Γενικά

09 May, 2022 Ώρα 09:37

Dragster Track Day αυτή τη Κυριακή στην Achna Speedway

Thumbnail

Με την ανακοίνωση του φετινού Πρωταθλήματος Dragster τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. 

Close

Πρώτη από όλες τις αλλαγές είναι εκείνη των 200ων μέτρων στην πίστα της Άχνας κατι που συνάδει με τα διεθνή πρότυπα για το Dragster!

H δεύτερη σε σειρά σημαντικότερη αλλαγή είναι η επαναφορά των κατηγοριών και κλάσεων βάση του αγωνιστικού κώδικα.

Close

Η τρίτη αλλα μεγαλύτερη σε βαθμό σημαντικότητας είναι ότι τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς που θα ανακοινώσει ο Cydra με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Στην Achna Speedway λοιπόν αυτή τη Κυριακή 15 Μαίου θα γίνει ένα Track day στο οποίο οι οδηγοί θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους στα 200 μέτρα όπως επίσης να περάσουν από έλεγχο τα οχήματα τους και να πάρουν συμβουλές για το επερχόμενο πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου!

Close

Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι στη πίστα το αργότερο μέχρι τις 9:00! Αφού κλείσουν οι πύλες και ξεκινήσει ο έλεγχος των αυτοκινήτων δεν θα γίνουν αποδεκτά άλλα entries!

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και μπορείτε να εγγραφείτε είτε μέσω τηλεφώνου στα παρακάτω τηλέφωνα: Κωνσταντίνος στο 99780149 ή Χάρης στο 99675910 είτε μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στην πιο κάτω φόρμα!

 

20 May, 2022 Ώρα 11:55

O CYDRA επιστρέφει ανανεωμένος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Dragster!

Thumbnail

Οι προεργασίες για το φετινό πρωτάθλημα Dragster έχουν ξεκινήσει. Με βάση την απόφαση της Κυπριακής ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου στην πίστα Achna Speedway.

Close

To σωματείο CYDRA (Cyprus Drag Racing Association) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για ένα σωστό πρωτάθλημα μετά από χρόνια, μιας και όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για εξεύρεση διαδρομής μήκους 1000 μέτρων απέτυχαν. Για το 2022, η απόφαση είναι να ξεκινήσει πρωτάθλημα εντός της πίστας και παράλληλα να μιλά με τις Αρχές με στόχο την διοργάνωση αγώνα 400ων μέτρων σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα αφού ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία. Το πρωτάθλημα λοιπόν του 2022 θα αποτελείται από 4 αγώνες, από τους οποίους οι τρεις θα διεξαχθούν στην πίστα της Άχνας σε μήκος 200 μέτρων όπως τα διεθνή πρότυπα και ο ένας σε χώρο που είναι υπό συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδίας και πολλών φορέων. Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια για αγώνα 400 μέτρων θα στεφθεί με επιτυχία παρά τις τεράστιες απαιτήσεις που ζητούν οι διαχειριστές του χώρου από την Ομοσπονδία για την παραχώρηση του χώρου.

Τον περασμένο μήνα έγινε η Γενική Συνέλευση όπου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες τις Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή έγιναν και οι εκλογές τους Σωματείου με τον Χάρη Φαλά να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιστροφής του επίσημου πρωταθλήματος Dragster στο νησί μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μανώλης Κουλουμάς, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία αυτοκινήτου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για το αγαπημένο μας άθλημα. Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για όλους είναι πως η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου για την διοργάνωση αγώνα 400 μέτρων είναι κοινή για όλους τους εμπλεκόμενους. Για να ξεκινήσει όμως πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε 4 αγώνες και να αρχίσει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Close

 

 

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Χάρη Φαλά, μας εξήγησε την σημαντικότητα της επιστροφής του Πρωταθλήματος Dragster με σημαντικότερο σημείο την ασφάλεια των οδηγών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν μια οργανωμένη αλλά και ασφαλισμένη διοργάνωση για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

"Φίλοι της ταχύτητας και συγκεκριμένα του Drag Racing τρέχουν στους δρόμους είτε στα κατεχόμενα είτε καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα του μηχανοκίνητου για να χορτάσουν αυτό που αγαπούν. Σήμερα εμείς έχουμε σκοπό να τους φέρουμε όλους πίσω, μέσα από ένα πραγματικό παγκύπριο πρωτάθλημα, με ασφάλεια" ήταν κάποια από τα λόγια του.

Τις τελευταίες μέρες ο CYDRA βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας των τελικών κανονισμών του πρωταθλήματος τους οποίους θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα αφού εγκριθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία αυτοκινήτου. Εκείνο που διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών κανονισμών Χριστόδουλος Σούγλης, είναι πως οι κανονισμοί έχουν πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των οδηγών και την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμμετοχών τόσο σε πολιτικά όσο και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 5 Ιουνίου με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Achna Speedway σε διαδρομή 200 μέτρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ο CYDRA ενημερώνει τους οδηγούς, όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη, ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε εγγραφή στο σωματείο, ανανέωση ή έκδοση δελτίων υγείας και έκδοση αγωνιστικής άδειας από την Ομοσπονδία (για τα αγωνιστικά οχήματα).

Close

Για εγγραφή στο σωματείο CYDRA αλλά και για άλλες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο αγώνα και τις άδειες που απαιτούνται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χάρη στο τηλέφωνο 99675910 ή με τον Αυγουστή στο τηλέφωνο 96425910.