Γενικά

17 May, 2024 Ώρα 12:14

Έτοιμος για αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

«Με το νούμερο 1 στις πόρτες ενός Ford Mustang, χάρη στην στήριξη του χρυσού μου χορηγού την εταιρεία HTFX, ξεκινά η αντεπίθεσή μου αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα της Vallelunga στην Ιταλία» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ο οποίος το Σαββατοκύριακο (18-19/05) θα ριχθεί στη μάχη για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για το EURO NASCAR PRO.

Close

Ο Κύπριος οδηγός είναι αποφασισμένος, μετά τις ατυχίες στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Βαλένθια, να επανέλθει δριμύτερος. 

«Στη Βαλένθια δέχθηκα δυο χτυπήματα, όμως ευτυχώς δυο αποτελέσματα αφαιρούνται πριν από τους ημιτελικούς στη Γερμανία, και όχι πριν από τον τελικό στο Βέλγιο όπως ήταν πάντα. Είναι κάτι που μας βοηθά να αφαιρέσουμε την Κυριακή στη Βαλένθια και να κρατήσουμε τους πολύτιμους βαθμούς του Σαββάτου» σημειώνει. 

Close

Στο διήμερο στη Ρώμη, στην πίστα απόστασης 4,085χλμ, ο 27χρονος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. «Είναι μια νέα αρχή και είμαι έτοιμος να φέρω το καλύτερο πλασάρισμα  σε μια αγαπημένη εξίσου πίστα» τονίζει.

Το πρωινό του Σαββάτου (18/05) θα γίνουν τα προκριματικά για τη διεκδίκηση καλύτερης θέσης στην γραμμή εκκίνησης του πρώτου αγώνα στη Ρώμη, που θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες αργότερα. Την Κυριακή (19/05) θα γίνει η δεύτερη κούρσα του Σαββατοκύριακου.

Close

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway. 

 

05 Dec, 2024 Ώρα 12:26

Πανέτοιμη η ομάδα της Toyota Gazoo Racing για το Rally Dakar 2025

Thumbnail

Η Toyota ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο επερχόμενο Rally Dakar με μια ομάδα έξι αυτοκινήτων, που συνδυάζει την εμπειρία και το ταλέντο της Toyota Gazoo Racing (TGR) και της Toyota Gazoo Racing South Africa (TGRSA). Μαζί με τις Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) και Hino Team Sugawara, οι εκπρόσωποι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας προβάλλουν έτοιμοι για τις όποιες προκλήσεις και ιδιαιτερότητες του απαιτητικού αγώνα.

Close

Για το Rally Dakar 2025, η στρατηγική της Toyota Gazoo Racing έχει δύο διακριτούς βασικούς πυλώνες: Την επένδυση στο ταλέντο και τη δέσμευση στη βιωσιμότητα. Ειδικότερα, το πλήρωμα της ομάδας TGR, που εκπροσωπεί το ευρωπαϊκό τμήμα της μάρκας (Toyota Motor Europe), αποτελείται από τα ανερχόμενα αστέρια Lucas Moraes με συνοδηγό τον Armand Monleon και Seth Quintero με συνοδηγό τον Dennis Zenz. Οι δύο οδηγοί ενσαρκώνουν τη φιλοσοφία της TGR για επένδυση σε νέα ταλέντα, παρέχοντάς τους ευκαιρίες για εξέλιξη στον κόσμο του rally-raid. Έχοντας ως θεμέλιο την επιτυχία στο W2RC του 2024, όπου οι Lucas Moraes και Seth Quintero συνέβαλαν στη νίκη της Toyota στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η ομάδα συμμετέχει στο Ντακάρ προσδοκώντας σε αντίστοιχα αποτελέσματα. 

 

Close

 

Επιπλέον, το Rally Dakar 2025 σηματοδοτεί την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Repsol που παραμένει ένας βασικός χορηγός για την TGR. Αυτή η σύμπραξη αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της ομάδας στη βιώσιμη καινοτομία, μιας και η εξειδίκευση της Repsol στα ανανεώσιμα καύσιμα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική της Toyota για υιοθέτηση πολλαπλών τεχνολογικών λύσεων. Το λογότυπο της Repsol θα προβάλλεται στα οχήματα της TGR και στις στολές της ομάδας, συμβολίζοντας το κοινό όραμα για έναν μηχανοκίνητο αθλητισμό με ανθρακική ουδετερότητα.

Close

H Toyota Gazoo Racing South Africa (TGRSA) θα συμμετάσχει με μια ομάδα τεσσάρων αυτοκινήτων, με τα πληρώματα να διαμορφώνονται ως εξής: Ο Giniel de Villers θα έχει συνοδηγό τον Dirk von Zitzewitz, o Henk Lategan τον Brett Cumming, ο Guy Botterill τον Dennis Murphy, ενώ δίπλα από τον Saood Variawa θα κάθεται ο Francois Cazalet.

 

 

Και οι έξι οδηγοί θα αγωνιστούν με την τελευταία έκδοση του GR DKR Hilux Evo, ενός οχήματος που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στους αγώνες. Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του που έχουν συνεισφέρει σε πολλές νίκες, η έκδοση του 2025 φέρει σημαντικές βελτιώσεις που ενισχύουν περαιτέρω την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του. 

Η TGR απέδειξε για μια ακόμη φορά την ηγετική θέση της στον κόσμο των αγώνων rally-raid, καθώς στέφθηκε Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών του W2RC 2024, κατακτώντας τον τρίτο διαδοχικό τίτλο από την έναρξη του πρωταθλήματος το 2022. Η επιτυχία του GR DKR Hilux Evo, σε συνδυασμό με την εμπειρία των οδηγών, των συνοδηγών και των μηχανικών της TGR, υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση της ομάδας για επιδόσεις, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία.