F1

05 Jul, 2024 Ώρα 12:53

F1 Great Britain: Οι προβολείς της F1 είναι στραμμένοι στην Αγγλία

Thumbnail

Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν μέσα στην έδρα τους οι δύο ομόσταυλοι της Mercedes που όμως δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Όσο ο Hamilton βλέπει την αγωνιστική εξέλιξη του Russell το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα κάνει καλύτερο χρόνο. Τόσο ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής όσο και ο νεαρός Russell θέλουν νίκη για να ξεσηκώσουν τις κερκίδες. Βέβαια υπάρχει και κάτι άλλο που θυμώνει ιδιαίτερα τον Hamilton. Αυτός έχει 85 βαθμούς και ο Russell 111.

Close

Όλα μπορούν να συμβούν όμως υπάρχει και άλλη μια μεγάλη κόντρα. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Max Verstappen ενώ μέχρι πρότινος έκανε αγωνιστικούς γύρους χωρίς να απειλείται από κανέναν, τώρα προβληματίζεται. Τώρα βλέπει ότι απειλείται από τον Lando Norris. Η McLaren, έχει εξελιχθεί και ο Norris είναι απειλητικός. Σήμερα ο Verstappen έχει 237 βαθμούς και ο απειλητικός Norris 156. H διαφορά είναι μεγάλη ωστόσο σε ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται στη μέση όλα παίζονται. Η ανατροπή αν και δύσκολη δεν είναι ακατόρθωτη.

 

Close

 

Το Βρετανικό Grand Prix που ξεκίνησε πριν από 74 χρόνια είναι ο 12ος γύρος του Π.Π της F1. Μετά από την Αγγλία θα γίνουν άλλοι 12 Grand Prix. Το Silverstone ήταν το πρώτο Grand Prix, που στις 13 Μαΐου 1950 «φιλοξένησε» τον πρώτο αγώνα της F1.

Close

Σήμερα στο σιρκουί «Qatar Airways British Grand Prix» που έχει 18 απαιτητικές στροφές με δύο ζώνες DRS παίζονται πολλά. Εδώ οι μηχανικοί της Pirelli θα πρέπει να προσέξουν αρκετά για τις λύσεις που θα δώσουν.

 

 

Σήμερα, 5 Ιουλίου, στις 14.30 θα γίνει το Practice 1 και στις 18.00 θα ακολουθήσει το Practice 2.

Αύριο, 6 Ιουλίου, στις 13.30 θα γίνει το Practice 3 και στις 17.00 θα γίνει το χρονομετρημένο Qualifying από όπου θα κριθεί ο Poleman της Κυριακής.

 

 

Η πίστα στο Silverstone, έχει μήκος 5.891 Km, θα γίνουν 52 γύροι και οι αγωνιζόμενοι θα καλύψουν 306.198 Km. Το ρεκόρ με 1.27.097 κατέχει από το 2020 o Max Verstappen.

Σ αυτόν το αγώνα θα δείτε με άλλα χρώματα την Red Bull που βάφτηκε κόκκινη ειδικά για τον αγώνα στο Silverstone. Ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί η Red Bull να είναι αυστριακή ομάδα, όμως η βάση της είναι η Μ. Βρετανία. Το αγωνιστικό τριήμερο θα δούμε μια διαφορετική RB20. Το χρώμα του μονοθεσίου στη βάση του δεν άλλαξε αλλά προστέθηκαν κόκκινες «πιτσιλιές». Ωραίο φαίνεται.

 

 

Μια ακόμη είδηση είναι ότι o Oliver Bearman θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιου Haas F1 για την τρίτη του έξοδο FP1 το 2024. O Bearman είναι μεγάλο ταλέντο και γι αυτό η Haas ανακοίνωσε ότι ο 19χρονος Bearman για την επόμενη σεζόν της Formula 1 θα είναι ο πρώτος οδηγός της. Για πρώτη φορά είδαμε τον Oliver Bearman στο μονοθέσιο της Ferrari όταν αντικατέστησε τον Carlos Sainz που είχε τραυματισθεί. Ήταν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Χωρίς να έχει εξοικειωθεί με το ξένο μονοθέσιο τερμάτισε στην 7η θέση. Εξαιρετικό ταλέντο.

Ο νεαρός Βρετανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την αμερικανική ομάδα και από του χρόνου θα είναι ο Νο 1 πιλότος της. Ο «Oli» θα αντικαταστήσει τον Nico Hulkenberg ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστική χρονιά με την ομάδα της Sauber.

 

12 Sep, 2025 Ώρα 12:25

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010

Thumbnail

Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.

Close

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.

Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,

Close

είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.

Close

Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.

Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.