Γενικά

29 Oct, 2022 Ώρα 19:08

Βλαδίμηρος Τζιωρτζής: Επέστρεψε με βάθρο! (βίντεο)

Thumbnail

Ηρωική μάχη έδωσε σήμερα (29/10) στην Κροατία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ακριβώς τρεις βδομάδες από το χειρουργείο στον καρπό που υποβλήθηκε στο Βέλγιο. Ο Κύπριος οδηγός εκκίνησε από την pole position του πρώτου τελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR και τερμάτισε τρίτος, πιέζοντας ασφυκτικά τον επίδοξο πρωταθλητή Alberto Naska που ήταν εμφανώς πιο αργός. Ο Βλαδίμηρος επιχείρησε πολλές φορές να τον περάσει, με τον Ιταλό να κρατά τη θέση με νύχια και δόντια.

Close

 

 

Ενδεικτικό της ταχύτητας του Κύπριου οδηγού ήταν ότι έγραψε τον ταχύτερο γύρο και θα εκκινήσει και την Κυριακή (30/10) από την pole position. Με την τρίτη θέση πέρασε 4ος στην κατάταξη της EURO NASCAR 2 και θέλει νίκη την Κυριακή ή να τερματίσει δύο θέσεις μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Doubek για να ολοκληρώσει τη σεζόν στην 3η θέση. Ο Doubek ήταν την Κυριακή (29/10) τέταρτος, πολλά δευτερόλεπτα πίσω από τον Τζιωρτζή. Τον πρώτο τελικό κέρδισε ο Hezemans που μείωσε τη διαφορά από τον Naska στους 3β.

Αύριο η κούρσα του Τζιωρτζή θα είναι στις 11:30πμ

Close

 

01 Jul, 2024 Ώρα 12:30

Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Thumbnail

«Ήταν ένας αγώνας... επιβίωσης και τα καταφέραμε με σημαντικούς  βαθμούς που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε ατυχίες περασμένων αγώνων» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής καταγράφοντας την εμπειρία του στην οβάλ πίστα Raceway Venray, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO.

Close

«Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Άντεξα συνεχή πίεση με 103 γύρους, έκανα προσπεράσματα από την εξωτερική μέχρι το τέλος της κούρσας και δεν είχαμε ζημιές» δηλώνει ο Κύπριος οδηγός για την εμπειρία του σε οβάλ πίστα και προσθέτει: «Το γεγονός ότι οι χρόνοι μου ήταν 1-2 δέκατα του δευτερολέπτου από τους πρώτους, που είχαν εμπειρία σε οβάλ, είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, καθώς είχα μονάχα τρία session για να μπω στο νόημα της οβάλ».

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος οδηγός πάλεψε μέχρι το φινάλε για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας εν τέλει στην 12η θέση του αγώνα στην Ολλανδία.

Close

Πώς κύλησε το διήμερο

Στη μια ώρα που κράτησαν τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports πετύχαινε να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους χρόνους, νιώθοντας ότι «κατάφερα να μπω απευθείας στο ρυθμό με την πρώτη μου επαφή στην οβάλ πίστα των 800 μέτρων (σ.σ. 19-20 δευτερόλεπτα ο κάθε γύρος)». 

Την Κυριακή έγιναν τα δύο επίσημα δοκιμαστικά, το πρώτο με βρεγμένο οδόστρωμα και το δεύτερο σε στεγνό. «Στο δεύτερο κατάφερα να τερματίσω έκτος, αποτέλεσμα που καθόρισε τη θέση που θα ξεκινούσα στα χρονομετρημένα το μεσημέρι. Μπήκα έκτος από το τέλος, που ήταν μια πολύ καλή θέση αλλά σίγουρα το πλεονέκτημα το είχαν οι πρώτοι τρεις των δοκιμαστικών που μπήκαν 17-19 στην πίστα καθώς στέγνωνε περισσότερο» αναφέρει.

Close

 

 

Καταγράφοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο, μόλις δύο δέκατα μακριά από τον πρώτο, έκανε ξεκίνημα από την αντίστοιχη θέση στην κούρσα των 100 γύρων. «Ξεκινούσα από την εσωτερική γραμμή, που είναι η πιο αργή, με πλάνο να βγω στην πάνω τη γραμμή, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό έγινε, αλλά όπως και οι άλλοι στην εσωτερική γραμμή χάσαμε 2-3 θέσεις» δηλώνει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Πάλεψα σε όλο των αγώνα για την όγδοη θέση, την οποία κρατούσα μέχρι τον 95ο γύρο, οπόταν και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλοι τρεις γύροι. Έδωσαν επανεκκίνηση αλλά, μετά από λάθος πληροφορία του spotter μου να ακολουθήσουμε την εσωτερική γραμμή για την επανεκκίνηση, χάσαμε θέσεις και τερματίσαμε 12οι».

«Απρόβλεπτο το οβάλ»

Συνοψίζοντας, για την προσπάθεια που κατέβαλε στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, αναφέρει: «Αυτό είναι το οβάλ, είναι απρόβλεπτο. Μπορεί αν θες να προσπεράσεις και αναγκαστικά να πιάσεις την εσωτερική γραμμή και εκεί να χάσεις θέσεις γιατί στην εσωτερική γραμμή στρίβεις περισσότερο παρά στην εξωτερική και κόβεις ταχύτητα». Καταλήγοντας, σημειώνει: «Το σημαντικό ήταν ότι τα κατάφερα και σκόραρα σημαντικούς βαθμούς, που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε τα αποτελέσματα (μηχανικά προβλήματα & χτύπημα στη Βαλένθια), και επιπλέον συνεχίζονται τα πολύ σταθερά πλασαρίσματα».

Ο επόμενος αγώνας για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή είναι το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα, μήκους 4.212χλμ, Autodrom Most, στην Τσεχία.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.