bruckheimer με θέμα τους αγώνες αυτοκινήτου ήταν το Days of Thunder, το blockbuster του NASCAR με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise, το 1990.