Γενικά

16 May, 2024 Ώρα 14:33

Διαμαρτυρία αθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού για απαίτηση λύσης του χρόνιου προβλήματος

Thumbnail

Οι αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε δυναμική διαμαρτυρία για την μακροχρόνια αδιαφορία ή/και αδυναμία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Πολιτείας γενικότερα να βρει λύση στο πρόβλημα τους.

Close

Για χρόνια τώρα, ο Κύπριος αθλητής βλέπει το αγαπημένο του άθλημα να χωλαίνει και να ταλαιπωρείται λόγω της ετσιθελικής συμπεριφοράς μιας ιδιωτικής εταιρείας η οποία κάτω από τον μανδύα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIA, εκβιάζει και τιμωρεί τους κύπριους αθλητές με την δικαιολογία ότι τρέχουν σε «παράνομους και μη εξουσιοδοτημένους αγώνες» οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους καθόλα νόμιμους και εγκεκριμένους από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού αγώνες που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη εταιρεία, δείχνοντας πλήρη ασέβεια προς τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και παρά την πρόσφατη διαγραφή της από το αθλητικό μητρώο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, εξακολουθεί να διοργανώνει αγώνες τοπικού χαρακτήρα χωρίς καμία αθλητική αναγνώριση από τον Κ.Ο.Α διχάζοντας τους κύπριους αθλητές.

Αφού λοιπόν οι αθλητές έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της υπομονής των και αφού έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις, αποφάσισαν όπως την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 10.30 πραγματοποιήσουν ειρηνική αλλά δυναμική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Κ.Ο.Α.

Close

Οι αθλητές καλούν την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όπως τους συμπαρασταθούν και παρευρεθούν στην εκδήλωση. Εκπρόσωποι των αθλητών θα προβούν σε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. και θα ζητήσουν να συναντήσουν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Ο.Α. ενόψει του γεγονότος ότι την συγκεκριμένη μέρα και ώρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρία του Δ.Σ. του Οργανισμού. 

14 Jun, 2024 Ώρα 10:13

Ανάβαση Λευκάρων by Psaltis Autoparts – ENEOS Motor Oil - Με 28 συμμετοχές συνεχίζεται το πρωτάθλημα!

Thumbnail

Με την θερμοκρασία να δείχνει ότι θα πέσει στους 32 βαθμούς την Κυριακή στα Λεύκαρα, συνεχίζεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Close

Με 28 συμμετοχές αρκετά δυνατές ο αγώνας αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, οι αθλητές χωρίστηκαν σε 4 groups των 7 αθλητών για να προσφέρουν θέαμα ομοιόμορφο σε δυναμικότητα, σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Η έλλειψη ελαστικών στην αγορά, δημιουργεί κάποια θέματα στους οδηγούς που προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για τον αγώνα.  

Close

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λούκας Χριστοφόρου αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι με τον Deniz Denner να καραδοκεί για τον απόλυτο χρόνο της ημέρας.

Τα Cross Karts των Κύρου Γεωργίου και του Chips Junior, του Κύρρη αλλά και του Αντρέα Χριστοφόρου (Τζίκλα) είναι πάντα ικανά για θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Close

Στα αυτοκίνητα παραγωγής, ο Χρίστος Πολυκάρπου αναμένεται να προσπαθήσει να μπει και πάλι στις ψηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη με το BMW του όπως έπραξε και στον πρώτο αγώνα.

Ο Χάρης Περίκκος θα τρέξει με το πολύ δυνατό Honda Integra το οποίο έχει ετοιμάσει πολύ καλύτερα για αυτό τον αγώνα. 

Από κοντά και μαθαίνοντας το δικό του «τέρας» θα είναι και ο Αργύρης Μπέλλου με το Toyota Corolla GT4 που θα προσπαθήσει για ακόμη ψηλότερη θέση. Βασικός του αντίπαλος είναι ο έμπειρος Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το EVO 3 του ο οποίος προετοιμάστηκε για να επανέλθει στις ψηλές θέσεις γενικής. Νέα συμμετοχή είναι και του Στέλιου Σάββα με το Mazda MX5 Turbo ο οποίος επανέρχεται στους αγώνες αναβάσεων και θα δείξει τις ικανότητες του.

Ο Αβράμης Αβραάμ, πάντα σταθερά γρήγορος, θα δώσει και αυτός τα πάντα για να είναι πρώτος δικίνητος ενώ ο Φώτος Φωτιάδης με το EVO 3 του θα προσπαθήσει να επανέλθει στην κορυφή της RCS2.

Στην RCS1 θα έχουμε και πάλι την αμφίρροπη μάχη του έμπειρου Στέλιου Κυθρεώτη με το SKF Honda Type R με τον Μηνά Μηνά Με το Mazda MX5.  

Με την καινοτομία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να έχει λειτουργήσει, οι θεατές μπορούν να βλέπουν live τα αποτελέσματα, αμέσως μετά το κάθε πέρασμα του κάθε οδηγού!

Τον αγώνα διοργανώνει η επιτροπή πίστας και ασφάλτινων αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα Λιπαντικά ENEOS Motor Oil.

Υποστηρικτές είναι το Red Bull Energy Drink, το School of Automotive Engineering, η Φάρμα Αχναγάλ Ελευθερίου, η Satworks Metal Ceramic Division, η μεγάλη έκθεση Boyz Stuff Show, οι βενζίνες VP Racing, ενώ όλη την επιμέλεια είχε η εταιρεία promoter, STS Events. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Car.com.cy με το onlyracingcy.

Κάνε Join το γκρουπ του πρωταθλήματος αναβάσεων στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα άμεσα!