F1

20 Jan, 2023 Ώρα 12:46

Toto Wolff: O Schumacher θα βοηθήσει την ομάδα

Thumbnail

Ο Mick Schumacher υπέγραψε με την Mercedes ως ο εφεδρικός οδηγός της για τη φετινή σεζόν, με τον 23χρονο Γερμανό οδηγό να παίζει σημαντικό ρόλο στη συνεχή ανάπτυξη της W14.

Close

Ο Toto Wolff σε δηλώσεις του είπε πως η προσθήκη του Schumacher στην Mercedes μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα, προσθέτοντας πως βλέπει πολλές δυνατότητες στον γιο του Michael Schumacher, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να βρει ξανά μια θέση οδηγού στη Formula 1 στο μέλλον.

Συγκεκριμένα το αφεντικό της Mercedes είπε:

Close

Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η προσωπικότητά του. Είναι ένας καλά μορφωμένος, έξυπνος και ταλαντούχος νέος. Μπορείτε να το δείτε από το ιστορικό της καριέρας του στην νεανική του ηλικία, το οποίο ήταν πολύ καλό. Πιστεύω ότι εάν μπορέσετε να του δώσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για περαιτέρω ανάπτυξη, μπορεί να γίνει καλός οδηγός αγώνων με μόνιμη θέση στο μέλλον.

Και, με τον ίδιο τρόπο, αφήσαμε τον Nyck de Vries να φύγει για να κάνει καριέρα, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον Mick. Είτε είναι στην ομάδα μας, είτε να τον αφήσουμε να πάει κάπου αλλού. Δεν ξέρουμε σε αυτή τη φάση.

Close

Αυτό που θα συνεισφέρει στην ομάδα είναι πως οδηγεί ήδη εδώ και έναν χρόνο τα νέα μονοθέσια. Είναι στη Formula 1 για δύο χρόνια, γνωρίζει τα ελαστικά, γνωρίζει τις δυσκολίες στο εγγενές DNA της τρέχουσας γενιάς μονοθεσίων και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος στον προσομοιωτή και στην αξιολόγηση του μονοθεσίου συνολικά.

Θα είναι καλό να τον έχουμε στη πίστα, στην αίθουσα συνεδριάσεων και είναι ένας αξιόπιστος νεαρός οδηγός αγώνων. Έτσι, από αυτή την άποψη, σίγουρα είμαστε κερδισμένοι που ο Mick έχει ενταχθεί στην ομάδα.

14 Feb, 2024 Ώρα 18:01

F1: Αυτή είναι η Mercedes W15 E-Performance

Thumbnail

Η Mercedes επέλεξε τη σημερινή ημέρα, του Αγίου Βαλεντίνου, για να αποκαλύψει το φετινό της αγωνιστικό μονοθέσιο. Ο λόγος για τη W15 E Performance, το τελευταίο μονοθέσιο της Mercedes-AMG F1 που θα οδηγήσει ο επτάκις πρωταθλητής Lewis Hamilton, καθώς από το 2025 θα οδηγεί για τη Ferrari.

Close

 

 

Η Mercedes αναφέρει πως ξεκίνησε την ανάπτυξη του 12 μήνες πριν ενώ είναι το πρώτο δείγμα γραφής του νέου τεχνικού διευθυντή James Allison. Η αλήθεια είναι πως και το 2022 και το 2023, η Mercedes δεν ήταν όσο ανταγωνιστική θα περίμενε κανείς και οι οδηγοί της, Russell και Hamilton παραπονέθηκαν αρκετές φορές, για πόνους, δελφινισμό κ.α.

 

Close

 

Ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff δήλωσε: «Απομακρυνόμαστε τελείως από το πώς διαμορφώσαμε το πλαίσιο, την κατανομή βάρους, τη ροή αέρα και πλέον κάθε στοιχείο έχει αλλάξει γιατί μόνο έτσι έχουμε μια ευκαιρία. Από το να μην κερδίσουμε αυτό που περιμένουμε, μέχρι στο να τους πιάσουμε και να ανταγωνιστούμε στην κορυφή, όλα είναι πιθανά».

 

 

Κοιτώντας το μονοθέσιο, αυτό που ξεχωρίζει σίγουρα είναι η επιστροφή του διάσημου ασημί χρώματος, ώστε να εορταστούν τα 90 χρόνια που κλείνουν φέτος τα εμβληματικά Silver Arrows.

Ο Lewis Hamilton, ο 7 φορές πρωταθλητής Βρετανός δήλωσε ότι θα τα δώσει όλα και ότι ανυπομονεί να έχει μία κορυφαία τελευταία σεζόν με τη Mercedes. Συμπλήρωσε λέγοντας «Τα διδάγματα των δύο τελευταίων ετών μας βοήθησαν να βρούμε την κατεύθυνσή μας. Μας επέτρεψαν να βρούμε το βόρειο αστέρι μας. Θα είναι ακόμα μια δουλειά σε εξέλιξη, αλλά θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις παρουσιαστούν με το κεφάλι ψηλά, με ανοιχτό μυαλό και θα δουλέψουμε επιμελώς. Όσον αφορά τα οφέλη που θα μπορούσε να προσφέρει μια βελτιωμένη W15, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρόσθεσε: “Αν δεν είσαι άνετος με το μονοθέσιο, δεν είσαι σε θέση να αποσπάσεις τη μέγιστη απόδοση. Ένα πιο σταθερό, πιο προβλέψιμο μονοθέσιο θα μας επιτρέψει να εξάγουμε τις δυνατότητες όχι μόνο από το αγωνιστικό, αλλά και από εμάς τους ίδιους “.