Γενικά

07 Nov, 2022 Ώρα 20:58

Hillclimb All Stars Cyprus - Ανάβαση Πισσουρίου 2022

Thumbnail

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοινώνει ότι στις 27 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί αγώνας Ανάβασης στο χωριό Πισσούρι με την επωνυμία:

Close

«Hillclimb All Stars Cyprus – Pissouri  Hillclimb 2022»

Μέσα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, έχει προχωρήσει στη δημιουργία Επιτροπής όπου θα επιμελείται οργανωτικά όλους τους αγώνες ανάβασης θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναβαθμίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το επίπεδο διοργάνωσης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

Close

 

 

Το άθλημα των αγώνων ανάβασης έχει αποδείξει ότι είναι μια από τις πιο αγαπημένες ενότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τον κύπριο θεατή και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δεν μπορούσε παρά να δώσει την ανάλογη έμφαση και σε αυτή την ενότητα.

Έτσι, σαν προπομπό του Πρωταθλήματος 2023 όπου ενδέχεται να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα αναβάσεων που έγινε ποτέ στην Κύπρο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αποφάσισε να διοργανώσει ένα αγώνα ανάβασης εφαρμόζοντας τα σωστά πρότυπα διοργάνωσης, σε μια τοποθεσία με εύκολη πρόσβαση στον θεατή και με μια πολύ εντυπωσιακή ειδική διαδρομή όπου συστήνεται για θέαση μιας και στα πλείστα σημεία της μπορείς να έχεις οπτική επαφή με το αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι στον αγώνα αυτό αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών.

Ο αγώνας αναμένεται να ξεκινήσει στις 09:00 το πρωί και να ολοκληρωθεί γύρο στις 13:00 το μεσημέρι.

Close

Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.

Διοργάνωση: Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου

Βασικός χορηγός του Αγώνα: Psaltis Auto Parts  - Eneos Motor Oil

Promoter: STS Events Ltd

Media Sponsors: Car.com.cyOnly Racing  Cy

Με την ευγενική φιλοξενία και υποστήριξη της Κοινότητας Πισσουρίου όπου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ.

29 Aug, 2025 Ώρα 09:52

Στην Τσεχία για τους προημιτελικούς του EURONASCAR PRO ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Επαναρχίζει η δράση στο EURONASCAR PRO 2025, μετά την διακοπή για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή να βρίσκεται στην Τσεχία. Εκεί όπου το διήμερο 30-31 Αυγούστου θα γίνει, στην πίστα Autodrom Most, ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς, ο τελευταίος πριν από τους ημιτελικούς σε Γερμανία και τους τελικούς στο Βέλγιο.

Close

«Η Autodrom Most είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες όπως αποδείξαμε τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής και προσθέτει: «Στόχος είναι να σκοράρουμε ψηλές θέσεις έτσι ώστε να διατηρούμε τις ελπίδες  μας για τον τίτλο».

Στο διάστημα της διακοπής ο Κύπριος οδηγός, σε συνεργασία με την ομάδα του, SPEEDHOUSE, εργάστηκαν εντατικά ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για επίτευξη των στόχων τους. «Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα αυτή την περίοδο και είμαι θετικός ότι όλα είναι στον σωστό δρόμο για την διεκδίκηση του τίτλου» σημειώνει ο 28χρονος.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς σε Ισπανία, Ιταλία και Αγγλία βρίσκεται στην όγδοη θέση, ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμος για την τελική αντεπίθεση πριν από τους δυο τελευταίους αγώνες, όπου οι βαθμοί θα μετράνε διπλοί. 

Την Παρασκευή οι οδηγοί θα κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, ενώ το πρωινό του Σαββάτου (30/08) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά και η Superpole για τον καθορισμό των θέσεων εκκίνησης για τον πρώτο αγώνα στην Τσεχία, που είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Την Κυριακή, 31 Αυγούστου, το μεσημέρι θα γίνει ο δεύτερος αγώνας.

Η πίστα Autodrom Most είναι απόστασης 4,212χλμ και οι οδηγοί θα κληθούν να κάνουν 17 γύρους σε κάθε αγώνα. 

Σημειώνεται ότι οι δυο αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα σε μαγνητοσκόπηση από τον Alpha Κύπρου. Στις 00:00πμ της Κυριακής θα προβληθεί ο αγώνας του Σαββάτου και την ίδια ώρα τη Δευτέρα θα μεταδοθεί ο αγώνας της Κυριακής.

Close

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.