Γενικά

27 Apr, 2021 Ώρα 12:38

Ανάβαση Λευκάρων by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil - Best Overall για τον Γιάννη Καπετάνιο!

Thumbnail

Την περασμένη Κυριακή είχαμε στα Λεύκαρα τον πρώτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil! Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Μετά από ένα χρόνο πλήρους αδράνειας στους αγώνες ανάβασης, το πρωτάθλημα 2021 by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil ξεκίνησε.

 

Close

 

Ο πρώτος αγώνας σημαδεύτηκε με αρκετές καθυστερήσεις. Πρώτη και καλύτερη βέβαια καθυστέρηση προκλήθηκε από το γεγονός ότι οδηγοί και μέλη των ομάδων έκανα rapid test επί τόπου. Αυτό μας πήγε μια ώρα πίσω. Γεγονός που άφησε πολλούς θεατές ταλαιπωρημένους μιας και περίμεναν αρκετές ώρες για τον αγώνα να ξεκινήσει. Μια ακόμη καθυστέρηση προήλθε από το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πρωταθλητής Αβράμης Αβραάμ και τα λάδια που χύθηκαν στην αγωνιστική γραμμή για περίπου 40 μέτρα και που βέβαια έπρεπε να καθαριστούν. 

Close

Είναι δεδομένο όμως, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο πως στους αγώνες Ανάβασης είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ειδικά μέσα στη διαδρομή. Το να χρησιμοποιείς ένα δημόσιο δρόμο με μονο μια είσοδο και μια έξοδο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Από κει και πέρα υπήρξαν και κάποια οργανωτικά θέματα τα οποία όμως η Ομοσπονδία εξετάζει και προτίθεται να τα λύσει από τον αμέσως επόμενο αγώνα.

Πίσω στον αγώνα μας λοιπόν και στους overall χρόνους o Γιάννης Καπετάνιος (Lancer EVO VII) επέστρεψε δυναμικά καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Στη δεύτερη θέση overall είχαμε τον Φαίδωνα Ιάσωνος (Nissan Silvia) που έκανε το come back του με τον καλύτερο τρόπο και στην τρίτη θέση τον Στέλιο Σάββα (Mazda MX5). Ταυτόχρονα είναι και οι 3 πρώτοι στην κατηγορία RCE2!

 

 

 

 

 

 

Στην RCS2 ο Χρίστος Πεγιάζης (Lancer EVO VI) είχε τον καλύτερο χρόνο (και 4ος overall) με τον Χρίστο Πολυκάρπου (BMW E36 M3) να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Γιώργο Ορφανού (Porsche 911 Carrera) στη τρίτη! Στην S2 δεν έδωσαν το παρόν τους ο Στέλιος Κυθρεώτης που δεν πρόλαβε να ετοιμάσει το νέο του SKF Evo 7 και δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην κατηγορία S2 με το παλιό του Honda, αλλά και ο Φώτος Φωτιάδης που αντιμετώπισε πρόβλημα πριν εκκινήσει τον αγώνα και αποχώρησε.

 

 

 

 

 

 

Στην RCS1 Ο Νικος Σπύρου (Honda Civic Type R) πήρε την πρώτη θέση με τον Μηνά Μηνά (Mazda MX5) στην δεύτερη και τον πολύ καλό Αργύρη Σταύρου (Suzuki Altus) στην τρίτη.

 

 

 

 

 

 

Στην RCE1 Ο Γιάννος Καδής κέρδισε την πρώτη θέση. Στην ίδια κατηγορία δεν κατάφεραν να τρέξουν λόγω τεχνικών προβλημάτων ο Νεκτάριος Γεωργίου και Αβράμης Αβραάμ που είχε το πρόβλημα που προαναφέραμε στη διαδρομή.

 

 

Στην RC2 ο Ρογήρος Λιασίδης (Lancer EVO IX) πήρε την πρώτη θέση με τον Λούκα Λιασίδη να τον ακολουθεί στην δεύτερη με το ίδιο αυτοκίνητο.

 

 

 

 

Μεγάλο ευχαριστώ στους Πάμπο Χαραλάμπους και Δαυίδ Δαυίδ για τα Driftοπεράσματα τους!

 

 

 

 

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιουνίου.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Λεμεσού εδώ.

Χορηγός του πρωταθλήματος αναβάσεων είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil!

Υποστηρικτής και promoter είναι η εταιρεία STS Events.

Πολλές ευχαριστίες στο The Studio by Aristodimou για τις υπέροχες του φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε περισσότερες στη σελίδα τους στο facebook εδώ.

 

 

 

14 May, 2021 Ώρα 18:22

Είκοσι οδηγοί ρίχνονται στη μάχη για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Time Attack

Thumbnail

Την Κυριακή 16 Μαΐου συνεχίζεται στην πίστα Achna Speedway το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis/ENEOS Time Attack, με διοργανωτή το Time Attack Club. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Στον τρίτο γύρο δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί με τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος να είναι όλοι παρόντες πλην του νικητή του προηγούμενου αγώνα Αντώνη Μήλου. Συναρπαστικές μάχες αναμένονται για ακόμα μια φορά, με ο τέλειος γύρος στην πίστα είναι αυτός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο το νικητή της ημέρας όσο και το νικητή στις υποκατηγορίες. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ρένος Περικλέους με Honda Civic είναι εκ των φαβορί για τη νίκη και την Κυριακή θα κάνει μοναχικό αγώνα στην κατηγορία ΟΡΕΝ αφού δε δήλωσε συμμετοχή άλλος οδηγός.

 

Close

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RCE2 όπου θα αγωνιστούν τέσσερις ταχύτατοι οδηγοί. Ο Χάρης Περίκκος με Psaltis/Eneos Mitsubishi Lancer EVO8, Στέλιος Σάββα με Mazda MX5, Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic Turbo και Χρίστος Πεγιάζης με Mitsubishi Lancer EVO6 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την επικράτηση, με τις μεταξύ τους μάχες να αναμένονται για ακόμα μια φορά πολύ κλειστές.

Close

Ο Μιχαήλ Μυλωνάς με το Honda Integra SiR είναι ο μοναδικός οδηγός που θα τρέξει στην κατηγορία RCE1 όπως επίσης μοναχικό αγώνα θα κάνουν και οι Paul Παυλή (BAC MONO) στην κατηγορία RCBE και Στέλιος Κυθρεώτης με το SKF-Psaltis Auto Parts Lancer Evo στην κατηγορία RCS2.

 

 

Ο Μηνάς Μηνά με Mazda MX5 και EasySound Ιωάννης με Suzuki Swift θα τρέξουν στην κατηγορία RCS1 ενώ από κει και πέρα τρείς οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία Μ2. Πρόκειται για τους Λούκα Καρεκλά (Mitsubishi Lancer EVO4), το νικητή του προηγούμενου αγώνα Κωνσταντίνο Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7) και τον Κωνσταντίνο Κάκα (VW Golf).

Οι Στέλιος Κυριακίδης με Honda Civic και Dmitry Kyzriakov με RΧ8 θα αγωνιστούν στην κατηγορία Μ1, ενώ ο Ανδρέας Καφφάς είναι ο μοναδικός οδηγός που θα τρέξει στην κατηγορία S4 με το Subaru Impreza.

Τέλος, οι Βασίλης Κυριάκου (VW Sirocco), Μάριος Γεωργίου (Alfa Romeo MITO), Ραφαέλλος Σκορδέλης (Honda Civic) και Μάριος Ζάκος (RX8) είναι οι τέσσερις οδηγοί που θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην κατηγορία S3.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.