Γενικά

21 May, 2024 Ώρα 08:12

Ανάβαση Άλασσας – Δυνατή πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, με πολλές μάχες!

Thumbnail

Μετά από μια μεγάλη αποχή από τους αγώνες ανάβασης, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts – ENEOS Motor Oil σε μια ωραία διαδρομή στην περιοχή του φράγματος Κούρρη, στην Άλασσα.

Close

Με 24 συμμετοχές, ο αγώνας ήταν μια πολύ καλή αρχή για το πρωτάθλημα.

 

Close

Psaltis

all

Close

 

Από το ξεκίνημα ήταν ξεκάθαρο ότι το μονοθέσιο Talex του Λούκα Χριστοφόρου ήταν ανίκητο. Με χρόνο 1.51.36 είχε το ταχύτερο πέρασμα της ημέρας. Για πρώτη φορά το αποτέλεσμα κρινόταν βέβαια από το άθροισμα των δύο περασμάτων των οδηγών. Ο χρόνος του Χριστοφόρου ήταν 3.43.60, ο γρηγορότερος της μέρας.

 

 

Δεύτερος καλύτερος χρόνος 3.59.63, ήταν αυτός του Κύρου Γεωργίου με το Cross Car, ο οποίος είναι πάντα γρήγορος και έμπειρος.

Τρίτος γενικής και πρώτος από τα συμβατικά αυτοκίνητα με το BMW M3 E36 ήταν ο Χρήστος Πολυκάρπου ο οποίος έκανε ένα εντυπωσιακό come back και απόδειξε πως όταν έχει τα σωστά ελαστικά και την κατάλληλη προετοιμασία μπορεί να χτυπά πολύ ψηλές θέσεις! Ο Χρήστος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και «αθλητής της ημέρας» αφού οι χρόνος του (4.00.63) ήταν όντως εντυπωσιακός.

Φωτογραφίες από τον Στέφανο Ιωάννου

 

Ακολούθησε ο Αντρέας Χριστοφόρου ο οποίος με το δεύτερο Cross Car έδειξε ότι «κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια». Με χρόνο 4.02.81 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCK2.

Με το φοβερό χρόνο 1.59.86 που ήταν ο καλύτερο για συμβατικό αυτοκίνητο, ο Αργύρης Μπέλλου ακολούθησε με συνολικό χρόνο 4.04.08 και κέρδισε την κατηγορία RCE2. Ο Αργύρης παρουσιάζει στις αναβάσεις αλλά και στο Time Attack στην πίστα μια φοβερή βελτίωση και όπως όλα δείχνουν, μπορεί και για ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη με το πανέμορφο του Toyota Corolla GT4.

 

 

Ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το EVO 3 του, λόγω ολισθηρότητας από τα ελαστικά του, δεν μπόρεσε να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση της RCΕ2 με συνολικό χρόνο 4.05.27.

Ο Αβράμης Αβραάμ, όπως πάντα ήταν αρκετά γρήγορος και με χρόνο 4.07.04 κέρδισε την κατηγορία RCE1 και την RCE2WD και ήταν κοντά σε χρόνο στους πρώτους 5 του αγώνα.

O Φώτος Φωτιάδης με χρόνο 4.09.53 ήταν πρώτος στην κατηγορία RCE2 και σίγουρα μπορεί και καλύτερα.

Ο Μηνάς Μηνά με το ΜΧ5 του ήταν πολύ γρήγορος και με χρόνο 4.14.57 κέρδισε και την κατηγορία RCS1.

Ο Στέλιος Κυθρεώτης με το SKF - Honda Civic Type R έχοντας ελαστικά χρησιμοποιημένα με μειωμένη πρόσφυση δεν μπόρεσε να χτυπήσει καλύτερο χρόνο και με 4.16.98 ήταν δεύτερος στην RCS1 και έκλεισε την πρώτη δεκάδα γενικής.

Ακολούθησαν ο Γιάννης Καδής με Honda Civic SiR και χρόνο 4.23.98 που ήταν δεύτερος στην RCE1, ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift GTi ο οποίος με χρόνο 4.23.45 ήταν πρώτος στην RCS3, ο Χάρης Περίκκος με χρόνο 4.30.86 ο οποίος οδήγησε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το πανέμορφο Integra του και ήταν δεύτερος στην RCS2 και ο Μάριος Κωνσταντινίδης που πάντα δίνει το παρόν του στις αναβάσεις με το VW Golf GTi Mk2, με χρόνο 4.31.22 που ήταν τρίτος στην RCS1.

Από  κει και πέρα είχαμε τον Αλέξη Προξένου ο οποίος μετά από καιρό δοκίμασε το δυνατό EVO 6 του, με χρόνο 4.33.40 που ήταν τρίτος στην RCΕ2, τον Κυριάκο Κουδούνια με το Renault Clio του με χρόνο 4.33.59, τον Ευτύχιο Τρύφωνος με συνοδηγό τον Ηλία Τρύφωνος με το EVO 8 και χρόνο 4.51.33 που ήταν τρίτοι στην RCS2 και τον Γιάννη Εγγλέζου με το Honda Civic Type R που κάνει τα πρώτα του βήματα στις αναβάσεις με χρόνο 4.52.89.

Τέλος, είχαμε στη συνέχεια τον Φραγκέσκο Κεκκούρη με το Subaru Impreza STi και χρόνο 4.57.42, τον Μάριο Σεβαστίδη στην πρώτη του εμφάνιση με το Mini Cooper S με χρόνο 5.00.86 και τον Νικόλα Χαραλάμπους με χρόνο 5.13.12 με το κλασικό Lada Samara που ήταν δεύτερος στην κατηγορία RCS3.

Χωρίς χρόνο έτρεξαν και οι Ορέστης Αγαθοκλέους – Πάρης Μέζος με ένα κλασικό Ford Escort Mk2.

Για την διακίνηση των αθλητών είχαν μισθωθεί λεωφορεία, ενώ να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ούτε και μια έξοδος αυτοκινήτου από την διαδρομή.

Με μια καινοτομία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, οι θεατές έβλεπαν live τα αποτελέσματα, αμέσως μετά το κάθε πέρασμα του κάθε οδηγού!

Τον αγώνα διοργάνωσε η επιτροπή πίστας και ασφάλτινων αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα Λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές ήταν το Red Bull Energy Drink, το School of Automotive Engineering, η Φάρμα Αχναγάλ Ελευθερίου, η μεγάλη έκθεση Boyz Stuff Show, οι βενζίνες VP Racing, τα racing parts GT2i , ενώ όλη την επιμέλεια είχε η εταιρεία promoter, STS Events. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Car.com.cy με το onlyracingcy.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου σε διαδρομή που εκτός απροόπτου θα είναι στα Λεύκαρα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κάνε Join το γκρουπ του πρωταθλήματος αναβάσεων στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα άμεσα!

 

 

15 Oct, 2024 Ώρα 12:34

Time Attack Superbattle: Σωρεία προσωπικών ρεκόρ το Σαββατοκύριακο του μεγάλου αγώνα!

Thumbnail

Με επιτυχία έκλεισε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση του Time Attack Club Cyprus το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου. Το Time Attack Superbattle μαζί με τον 4ο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack έφεραν κοντά περισσότερες από 40 συμμετοχές εκ των οποίων 18 ήταν αυτοκίνητα δρόμου. 

Close

 

Psaltis

Close

 

Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου με μεγάλο χορηγό την εταιρεία Psaltis Autoparts, αντιπρόσωπο των λιπαντικών ENEOS στη Κύπρο. Με υποστηρικτές την εταιρεία Toolwarehouse, την Sifounas Racing Parts, το Boyz Stuff Show, τα VP Racing Fuels, την GTi2 και την Satworks Metal Ceramic Division. Φυσικά και όπως πάντα με την στήριξη της δικής μας STS Events!

Close

 

supporters

 

Το διήμερο του Time Attack Superbattle έφερε μια διαφορετική πίεση στους οδηγούς οι οποίοι θε έπρεπε να καταγράψουν όσο καλύτερους χρόνους μπορούσαν σε όλα τα Heat του αγώνα. Το καλύτερο τους πέρασμα πήρε θέση στον 4ο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος αλλά το άθροισμα των τριών καλύτερων τους περασμάτων θα τους έδινε "placement" στο rooster του Superbattle. Έτσι λοιπόν το action ήταν πραγματικά ασταμάτητο με πολλούς από τους οδηγούς να φεύγουν από την πίστα τη Κυριακή με προσωπικά ρεκόρ χρόνου.

 

 

 

Ας δούμε τα αποτελέσματά της κάθε κατηγορίας για τον 4ο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος:

Ξεκινώντας με τα Lightweight θηρία του αγώνα ο Theo Pastou με Radical πήρε την πρώτη θέση με νέο προσωπικό ρεκόρ (1.00.530) το οποίο είναι μόλις κάποια χιλιοστά πίσω από το ρεκόρ πίστας (1.00.524) που κατέχει ο Χρίστος Χατζηγεωργίου. Ήταν επίσης και ο καλύτερος χρόνος της ημέρας. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Ρένο Περικλέους με Radical ο οποίος μας εξέπληξε με την απόδοση του κατεβάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ στο 1.01.227 αν και στα δοκιμαστικά του αγώνα ήταν ακόμη πιο γρήγορος. Αναμένουμε στον επόμενο αγώνα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και από τους δύο αλλά και από τον Χρίστο ο οποίος θα θέλει να διατηρήσει το ρεκόρ της πίστας! 

Στην κατηγορία OPEN ο Μιχάλης Μιχαήλ κατάφερε να δαμάσει το RX7 του, κατεβάζοντας το προσωπικό του ρεκόρ στο 1.02.747. Αυτός ο χρόνος είναι παράλληλα ο καλύτερος χρόνος που κατέγραψε 2WD αυτοκίνητο παραγωγής στη πίστα μας, ο καλύτερος χρόνος αυτοκινήτου παραγωγής του αγώνα και πολύ κοντά στο ρεκόρ πίστας αυτοκινήτων παραγωγής (1.02.490) το οποίο κατέχει ο Μιχάλης Σοφοκλέους. Στη δεύτερη θέση έχουμε τον Μιχάλη Σοφοκλέους με Lancer EVO III ο οποίος προσπαθεί να τα βρεί με το νέο του Setup με χρόνο 1.03.486. Στη τρίτη θέση Ο Αλέξης Γκουγκούρης με Lancer EVO III.

 

 

Στην RCE1 Ο Φάνος Παναγιώτου στη πρώτη θέση με Honda Civic ο οποίος έκανε τα αδύνατα δυνατά με νέο προσωπικό ρεκόρ σταματώντας τα ρολόγια στο 1.07.234. Στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Λοίζου με Honda Civic κατάφερε να καταγράψει καλό πέρασμα με σοβαρά προβλήματα στον κινητήρα τα οποία δεν τον βοήθησαν να κυνηγήσει ένα καλύτερο χρόνο. Στη τρίτη θέση έχουμε τον Μιχάλη Θεοδοσίου και πάλι με Honda Civic.

Στην RC E 4WD Ο πρόεδρος του Time Attack Club, Χάρης Περίκκος με Lancer EVO VII πήρε την πρώτη θέση με τους Kemal Topcuoglou (Honda Civic) και Emre Erosal (Ford Fiesta Proto) να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση. 

Στην RC E 2WD Ο Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic πήρε την πρώτη θέση της κατηγορίας χωρίς ανταγωνισμό όπως επίσης και την πρώτη θέση στην RC E Overall.

 

 

Στην RC S1 Ο Στέφανος Τσαγγαρίδης με Honda Civic πήρε τη πρώτη θέση καταγράφωντας επίσης τον καλύτερο του προσωπικό χρόνο (1.11.224). Στη δεύτερη θέση ο Μηνάς Μηνά με Mazda MX5 και στη τρίτη θέση ο Στέλιος Κυθρεώτης τον οποίο πρόδωσε το κιβώτιο ταχυτήτων πριν καταφέρει να πιέσει για καλύτερο χρόνο.

Στην RC S2 Ο Θεόδωρος Αντωνίου εμφανίστηκε ανανεωμένος. Το Honda Civic του σταμάτησε τα ρολόγια στο 1.09.408. Νέο προσωπικό ρεκόρ και πρώτη θέση στη κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ο Μάριος Χριστοδούλου με Honda Integra και στη τρίτη θέση ο Φραγκεσκος Κεκκουρη με Subaru Impreza.

 

 

 

Στα πολιτικά αυτοκίνητα είχαμε και πάλι πολλές μάχες. Ξεκινώντας από την M1 Ο Edward Kratsov με Honda S2000 πήρε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη ο Μιχάλης Χριστοφή με Honda Civic και στη τρίτη ο Λύσανδρος Μπουζούκης με Honda Civic. 

Στην M2 Ο Λούκας Καρεκλάς με Lancer EVO VI κυριάρχησε στη πρώτη θέση. Στη δεύτερη ο Ιωάννης Αυγουστή με Honda S2000 και στη τρίτη ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με Subaru Impreza. 

Στην M3 ο Jan Hunek με Ariel Atom πήρε την πρώτη θέση. Πίσω του ο Παντελής Παναγιωτίδης με Lotus και στη τρίτη θέση ο Κωνσταντίνος Κυριάκου με BMW M1.

Στην S1 Ο Oleg Zolotarev με Mazda MX5 στη πρώτη θέση. Ο Kirill Smirnov με Suzuki Swift στη δεύτερη και η Zepas Team με Honda Civic στη τρίτη. 

Στην S2 πρώτος χωρίς ανταγωνισμό ο Semyon Orlov με Toyota MRS

Στην S3 ο Γιώργος Μακεδόνας με Celica GT4 πήρε την πρώτη θέση με νέο προσωπικό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ο Σταύρος Χαραλάμπους με Audi TT και πάλι με νέο προσωπικό ρεκόρ. 

Στην S4 χωρίς ανταγωνισμό πέρνει τη νίκη ο Γιώργος Χαρίστας στον πρώτο του αγώνα στον χώρο του Time Attack. 

 

Αναμένουμε τα αποτελέσματα του Superbattle από την ομάδα του Time Attack Club. 

Μεγάλο μπράβο σε όλους του οδηγούς για την απόδοση τους όπως επίσης και στη διοργάνωση για την όλη προσπάθεια.