Γενικά

27 Apr, 2021 Ώρα 12:38

Ανάβαση Λευκάρων by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil - Best Overall για τον Γιάννη Καπετάνιο!

Thumbnail

Την περασμένη Κυριακή είχαμε στα Λεύκαρα τον πρώτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil! Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Μετά από ένα χρόνο πλήρους αδράνειας στους αγώνες ανάβασης, το πρωτάθλημα 2021 by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil ξεκίνησε.

 

Close

 

Ο πρώτος αγώνας σημαδεύτηκε με αρκετές καθυστερήσεις. Πρώτη και καλύτερη βέβαια καθυστέρηση προκλήθηκε από το γεγονός ότι οδηγοί και μέλη των ομάδων έκανα rapid test επί τόπου. Αυτό μας πήγε μια ώρα πίσω. Γεγονός που άφησε πολλούς θεατές ταλαιπωρημένους μιας και περίμεναν αρκετές ώρες για τον αγώνα να ξεκινήσει. Μια ακόμη καθυστέρηση προήλθε από το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πρωταθλητής Αβράμης Αβραάμ και τα λάδια που χύθηκαν στην αγωνιστική γραμμή για περίπου 40 μέτρα και που βέβαια έπρεπε να καθαριστούν. 

Close

Είναι δεδομένο όμως, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο πως στους αγώνες Ανάβασης είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ειδικά μέσα στη διαδρομή. Το να χρησιμοποιείς ένα δημόσιο δρόμο με μονο μια είσοδο και μια έξοδο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Από κει και πέρα υπήρξαν και κάποια οργανωτικά θέματα τα οποία όμως η Ομοσπονδία εξετάζει και προτίθεται να τα λύσει από τον αμέσως επόμενο αγώνα.

Πίσω στον αγώνα μας λοιπόν και στους overall χρόνους o Γιάννης Καπετάνιος (Lancer EVO VII) επέστρεψε δυναμικά καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Στη δεύτερη θέση overall είχαμε τον Φαίδωνα Ιάσωνος (Nissan Silvia) που έκανε το come back του με τον καλύτερο τρόπο και στην τρίτη θέση τον Στέλιο Σάββα (Mazda MX5). Ταυτόχρονα είναι και οι 3 πρώτοι στην κατηγορία RCE2!

 

 

 

 

 

 

Στην RCS2 ο Χρίστος Πεγιάζης (Lancer EVO VI) είχε τον καλύτερο χρόνο (και 4ος overall) με τον Χρίστο Πολυκάρπου (BMW E36 M3) να ακολουθεί στη δεύτερη και τον Γιώργο Ορφανού (Porsche 911 Carrera) στη τρίτη! Στην S2 δεν έδωσαν το παρόν τους ο Στέλιος Κυθρεώτης που δεν πρόλαβε να ετοιμάσει το νέο του SKF Evo 7 και δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην κατηγορία S2 με το παλιό του Honda, αλλά και ο Φώτος Φωτιάδης που αντιμετώπισε πρόβλημα πριν εκκινήσει τον αγώνα και αποχώρησε.

 

 

 

 

 

 

Στην RCS1 Ο Νικος Σπύρου (Honda Civic Type R) πήρε την πρώτη θέση με τον Μηνά Μηνά (Mazda MX5) στην δεύτερη και τον πολύ καλό Αργύρη Σταύρου (Suzuki Altus) στην τρίτη.

 

 

 

 

 

 

Στην RCE1 Ο Γιάννος Καδής κέρδισε την πρώτη θέση. Στην ίδια κατηγορία δεν κατάφεραν να τρέξουν λόγω τεχνικών προβλημάτων ο Νεκτάριος Γεωργίου και Αβράμης Αβραάμ που είχε το πρόβλημα που προαναφέραμε στη διαδρομή.

 

 

Στην RC2 ο Ρογήρος Λιασίδης (Lancer EVO IX) πήρε την πρώτη θέση με τον Λούκα Λιασίδη να τον ακολουθεί στην δεύτερη με το ίδιο αυτοκίνητο.

 

 

 

 

Μεγάλο ευχαριστώ στους Πάμπο Χαραλάμπους και Δαυίδ Δαυίδ για τα Driftοπεράσματα τους!

 

 

 

 

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil είναι προγραμματισμένος για τις 20 Ιουνίου.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα που διοργάνωσε η Λέσχη Λεμεσού εδώ.

Χορηγός του πρωταθλήματος αναβάσεων είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts με τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil!

Υποστηρικτής και promoter είναι η εταιρεία STS Events.

Πολλές ευχαριστίες στο The Studio by Aristodimou για τις υπέροχες του φωτογραφίες. Μπορείτε να δείτε περισσότερες στη σελίδα τους στο facebook εδώ.

 

 

 

23 Jul, 2021 Ώρα 14:43

Στον Κάτω Δρυ ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος αναβάσεων by Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίζετε την ερχόμενη Κυριακή 25/7 με την Ανάβαση Κάτω Δρυ. Ο τρίτος γύρος του θεσμού διοργανώνεται από το Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η ανάβαση στον Κάτω Δρυς διεξάγετε για πρώτη φορά και η μήκους 2.5km. Μια διαδρομή άγνωστη για όλους, γεγονός που προσδίδει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα.

Στον τρίτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί/πληρώματα και το ενδιαφέρον αναμφίβολα είναι στραμμένο στην κατηγορία RCE2. Ο Γιάννης Καπετάνιος μετρά δυο νίκες μέχρι στιγμής και είναι και πάλι το φαβορί. Δυνατοί ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία είναι και ο δεύτερος στην βαθμολογία Φαίδωνας Ιάσωνος, ο Νικόλας Κωνσταντίνου ο οποίος θα έχει συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο, καθώς επίσης και ο Στέλιος Σάββα. Στην RCE2 θα δούμε επίσης τον Στέλιο Κυθρεώτη με το νέο του Psaltis Autoparts/SKF Lancer Evo όπως και τον Νικόλα Ευγενίου

Close

 

 

Στην κατηγορία RCE1 θα αγωνιστούν οι Αβραάμ Αβραάμ και Γιάννος Καδή.Ο Χρήστος Πολυκαρπου με το Psaltis Autoparts BMW έδειξε μεγάλη σταθερότητα φέτος και αυτή η απόδοση μεταφράζεται με την πρώτη θέση στην βαθμολογία της κατηγορίας RCS2 έχοντας 48 βαθμούς. Ο Πολυκάρπου θα βρει απέναντι του τον ταχύτατο Φώτο Φωτιάδη, νικητή στην κατηγορία τον προηγούμενο αγώνα, τον Γιώργο Ορφανού με συνοδηγό τον Ανδρέα Τσιελεπή και το 911 Carrera στα χρώματα της Psaltis Auto parts και Eneos Motor Oils, τον δεύτερο στην βαθμολογία της RCS2 Χρήστο Κάττο με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη στο Psaltis / Eneos BMW M3, τους Κώστα Νικηφόρου/Χρήστο Σκορδή και τον Χάρη Κατρίνη.

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν πέντε οδηγοί. Ο πρωτοπόρος Νίκος Σπύρου έχει τον πρώτο λόγο για μια τρίτη συνεχόμενη νίκη. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν επίσης και οι Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis/Exide VW Golf II, Κυριάκος Κουδούνιας, Μηνάς Μηνά και Αργύρης Σταύρου/Ηλίας Πιερή. Τέλος, στην κατηγορία RCT1 θα τρέξουν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου.

 

 

Η έναρξη του αγώνα είναι προγραμματισμένη στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή. Στις 10 θα ξεκινήσει η πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ακολουθεί η δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ο τερματισμός του αγώνα αναμένετε γύρω στις 14:00. Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνει στις 15:00 στο χώρο του αγώνα (Οινοποιείο Χριστούδια).

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.