Γενικά

29 Oct, 2022 Ώρα 19:08

Βλαδίμηρος Τζιωρτζής: Επέστρεψε με βάθρο! (βίντεο)

Thumbnail

Ηρωική μάχη έδωσε σήμερα (29/10) στην Κροατία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ακριβώς τρεις βδομάδες από το χειρουργείο στον καρπό που υποβλήθηκε στο Βέλγιο. Ο Κύπριος οδηγός εκκίνησε από την pole position του πρώτου τελικού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR και τερμάτισε τρίτος, πιέζοντας ασφυκτικά τον επίδοξο πρωταθλητή Alberto Naska που ήταν εμφανώς πιο αργός. Ο Βλαδίμηρος επιχείρησε πολλές φορές να τον περάσει, με τον Ιταλό να κρατά τη θέση με νύχια και δόντια.

Close

 

 

Ενδεικτικό της ταχύτητας του Κύπριου οδηγού ήταν ότι έγραψε τον ταχύτερο γύρο και θα εκκινήσει και την Κυριακή (30/10) από την pole position. Με την τρίτη θέση πέρασε 4ος στην κατάταξη της EURO NASCAR 2 και θέλει νίκη την Κυριακή ή να τερματίσει δύο θέσεις μπροστά από τον περσινό πρωταθλητή Doubek για να ολοκληρώσει τη σεζόν στην 3η θέση. Ο Doubek ήταν την Κυριακή (29/10) τέταρτος, πολλά δευτερόλεπτα πίσω από τον Τζιωρτζή. Τον πρώτο τελικό κέρδισε ο Hezemans που μείωσε τη διαφορά από τον Naska στους 3β.

Αύριο η κούρσα του Τζιωρτζή θα είναι στις 11:30πμ

Close

 

05 Dec, 2023 Ώρα 08:34

Το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο είναι Κυπριακό!

Thumbnail

Στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Αγρινίου, το 6αρι EVO του Παναγιώτη Παναγιώτου με οδηγό τον Νίκο Αφεντουλίδη, έγινε το πιο γρήγορο 6ράκι παγκοσμίως, καθώς στα 402 μετρα έγραψε χρόνο 7,871 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 285,94 χλμ/ώρα.

Close

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο 1056 αλογακια σε έναν 4G63 που ετοίμασε η ομάδα της HP High Performance.

 

Close

 

Μιλώντας λίγο με την ομάδα που τον στηρίζει αλλά και με τον ίδιο σε μερικά σύντομα μηνύματα θέλω να πω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι δεν έχουμε κάνει πολλοί οι οποίοι θέλαμε το Dragster στη ζωή μας. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στο νησί οι οποίοι διάλεξαν το σωστό δρόμο στο θέμα, την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές εδώ στο νησί για να τον στηρίξουν. Γιατί μην ξεχνάτε. Εδώ στη Κύπρο αν βάζεις κόντρες (ακόμη και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) είσαι αλήτης.

Close

 

 

 

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο τρέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς μεγάλους χορηγούς. Τρέχει με την όρεξη και τους κόπους 3-4ων ατόμων που έχουν όνειρο αυτό που είδαμε στο χαρτάκι της χρονομέτρησης. Ευχόμαστε φυσικά το δικό μας κείμενο να φέρει κοντά όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

 

Ο Παναγιώτης τρέχει στην Ελλάδα σε αγώνες Dragster επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο στο νησί μας. Εδώ και 8 χρόνια κάνει εκείνο που αγαπά μακριά από τη βάση του περιμένοντας πως μια μέρα θα γίνει και εδώ στη Κύπρο μια πίστα ταχύτητας για τους φίλους του αθλήματος οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Μιλώντας μας για τα παραπάνω εξέφρασε και την ανάγκη του να πει ότι θέλει να δει τα παιδιά του κόσμου  να μαθαίνουν για το αυτοκινητάθλημα. Να έχουν την επιλογή να το επιλέξουν στη ζωή τους είτε σαν hobby είτε σαν άθλημα και να έχουν τις σωστές υποδομές για να το κάνουν με ασφάλεια, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από τον Παναγιώτη στον Παύλο Γιάλλουρο και την C&P Yiallouros Auto Services, στον Λευτέρη Καρδαμάκη, τον Αλέκο Τζιάκη και στον Νίκο Αφεντουλίδη της HP High Performance.

Εμείς σαν Car.com.cy και εγώ προσωπικά σαν Αυγουστής θέλω να ξέρουν ότι τους θαυμάζω και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις χρονιές που ακολουθούν. Τα ρεκόρ, οι ευρωπαικές και παγκόσμιες κατακτήσεις σε ότιδηποτε μηχανοκίνητο το είπα πολλές φορές. Είναι θέμα Κυπριακό. Και το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά!