Γενικά

15 Mar, 2023 Ώρα 14:43

Dragster Challenge – Το 1ο Dragster Challenge στην Achna Speedway στις 26 Μαρτίου!

Thumbnail

Οι προεργασίες για το φετινές εκδηλώσεις Dragster έχουν ξεκινήσει. Με βάση την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου στην πίστα Achna Speedway.

Close

To σωματείο CYDRA (Cyprus Drag Racing Association) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου συνεχίζει με τις απαραίτητες διαδικασίες για ένα σωστό πρωτάθλημα μετά από χρόνια, μιας και όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν ακόμα και το 2022 για εξεύρεση διαδρομής μήκους 1000 μέτρων απέτυχαν.

Και για το 2023, η απόφαση είναι να ξεκινήσουν κάποιες εκδηλώσεις dragster εντός της πίστας και παράλληλα να μιλά με τις Αρχές με στόχο την διοργάνωση αγώνα 400ων μέτρων σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα αφού ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία.

Close

Η πρώτη εκδήλωση στην πίστα Achna Speedway θα διεξαχθεί στην πίστα της Άχνας σε μήκος 200 μέτρων όπως τα διεθνή πρότυπα στις 26 Μαρτίου.

Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει και μπορείτε να δώσετε την συμμετοχή σας εδώ.

Close

Το σωματείο Cydra καλεί όλα τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 20/3 στις 7μμ στο κέντρο Όασις στη Χοιροκοιτία για εγγραφή για το 2023, ενημέρωση για τις εξελίξεις με τους αγώνες dragster και για τις όποιες απορίες έχουν οι οδηγοί σχετικά με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται αρχικά στην πίστα της Άχνας.

Εκείνο που πρέπει να γίνει και πάλι ξεκάθαρο για όλους είναι πως η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου για την διοργάνωση αγώνα 400 μέτρων είναι κοινή και συνεχής για όλους τους εμπλεκόμενους. Η προσπάθεια επίσης των υπευθύνων είναι να βρεθεί τρόπος να γίνονται αγώνες και 400 μέτρων ούτως ώστε οι αθλητές να μην καταφεύγουν στα κατεχόμενα όπου υπάρχουν διοργανώσεις αγώνων 400 μέτρων χωρίς προδιαγραφές ασφάλειας.

Για εγγραφή στο σωματείο CYDRA αλλά και για άλλες πληροφορίες σχετικά με την πρώτη εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πρόεδρο του Cydra, Χάρη Φαλά στο τηλέφωνο 99675910.

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.