Γενικά

07 Nov, 2024 Ώρα 22:48

Η κυπριακή σημαία θα κυματίζει στην Ευρώπη και το 2025 μέσω του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή και συνοδοιπόρο την εταιρεία HTFX

Thumbnail

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η κυπριακή σημαία θα κυματίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου - FIA, μέσω του Βλαδίμηρου Tζιωρτζή. Ο Κύπριος οδηγός, σε συνέντευξη Τύπου, γνωστοποίησε τους υψηλούς στόχους του για τη νέα χρονιά, και παράλληλα την ανανέωση της συνεργασίας με την εταιρεία HTFX, η οποία πλέον είναι στο πλευρό του ως Πλατινένιος Χορηγός.

Close

«Το 2024 ήταν μία πετυχημένη χρονιά για εμένα τον ίδιο και τιμητική για την οικογένειά μου. Πριν λίγους μήνες εγκρίθηκα και έλαβα τις σχετικές άδειες για συμμετοχή μου σε αγώνες NASCAR στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ήταν ένα όνειρο και στόχος, που πλέον πλησιάζει. Επιπλέον, είχαμε και τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR 2024» είπε ο Τζιωρτζής και πρόσθεσε: 

«Σίγουρα δεν ήταν τα αποτελέσματα που ήθελα φέτος.Θέλαμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτό θα επιδιώξουμε το 2025. Όμως το χτύπημα που δέχθηκα στη Βαλένθια στον πρώτο αγώνα προκάλεσε μία τεράστια ζημιά και οικονομική δυσκολία ακόμη και για να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα, ως επακόλουθο του κόστους της ζημιάς που υπέστη το αυτοκίνητο. Γι’ αυτό ευχαριστώ τον Πλατινένιο πλέον Χορηγό μου την εταιρεία HTFX που στάθηκε δίπλα μου και έσωσε τη χρονιά και οδεύουμε για το 2025 με κύριο στόχο το πρωτάθλημα».

Close

 

 

Στο πάνελ από πλευράς της HTFX EU ήταν ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την HTFX η ανανέωση της συνεργασίας με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή που είναι και ο πρεσβευτής της εταιρείας. «Η ΗΤFX θα στηρίξει γι’ άλλη μία χρονιά τον συμπατριώτη μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Ο Βλαδίμηρος θα συνεργαστεί στενά με την εταιρεία μας για να προωθήσει το κοινό μας όραμα, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό, απαιτητικό και τεχνολογικά προηγμένο άθλημα» είπε ο κ. Χατζηκυριάκου.

 

 

Παρουσίαση αυτοκινήτου

Το επόμενο διάστημα ο Τζιωρτζής μαζί με την ΗTFX, σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα του 27χρονου οδηγού, θα παρουσιάσουν το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί στη νέα χρονιά. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χατζηκυριάκου, η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου HTFX Ford Mustang 2025 θα γίνει σε πίστα της Ευρώπης.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τους αγώνες στις ΗΠΑ. «Ήταν προγραμματισμένο και τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο, αλλά δυστυχώς για τον λόγο ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν κατάφεραν να σταθούν δίπλα στις προσπάθειές μου, δεν έγινε εφικτό. Αλλά υπόσχομαι ότι το 2025 είμαστε δυνατοί ώστε να γίνει και να γραφτεί μεγάλη ιστορία για τον τόπο μας» κατέληξε.

 

 

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρέδωσε τιμητικές πλακέτες και ενθύμια στους χορηγούς του, τους οποίους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους. Πέραν του Πλατινένιου Χορηγού HTFX τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.

Πέρα από τους χορηγούς και υποστηρικτές, τον Βλαδίμηρο τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου,ο κ. Άντρος Λοΐζου,Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων (ΕΘΕΑ) και ο κ. Πάρις Αβρααμίδης, λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε και τους γονείς του, τους οποίους χαρακτήρισε ως ήρωες. «Γι’ άλλη μία χρονιά έπρεπε να καλύψουν πέραν του 50% του ποσού συμμετοχής, καθαρά η οικογένεια, για να μπορώ να εκπροσωπώ το νησί μας» τόνισε.

03 May, 2025 Ώρα 08:25

Θεαματικός αγώνας στην Ανάβαση Ανώγυρας με νικητή τον Λούκα Χριστοφόρου!

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος αγώνας για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Autoparts – ENEOS Lubricants, το Anogyra Hillclimb με νικητή και πάλι τον Λούκα Χριστοφόρου.

Close

 

 

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και την Επιτροπή Πίστας και ασφάλτινων αγώνων είχε 26 συμμετοχές δείχνοντας πως οι οδηγοί και φίλοι του αθλήματος είναι πολλοί και πως η προσπάθεια για την αναβάθμιση των αγώνων συνεχίζεται.

 

Close

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτος γενικής ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου ο οποίος εν αναμονή του νέου του αυτοκινήτου που ετοιμάζει για τον επόμενο αγώνα του Ιουλίου, έτρεξε με το cross car του Semong Bravo γράφοντας χρόνο (άθροισμα των δύο περασμάτων) 3:10.35.

Δεύτερος και δείχνοντας πως οι ικανότητες του είναι πολλές, ο Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το Lancer EVO III του έκανε χρόνο 3:13.22 δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης και αν δεν έκανε ένα λάθος στην πρώτη διαδρομή, μπορεί να φλερτάριζε και την πρώτη θέση…

 

 

Τρίτος γενικής ήταν ο πατέρας, Αντρέας Χριστοφόρου με το άλλο Semong Bravo Cross Car ο οποίος με χρόνο 3:15.92 και μια… μικρή τούμπα στην δοκιμαστική απέδειξε ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο!

 

 

Τέταρτος γενικής και πρώτoς στην κατηγορία RCE1 και RCE 2wd ήταν ο πάντα μαχητικός Αβράμης Αβραάμ ο οποίος σε αυτή την διαδρομή δεν μπόρεσε να χτυπήσει χρόνους overall, όμως οδήγησε το Nissan Pulsar GTi του δυνατά γράφοντας χρόνο 3:27.03.

 

 

Πέμπτος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCE1 κάνοντας ντεμπούτο στις αναβάσεις ήταν ο «τόπακας» Θεόδωρος Αντωνίου, γνωστός από το πρωτάθλημα Time Attack, ο οποίος έχοντας ίσως το δυνατότερο Honda στον αγώνα έγραψε χρόνο 3.29.28! Ελπίζουμε να τον έχουμε μαζί μας και στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

 

Έκτος γενικής παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το τιμόνι του, ήταν ο Φώτος Φωτιάδης με το Lancer Evo III του ο οποίος ήταν και πρώτος στην RCE2. Ο Φώτος σταθεροποιήθηκε στις πρώτες θέσεις γενικής και οι χρόνοι του ήταν καις τα Ανώγυρα πάρα πολύ καλοί. Τελικός χρόνος: 3:29.81.

Έβδομος γενικής και δεύτερος στην RCE2 ήταν ο Λέανδρος Μιχαήλ, με το Νissan Pulsar GTi – R, ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο, γράφοντας χρόνο 3:32.67.

Όγδοος γενικής, πρώτος στην RCS2 και πρώτος στην RCS 2wd με το «αυτοκίνητο κατατεθέν» πλέον στις αναβάσεις ήταν ο Χρίστος Πολυκάρπου με χρόνο 3:35.13, ο οποίος αφού είδε πως η διαδρομή δεν προσφερόταν για χρόνους και βεβαιώνοντας την πρωτιά του στην κατηγορία S,  το απόλαυσε δίνοντας θέαμα στους θεατές.

Πολλές φωτογραφίες από τον Γιώργο Παπαγεωργίου τον οποίο ευχαριστούμε πολύ στο πιο κάτω album

Close

 

 

Ένατος γενικής και τρίτος στην RCE1 ήταν ο πολύ μαχητικός Γιάννος Καδής με το Honda EG SiR του που έγραψε χρόνο 3:36.34 δείχνοντας πως πλησιάζει τους χρόνους της κατηγορίας Ε1.

Την δεκάδα έκλεισε ο Στέλιος Κυθρεώτης ο οποίος παρά τον ανταγωνισμό που είχε να αντιμετωπίσει στην ανανεωμένη κατηγορία του, ήταν με το Honda Type R EK9 πρώτος στην RCS1 με χρόνο 3:39.12 αλλά και δεύτερος στην κατηγορία RCS 2wd πίσω από τον Πολυκάρπου.

Αν υπήρχε βραβείο «καλύτερου θορύβου», θα πήγαινε σίγουρα στο Hondάκι του Κυθρεώτη μιας και οι στροφές είναι πάντα στο όριο!

 

 

Δεύτερος στην κατηγορία RCS1 και τρίτος στην RCS 2wd ήταν ο Μάριος Κωνσταντινίδης ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά σε αγώνα το νέο του απόκτημα, ένα πολύ δυνατό Honda Civic (πρώην των αδελφών Σπύρου). Ο χρόνος του Κωνσταντινίδη ήταν 3:41.74, πλησιάζοντας αρκετά τον μόνιμο αντίπαλο του στην κατηγορία, Στέλιο Κυθρεώτη.

Πολύ ανεβασμένος ήταν ο Μάριος Σεβαστίδης ο οποίος ακολούθησε με χρόνο 3:47.71 με το εντυπωσιακό αλλά αδικημένο στην κατηγορία του αφού τρέχει με τα τετρακίνητα τέρατα λόγω turbo, Mini Cooper S R53. Ο χρόνος του ήταν 3:47.71.

Τρίτος στην RCS1 ήταν ο παλιός, Νεκτάριος Γεωργίου που λόγω αποχής, έμεινε κάπως πίσω σε χρόνους, όντας όμως πάντα εντυπωσιακός με το θηρίο του το Honda EP3 Type R.

Ακολούθησε ο Μάριος Χριστοδούλου με το Honda Integra DC2 Type R και χρόνο 3:50.31 ο οποίος με νέα σεταρίσματα στον κινητήρα ήθελε να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο του.

Επιστροφή στους αγώνες είχαμε και από τον Γιώργο Λυσάνδρου με το δυνατό του Seat Ibiza GTi ο οποίος με συνοδηγό τον Παύλο Λυσάνδρου είχε χρόνο 3:51.89.

Ο Ευτύχιος Τρύφωνος με το Mitsubishi Evo VIII και συνοδηγό τον Άλεξ Αλεξάνδρου έδωσε το παρόν του γράφοντας χρόνο 3:56.14, ενώ τον ακολούθησε ο αδελφός του Ηλίας Τρύφωνος με συνοδηγό τον Φίλιππο Φιλιππίδη και το Toyota Yaris RS με χρόνο 4:09.72, ο οποίος ήταν και πρώτος στην κατηγορία RCS3.

Δεύτερος στην RCS3 ήταν ο μαχητικός Σκεύος Γερολέμου με την μόνιμη συνοδηγό του Μαίρη Γερολέμου και το γνωστό Suzuki Swift GTi και χρόνο 4:09.99, μόλις μερικά χιλιοστά πίσω από τους Ηλία Τρύφωνος και Φίλιππο Φιλιππίδη!

Ακολούθησε ο πρόεδρος του Time Attack Club Χάρης Περίκκος, η ψυχή των αγώνων, ο οποίος είχε μια αστοχία στο πρώτο πέρασμα με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στην συνολική προσπάθεια του γράφοντας χρόνοι 4:33.71.

Τέλος ο Νικόλας Χαραλάμπους ήταν τρίτος στην RCS3 με χρόνο  4:40.53 με το vintage Lada Samara του.

Χορηγός του αγώνα ήταν η εταιρεία ανταλλακτικών Psaltis και τα λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές, είναι η Satworks, το Boyz Stuff Show, η Red Bull, η Trust Racing, η SHELL, το School of Automotive engineering και βέβαια η STS Events, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις αυτοκινήτου στην Κύπρο.

Χορηγοί επικοινωνίας το car.com.cy το μεγαλύτερο site αυτοκινήτου στην Κύπρο και το onlyracing cy.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου μέσω της Επιτροπής Aσφάλτινων Aγώνων και Πίστας. Συγχαρητήρια αξίζουν στους πρωτεργάτες των αγώνων ανάβασης Χάρη Περίκκο και στην ομάδα του (Μάριος, Eddie, Αργύρης κλπ), στον Ανδρόνικο Κοζάκο που στήνει την ομάδα των marshals και είναι ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Ευχαριστίες αξίζουν επίσης σε όλους όσους λιγότερο ή περισσότερο έχουν προσφέρει στο χώρο, όπως ο πρωταθλητής Χρίστος Πολυκάρπου, αλλά και τους φίλους οδηγούς που στηρίζουν την επιτροπή αγώνων και προτείνουν λύσεις στην Ομοσπονδία για την όσο καλύτερη διοργάνωση των αγώνων.

Ευχαριστίες και στον Στέλιο Κυθρεώτη, χρόνια promoter των αγώνων ανάβασης ο οποίος στηρίζει την θεσμό οικονομικά αλλά και όντας αθλητής των αναβάσεων, αλλά και βέβαια στους αφανείς ήρωες όπως τα στελέχη της Ομοσπονδίας που στηρίζουν τον θεσμό και κυρίως στον αντιπρόεδρο Κώστα Γεωργίου που πήρε το πρωτάθλημα σαν προσωπικό στοίχημα και κατάφερε με την καθοδήγηση του να ολοκληρώνονται οι αγώνες με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Λάθη γίνονται, αλλά έχει σημασία να βελτιωνόμαστε και οι συμμετοχές να αυξάνονται.

Οι προετοιμασίες για τον επόμενο, 3ο αγώνα έχουν ξεκινήσει!