Γενικά

14 Jun, 2022 Ώρα 09:26

Le Mans 2022: Η Toyota έκανε το 1-2

Thumbnail

Την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans πανηγυρίζει η Toyota, με τους Sebastien Buemi, Brendon Hartley και Ryo Hirakawa, οδηγώντας το GR010 Hybrid με τον αριθμό 8 να βλέπουν πρώτοι την καρό σημαία.

Close

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το άλλο πλήρωμα της Toyota, αυτό των Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez με το GR010 Hybrid με τον αριθμό 7, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Ryan Briscoe, Richard Westbrook και Franck Mailleux οδηγώντας το Glickenhaus 007 LMH με το νούμερο 709 (5 γύροι πίσω από τους πρώτους).

 

Close

 

Close

Στην LMP2 κατηγορία, τη νίκη την πήρε η ομάδα Jota με το Oreca 07 – Gibson με αριθμό #38 και οδηγούς τους Roberto Gonzalez, Antonio Felix da Costa και Will Stevens.

H Porsche GT Team (911 RSR) πήρε τη νίκη στην LM GTE Pro κατηγορία με τους Gianmaria Bruni, Richard Lietz, Frederic Makowiecki, ενώ στη κατηγορία LM GTE Am νικήτρια ομάδα ήταν η TF Sport (Aston Martin Vantage AMR) με τους Ben Keating, Henrique Chaves Jr., Marco Sorensen.

 

Οι νικητές ανά κατηγορία

Hypercar

No. 8 Toyota Gazoo Racing (GR010 Hybrid)

Sebastien Buemi, Brendon Hartley, Ryo Hirakawa

No. 7 Toyota Gazoo Racing (GR010 Hybrid)

Mike Conway, Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez

Νο. 709 Glickenhaus 007 LMH

Ryan Briscoe, Richard Westbrook, Franck Mailleux

LMP2

No. 38 Jota (Oreca 07)

Roberto Gonzalez, Antonio Felix da Costa, Will Stevens

No. 9 Prema Orlen Team (Oreca 07)

Robert Kubica, Louis Deletraz, Lorenzo Colombo

No. 28 Jota (Oreca 07)

Oliver Rasmussen, Edward Jones, Jonathan Aberdein

LM GTE Pro

No. 91 Porsche GT Team (911 RSR)

Gianmaria Bruni, Richard Lietz, Frederic Makowiecki

No. 51 AF Corse (Ferrari 488 GTE Evo)

Alessandro Pier Guidi, James Calado, Daniel Serra

No. 52 AF Corse (Ferrari 488 GTE Evo)

Miguel Molina, Antonio Fuoco, Davide Rigon

LM GTE Am

No. 33 TF Sport (Aston Martin Vantage AMR)

Ben Keating, Henrique Chaves Jr., Marco Sorensen

No. 79 WeatherTech Racing (Porsche 911 RSR)

Cooper MacNeil, Julien Andlauer, Thomas Merrill

No. 98 Northwest aMR (Aston Martin Vantage AMR)

Paul Dalla Lana, David Pittard, Nicki Thiim

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις εδώ (Γενική Κατάταξη, Ανά Κατηγορία)

31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: