Γενικά

09 May, 2022 Ώρα 09:37

Dragster Track Day αυτή τη Κυριακή στην Achna Speedway

Thumbnail

Με την ανακοίνωση του φετινού Πρωταθλήματος Dragster τα πράγματα αλλάζουν ριζικά. 

Close

Πρώτη από όλες τις αλλαγές είναι εκείνη των 200ων μέτρων στην πίστα της Άχνας κατι που συνάδει με τα διεθνή πρότυπα για το Dragster!

H δεύτερη σε σειρά σημαντικότερη αλλαγή είναι η επαναφορά των κατηγοριών και κλάσεων βάση του αγωνιστικού κώδικα.

Close

Η τρίτη αλλα μεγαλύτερη σε βαθμό σημαντικότητας είναι ότι τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς που θα ανακοινώσει ο Cydra με την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Στην Achna Speedway λοιπόν αυτή τη Κυριακή 15 Μαίου θα γίνει ένα Track day στο οποίο οι οδηγοί θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους στα 200 μέτρα όπως επίσης να περάσουν από έλεγχο τα οχήματα τους και να πάρουν συμβουλές για το επερχόμενο πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου!

Close

Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι στη πίστα το αργότερο μέχρι τις 9:00! Αφού κλείσουν οι πύλες και ξεκινήσει ο έλεγχος των αυτοκινήτων δεν θα γίνουν αποδεκτά άλλα entries!

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και μπορείτε να εγγραφείτε είτε μέσω τηλεφώνου στα παρακάτω τηλέφωνα: Κωνσταντίνος στο 99780149 ή Χάρης στο 99675910 είτε μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής στην πιο κάτω φόρμα!

 

05 Dec, 2022 Ώρα 16:58

Στην κατηγορία EURO NASCAR PRO ανεβαίνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Την ανανέωση της συνεργασίας του με την ιταλική κοινοπραξία Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports και τη συμμετοχή του το 2023 στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, την ανώτατη κατηγορία του NASCAR EURO SERIES, ανακοίνωσε τη Δευτέρα (05/12) σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. 

Close

«Η κατηγορία PRO είναι το τελευταίο σκαλοπάτι πριν το NASCAR στις ΗΠΑ, το δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο σπορ στον κόσμο μετά τη Formula 1» εξήγησε ο Τζιωρτζής και αποκάλυψε ότι τον προσεχή Φεβρουάριο θα μεταβεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριδα ως καλεσμένος των διοργανωτών, όπου στο πλαίσιο του αγώνα DAYTONA 500 θα έχει τις πρώτες επαφές ενόψει πιθανής συμμετοχής του σε αγώνες στις ΗΠΑ από το 2024. 

 

Close

 

«Θα ήθελα να αγωνιστώ στις ΗΠΑ όμως αυτό περνάει μέσα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό είναι ο στόχος για το 2023 όμως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν εξαρτώνται όλα από τον οδηγό. Πρώτα θέλω να είμαι σταθερός σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα δούμε που θα είμαστε» είπε ο Τζιωρτζής.

Close

Στην αίθουσα προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από τη φετινή προσπάθεια του Τζιωρτζή ενώ στη συνέχεια ο ίδιος έκανε μια σύντομη ανασκόπηση της χρονιάς. 

 

 

«Ξεκινήσαμε με δύο νίκες, όπου τη μια τη χάσαμε στα χαρτιά. Ακολούθησαν τρία βάθρα και μια σίγουρη νίκη στη Ρώμη που χάθηκε επειδή ο κινητήρας είχε άλλη άποψη. Ακόμα δύο βάθρα στην Τσεχία πριν έρθει το ατύχημα που με οδήγησε στο χειρουργείο στο Βέλγιο με αποτέλεσμα ενώ διεκδικούσα το πρωτάθλημα να πέσω πέμπτος. Το ότι μπόρεσα και αγωνίστηκα στην Κροατία και πήρα άλλα δύο βάθρα και μαζί την τρίτη θέση από τον περσινό πρωταθλητή Martin Doubek για εμένα ήταν ένας άθλος.    

Ο Τζιωρτζής ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές που είχε φέτος, την πολιτεία που μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού τον στήριξε για πρώτη φορά και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη φιλοξενία.

 

 

Παρόντες στη διάσκεψη ήταν εκπρόσωποι των εταιρειών που υποστήριξαν τη φετινή συμμετοχή όπως ALCO Filters, Eneos Motor Oil και Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και Daytona Raceway.