F1

19 Jul, 2021 Ώρα 22:05

O Vettel μάζεψε τα σκουπίδια από τις κερκίδες του GP Μ. Βρετανίας

Thumbnail

O Sebastian Vettel παρέμεινε ως αργά στην πίστα του Silverstone όντας δίπλα στους βοηθούς πίστας στη περισυλλογή απορριμμάτων.

Close

Το GP Μ. Βρετανίας αποτέλεσε έναν εφιαλτικό αγώνα για τον οδηγό της Aston Martin, Sebastian Vettel, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα στον 48ο γύρο. Ο Γερμανός ξεκίνησε εντός 10άδας στον αγώνα της Κυριακής, όμως στη μάχη του με τον Fernando Alonso έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, πέφτοντας τελευταίος.

Η Aston Martin όμως κατάφερε να βαθμολογηθεί με τον Lance Stroll, ο οποίος κατέκτησε την 8η θέση στον αγώνα. Όμως η ημέρα της ομάδας και κυρίως του Vettel δεν τελείωσε εκεί.

Close

 

 

Αρκετές ώρες μετά τον αγώνα, ο Vettel βρέθηκε στις εξέδρες του Silverstone, όπου φορώντας γάντια μάζεψε σκουπίδια σε σακούλες. Το γεγονός δεν έγινε αμέσως αντιληπτό, όμως αρκετός κόσμος το απαθανάτισε με αναρτήσεις στα social media.

Ο Γερμανός, 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι ένας εκ των οδηγών που έχουν εκφράσει την οικολογική τους συνείδηση κατά το παρελθόν. Ο προσωπικός του χορηγός και χορηγός της ομάδας BWT, έχει ξεκινήσει καμπάνια κατά των πλαστικών μπουκαλιών που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

To Σάββατο μετά τον αγώνα Sprint είχε τονίσει σε δηλώσεις στη μεικτή ζώνη το γεγονός πως υπήρχαν αρκετά σκουπίδια στις εξέδρες.

Μάλιστα, πρότρεψε τους δημοσιογράφους να συμβάλλουν στον καθαρισμό της πίστας. Την Κυριακή ο Vettel έκανε ακριβώς αυτό που τόνιζε την προηγούμενη ημέρα, δίνοντας το παράδειγμα. Αργότερα τα σχετικά βίντεο έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Close

 

 

10 Jul, 2025 Ώρα 11:50

Ο πρόεδρος της FIA θέλει επιστροφή των V8 κινητήρων στην Formula 1 από το 2029 και 12η ομάδα

Thumbnail

Με την F1 να αποκλείει την επιστροφή των V10 κινητήρων, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, επανέλαβε τις δηλώσεις τους πως η Formula 1 θα πρέπει από το 2029 να στραφεί σε πολύ φθηνότερους κινητήρες, προτείνοντας αυτή τη φορά την επιστροφή των V8 κινητήρων, ενώ στάθμισε τις πιθανότητες μιας 12ης ομάδας να ενταχθεί στο grid.

Close

Ο Ben Sulayem προέτρεψε την Formula 1 να στραφεί σε φθηνότερους κινητήρες το συντομότερο δυνατό, πιστεύοντας ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε να συμβεί τη σεζόν του 2029, μόλις τρία χρόνια μετά την εισαγωγή των νέων μονάδων ισχύος του 2026.

Για εμάς, οι V8 κινητήρες έρχονται. Με τις ομάδες τώρα, είμαι πολύ αισιόδοξος, χαρούμενος γι’ αυτό. Η FOM είναι υποστηρικτική, οι ομάδες συνειδητοποιούν ότι είναι ο σωστός δρόμος.

Close

Πρέπει να το κάνουμε σύντομα. Χρειάζονται τρία χρόνια, οπότε ελπίζουμε ότι μέχρι το 2029 θα έχουμε κάτι εκεί, αλλά το καύσιμο είναι επίσης πολύ ακριβό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι πολύ ακριβά.

Ο τρέχων κινητήρας δεν έχεις ιδέα πόσο περίπλοκος είναι, και είναι δαπανηρός. Η έρευνα και ανάπτυξη φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, και ο κινητήρας κοστίζει περίπου 1,8 έως 2,1 εκατομμύρια δολάρια, οπότε αν επιλέξουμε έναν V8 κινητήρα.

Close

Τα σχόλια του Ben Sulayem αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που έκανε ο ίδιος και άλλοι αξιωματούχοι της FIA νωρίτερα αυτή τη σεζόν, όταν οι εκκλήσεις του προέδρου για φθηνότερους κινητήρες οδήγησαν σε συνάντηση με τους διάφορους τρέχοντες και μελλοντικούς κατασκευαστές μονάδων ισχύος στο Μπαχρέιν. Το κύριο συμπέρασμα από τη συνάντηση αυτή ήταν ότι η F1 πρέπει να διατηρήσει μια μορφή ηλεκτροκίνησης καθώς και βιώσιμα καύσιμα στους μελλοντικούς κανονισμούς κινητήρων της.

Δεν έχουν υπάρξει επίσημες συζητήσεις για μελλοντικές μονάδες ισχύος από τη συνάντηση στο Μπαχρέιν, με οποιαδήποτε απόφαση να απαιτεί την υποστήριξη της FIA και του κατόχου εμπορικών δικαιωμάτων FOM, καθώς και μια ενισχυμένη πλειοψηφία μεταξύ των κατασκευαστών.

Ο Ben Sulayem εξέφρασε νωρίτερα την επιθυμία του για V10 κινητήρες, αλλά οι V8 κινητήρες με μια πιο μετριοπαθή και φθηνότερη μορφή υβριδικού συστήματος πιθανότατα θα είχε περισσότερο νόημα, καθώς σχετίζονται περισσότερο με τα συμβατικά αυτοκίνητα και είναι ελαφρύτεροι από τους V10, κάτι που θα ανταποκρινόταν στα αιτήματα για περαιτέρω μείωση του ελάχιστου βάρους των μονοθεσίων της F1.

Πολλοί από τους κατασκευαστές παράγουν V8 κινητήρες στα αυτοκίνητά τους, επομένως εμπορικά είναι σωστό. Πόσο κοστίζει; Ο στόχος είναι πάνω από 50% [φθηνότερα] σε όλα.

Ο Ben Sulayem αναφέρθηκε επίσης σε μια πιθανή 12η ομάδα στο grid. Μετά από μια παρατεταμένη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια αμερικάνικη εργοστασιακή ομάδα, με την Cadillac να μπαίνει στο πρωτάθλημα από το 2026, στρέφει το βλέμμα του σε μια συμμετοχή από την Κίνα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια προσφορά αυτή τη στιγμή και ο Ben Sulayem αναγνώρισε ότι κάθε ενδιαφερόμενο μέρος θα πρέπει να περάσει από τις ίδιες αυστηρές διαδικασίες της FIA και της FOM για να διασφαλιστεί ότι είναι βιώσιμο και προσθέτει αξία στο πρωτάθλημα.

Θα έρθει η ώρα που θα νιώσουμε ότι είναι σωστό να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον. Δεν είμαστε εδώ για να αναστατώσουμε άλλες ομάδες. Δεν θα είναι απλώς να πάμε και να το κάνουμε για να το κάνουμε. Πρέπει να αξίζει τον κόπο για εμάς. Η ομάδα πρέπει να προσθέσει αξία στη διατήρηση της επιχείρησης της Formula 1.