Γενικά

14 Oct, 2024 Ώρα 12:26

Φοβερό κλείσιμο στο EURO NASCAR PRO 2024 για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Thumbnail

«Απέδειξα ξανά ότι, αν ήταν πιο λίγες οι άτυχες στιγμές φέτος, μπορούσα να τερμάτιζα μέσα στους πρώτους πέντε της χρονιάς» επεσήμανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την έβδομη θέση που πήρε στον τελευταίο αγώνα του EURONASCAR, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στη «Circuit Zolder» του Βελγίου.

Close

Έτσι, έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο μία χρονιά που ήταν γεμάτη ατυχίες για τον Κύπριο οδηγό, ο οποίος κάνοντας απολογισμό της φετινής σεζόν στο EURONASCAR PRO δηλώνει ευχαριστημένος για τη δική του προσπάθεια. «Είμαι ικανοποιημένος από την πλευρά τη δικιά μου για τη φετινή χρονιά. Όπως έρχονταν τα πράγματα δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο σαν Βλαδίμηρος» αναφέρει και προσθέτει: «Εννοώ ότι υπάρχουν και τα χτυπήματα, γιατί όταν είσαι με άλλους 30 οδηγούς και κάτι πάει στραβά δεν ξέρεις ποιος θα την πληρώσει. Δυστυχώς στη φετινή περίοδο στα πλείστα ατυχήματα η... μπάλα έπεφτε πάνω μου (σ.σ. στους αγώνες σε Βαλένθια, Αγγλία, Τσεχία, Βέλγιο)».

Ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην έκδοση του EURO NASCAR PRO για το 2024 ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports ατενίζει το μέλλον με μπόλικη αισιοδοξία. «Νιώθω πιο έτοιμος από πότε για ένα καλό 2025, τόσο στο EURONASCAR, όσο και στους αγώνες NASCAR στις ΗΠΑ». Για το εν λόγω θέμα θα ανακοινωθούν μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου σημαντικές εξελίξεις.

Close

 

Τι έγινε στο Βέλγιο

«Από την Παρασκευή γράφαμε χρόνους που μας έβαζαν μέσα στους πρώτους 5-6 οδηγούς. Το Σάββατο το πρωί μπήκα στα χρονομετρημένα και το αυτοκίνητο έχανε λάδι ως αποτέλεσμα να βγάζει πολύ καπνό και σχεδόν να μην βλέπω τίποτα» λέει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Δεν υπήρχε ο χρόνος να διορθωθεί το πρόβλημα και αποφασίσαμε να πιέσουμε με ότι έχουμε. Αυτό είχε αποτέλεσμα να προκριθώ ως ένατος και μπήκα στη Superpole». Εντός τριών λεπτών έγινε η πρόσθεση λαδιού, ώστε να μην καταστραφεί ο κινητήρας και ο Κύπριος οδηγός συνέχισε γι’ ακόμη τρεις γύρους, πετυχαίνοντας να κρατηθεί στην ένατη θέση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ακόμη καπνός που γινόταν ακόμη πιο έντονος.

Το απόγευμα στον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο, ξεκινώντας από την ένατη θέση «δέχθηκα κτύπημα από πίσω από τον Lucas Lasserre στην πρώτη στροφή, ως αποτέλεσμα να σπινάρω. Ακολούθως με ξανακτύπησε μπροστά στα μούτρα, γεγονός που στράβωσε το τιμόνι μου και τα πλαστικά του προφυλακτήρα έβρισκαν πάνω στα λάστιχα, με κατάληξη να καταστραφούν μέχρι το τέλος του αγώνα». Παρά την ατυχία ο Τζιωρτζής συνέχισε την προσπάθειά του, ώστε να καταγράψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσε, τερματίζοντας εν τέλει στη 16η θέση.

Στην κούρσα της Κυριακής τοποθετήθηκε στην 20ή θέση στην γραμμή εκκίνησης, αφού λόγω της ζημιάς το Σάββατο δεν ήταν δυνατόν να γράψει γρηγορότερους γύρους, αφού ο στόχος ήταν απλά να τερματίσει. Ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ καλύτερος για τον 27χρονο καθώς ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, παίρνοντας επιπλέον οκτώ βαθμούς αφού είχε 13 προσπεράσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλο οδηγό.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway. 

 

19 Feb, 2025 Ώρα 11:16

Πρεμιέρα Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack: Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη!

Thumbnail

Ξεκίνησε δυναμικά το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack με τους οδηγούς να επιστρέφουν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα γνωστά εδάφη της Achna Speedway. Τον αγώνα διοργάνωσε το Σωματείο Time Attack Club Cyprus υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Χορηγός του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Time Attack είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά ENEOS. Μαζί τους ως υποστηρικτές είναι η δική μας STS Events, η μεγαλύτερη εταιρεία - motorsport promoter στην Κύπρο, η Satworks Metal Ceramic Division, η H.F. Trust Racing, η γαλακτοβιομηχανία Αχναγαλ, το Red Bull και η Shell Cyprus!

 

Close

psaltis

 

Close

Η γνωστή διαδρομή μήκους 2,2 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 11 στροφές και οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν με αντίπαλο το χρονόμετρο να σημειώσουν τον ταχύτερο γύρο. Στο αγωνιστικό μέρος, η πρεμιέρα φαντάζει ιδανική αφού δήλωσαν συμμετοχή 40 συνολικά οδηγοί, οι οποίοι έφεραν άπλετο θέαμα στους φίλους του θεσμού!

 

 

Ας δούμε τα αποτελέσματα ανα κατηγορία:

Η RC BE ξεκίνησε την χρονιά με τον Ρένο Περικλέους (Radical) να έχει την πίστα δική του χωρίς ανταγωνισμό καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:01.891. Ο Ρένος φαίνεται να τελειοποιεί το οδήγημα του με στόχο το απόλυτο ρεκόρ της πίστας.

Το ίδιο και στην κατηγορία OPEN με τον Μιχάλη Σοφοκλέους (Lancer EVO III) να επιστρέφει κυνηγώντας το ρεκόρ αυτοκινήτων παραγωγής το οποίο κατέκτησε το 2024 ο Μιχάλης Μιχαήλ (Mazda RX7). Το Evolution του Μιχάλη μας κατέπληξε αν και δεν κατάφερε να καταγράψει γρήγορο γύρο λόγω μικροπροβλημάτων. Ευχόμαστε στον επόμενο αγώνα τα καλύτερα.

Στην RC E1 2WD τα ατμοσφαιρικά θηρία επέστρεψαν δριμύτερα. Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου (Honda Civic) ανέβασε τον πήχη της κατηγορίας με προσωπικό ρεκόρ το 1:06.538. Στόχος του φυσικά είναι να μπει στα "5ρια" και η απόδοση του μας δείχνει ότι σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Στη δεύτερη θέση ο Φάνος Παναγιώτου (Honda Civic) και στην τρίτη θέση ο Μιχάλης Θεοδοσίου (Honda Civic).

Στην RC E2 2WD επέστρεψε ο Γιώργος Αρτεμίου (Honda Civic). Χωρίς ανταγωνισμό πήρε τους πολύτιμους βαθμούς βρίσκοντας και την ευκαιρία να δοκιμάσει το νέο του setup.

Στην RC E2 4WD ο Χάρης Περίκκος (Lancer Evo 8) πήρε την πρώτη θέση χωρίς ανταγωνισμό.

Στην RC S1 Ο Στέφανος Τσαγγαρίδης (Honda Civic) πήρε την πρώτη θέση με τον Στέλιο Κυθρεώτη να ακολουθεί στη δεύτερη. Αρκετά προβλήματα και για τους δύο στη πίστα δεν επέτρεψαν στους θεατές να απολαύσουν μάχη. Θέλουμε να δούμε και τους δυο στα "10ρια" στους επόμενους αγώνες.

Στην RC S2 Ο Θεόδωρος Αντωνίου (Honda Civic) άρχισε να τα βρίσκει με την πίστα αλλά και με το αυτοκίνητο του. Ξεκίνησε καλά και φαίνεται ότι θα τα πάει ακόμη καλύτερα. Στη δεύτερη θέση ο Μάριος Χριστοδούλου (Honda Integra) από τον οποίο περιμένουμε ακόμη καλύτερους χρόνους με το που θα συνηθίσει το νέο του όχημα.

 

 

Μεγάλος πόλεμος τώρα έχει αρχίσει και στα πολιτικά αυτοκίνητα. Πολλοί οδηγοί επέστρεψαν ανανεωμένοι με τους χρόνους τους να κοντεύουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα!

Στην M1 ο Λύσανδρος Μπουζούκης (Honda Civic) πήρε την πρώτη θέση. Χιλιοστά πίσω του ο Μιχάλης Χριστοφή (Honda Civic) ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ο Andreii Matsipoura (Toyota MRS).

Στην M2 Ο Λούκας Καρεκλάς (Lancer Evolution 6) πήρε την πρώτη θέση έχοντας φέτος φρέσκο ανταγωνισμό να κοντεύει απειλητικά. Στη δεύτερη θέση ο Σταύρος Χαραλάμπους (Audi TT) ο οποίος φέτος αλλάζει κατηγορία και ξεκινά το πρωτάθλημα με νέο προσωπικό ρεκόρ. Στη τρίτη θέση ο Dmitriy Kizryakov (Subaru Impreza).

Στην M3 έχουμε ίδιο αυτοκίνητο με δύο διαφορετικούς οδηγούς. Το Porsche GT4 οδήγησε γρηγορότερα ο Sergiy Byelyayev με τον Vlad Sinani να ακουλουθεί μόλις μερικά χιλιοστά πίσω.

Στην S Lightweight έχουμε ξανά ίδιο αυτοκίνητο με δύο διαφορετικούς οδηγούς. Το όμορφο Caterham οδήγησε γρηγορότερα ο Vlad Sinani. Στη δεύτερη θέση ο Stas Scchukin.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι τους ίδιους οδηγούς θα βρείτε σε άλλες δύο κατηγορίες μιας και 2 οδηγοί αποφάσισαν να τρέξουν σε 4 αυτοκίνητα σε διαφορετικές οδηγίες. Η όρεξη τους να τρέχουν ασταμάτητα από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο ήταν πραγματικά απίστευτη.

Στην S1 λοιπόν έχουμε στην πρώτη θέση τον Kirill Smirnov με Suzuki Swift. Στη δεύτερη θέση ο Simon Emery με Mazda MX5 και στη τρίτη θέση η Alena Orlova.

Στην S2 o Sergiy Byelyayev με Toyota MRS πήρε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη ο Iurii Kolesov με Toyota MRS και στη τρίτη θέση ο Semyon Orlov πάλι με Toyota MRS.

Στην S3 ο Ανδρέας Πέτρου επιστρέφει με το Mazda Familia κατακτώντας τη πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Ivan Mironov με Porsche Boxster και στη τρίτη θέση ο Βαρνάβας Χριστοφή με Lotus Elise.

Στην S4 o Kirill Falko με Subaru Impreza Estate μας εξέπληξε πραγματικά! Πίσω του μερικά χιλιοστά στη δεύτερη θέση ο Στέφανος Σεκκίδης με Opel VX220 και στη τρίτη θέση ο Μάριος Τοφαλλής με Lancer Evolution 9.

Στην RK1 με Cross Kart στη πρώτη θέση ο Vlad Sinani και στη δεύτερη ο Sergiy Byelyayev.

Αυτά για τον πρώτο αγώνα Time Attack. Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν αλλά και όσους βοήθησαν στη διοργάνωση του αγώνα όπως επίσης και τους χορηγούς και υποστηρικτές.

Επόμενο ραντεβού στις 6 Απριλίου για τον 2ο αγώνα πρωταθλήματος Time Attack αλλά και στο ενδιάμεσο fun day αγώνα Gymkhana στις 9 Μαρτίου στην πίστα parking της αγαπημένης μας Achna Speedway!