F1

12 Mar, 2020 Ώρα 14:24

Το πρόγραμμα του Grand Prix Αυστραλίας

Thumbnail

Ο θίασος της Formula 1 βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Μελβούρνη, καθώς αυτό το τριήμερο (13-15 Μαρτίου) θα διεξαχθεί -αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο σχετικά με τον κορωνοϊό- ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος.

Close

Οι ομάδες έχουν πάρει ήδη θέση στα paddock του Albert Park, με τον αγώνα να πραγματοποιείται μέσα στους δρόμους του πάρκου. Σύμφωνα με όσα έχουμε δει από τις δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη, η Mercedes παραμένει το μεγάλο φαβορί.

 

Close

 

Η γερμανική ομάδα έδειξε ότι έχει το πιο ολοκληρωμένο μονοθέσιο, συνδυάζοντας την κάθετη δύναμη με την ταχύτητα. H Red Bull Racing με τον Max Verstappen σε ρόλο απόλυτου πρωταγωνιστή θα επιδιώξει από το πρώτο κιόλας GP της σεζόν να σπάσει την κυριαρχία της Mercedes.

Close

Όσο για τη Ferrari, κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του μονοθεσίου. Σύμφωνα με τους ανταγωνιστές, οι Ιταλοί «έπαιξαν κρυφτό» στις δοκιμές και δεν αποκάλυψαν τη δύναμή τους. Ο επικεφαλής της Scuderia, Mattia Binotto, υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η SF1000 υπολείπεται σε ταχύτητα σε σχέση με τις Mercedes και Red Bull και δεν περιμένει πολλά από τους Vettel και Leclerc στην Αυστραλία.

 

Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής θα πάρουμε μια γεύση. Στις κατατακτήριες του Σαββάτου θα αποκαλυφθούν όλα. Στον αγώνα της Κυριακής σημασία θα έχει μόνο η νίκη.

Australian Grand Prix 2020

Melbourne circuit Albert Park

Παρασκευή 13 Μαρτίου

Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 03:00-04:30

Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 07:00-08:30

Σάββατο 14 Μαρτίου

Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 05:00-06:00

Κατατακτήριες: 08:00-09:00

Κυριακή 15 Μαρτίου

Αγώνας: : 07:10

Tags
12 Sep, 2025 Ώρα 12:25

Verstappen: Τα μονοθέσια πρέπει να γίνουν το ίδιο ελαφριά και μικρά με αυτά του 2010

Thumbnail

Ο Max Verstappen υποστήριξε πως τα μονοθέσια της Formula 1 θα πρέπει να έχουν τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με εκείνα που χρησιμοποιούνταν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2010, τα οποία διέθεταν ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες και ζύγιζαν 180 κιλά λιγότερο από τα σημερινά.

Close

Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα, τα μικρότερα. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο αν αλλάξεις τους κανονισμούς για τους κινητήρες. Προς το παρόν, οι κινητήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί, αλλά είναι επίσης αρκετά μεγάλοι. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο μακρύτερο, χρειάζεται περισσότερη ψύξη, οπότε το αυτοκίνητο γίνεται αρκετά μεγάλο.

Νομίζω ότι αν μπορέσουμε να αποκτήσουμε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο όπως ήταν στην εποχή του 2010, ή και παλαιότερα. Αυτό θα ήταν ωραίο, γιατί νομίζω ότι θα βοηθήσει τους αγώνες. Αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει,

Close

είπε ο Ολλανδός που μίλησε και για τον κινητήρα που κατασκευάσει η ομάδα του για την σεζόν του 2026, κινητήρας που οι φήμες τον θέλουν να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με αυτόν της Mercedes.

Είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να πουν αυτή τη στιγμή, “ναι, θα είμαστε πραγματικά, πραγματικά καλοί” Δεν έχεις καμία εγγύηση. Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που κάνουμε, φέρνοντας και τον δικό μας κινητήρα, αλλά είναι επίσης και μια αρκετά συναρπαστική πρόκληση.

Close

Μας δίνει επίσης την καλύτερη ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί αντί να εξαρτόμαστε από έναν άλλο κατασκευαστή που είναι πρόθυμος να μας δώσει έναν κινητήρα. Οι κανονισμοί είναι τόσο περίπλοκοι που, φυσικά, ο κινητήρας θα είναι εξαιρετικά σημαντικός, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσεις ότι θα φτιάξεις ένα καλό μονοθέσιο.

Πιστεύω ότι οι πρώτοι αγώνες θα είναι πολύ απαιτητικοί για όλους ώστε να ενσωματώσουν σωστά τα πάντα, από τη μονάδα ισχύος μέχρι το μονοθέσιο και τη γενικότερη συμπεριφορά του. Ελπίζω να μας δώσει μερικούς ενδιαφέροντες αγώνες.