Γενικά

01 Jul, 2024 Ώρα 12:30

Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Thumbnail

«Ήταν ένας αγώνας... επιβίωσης και τα καταφέραμε με σημαντικούς  βαθμούς που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε ατυχίες περασμένων αγώνων» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής καταγράφοντας την εμπειρία του στην οβάλ πίστα Raceway Venray, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO.

Close

«Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Άντεξα συνεχή πίεση με 103 γύρους, έκανα προσπεράσματα από την εξωτερική μέχρι το τέλος της κούρσας και δεν είχαμε ζημιές» δηλώνει ο Κύπριος οδηγός για την εμπειρία του σε οβάλ πίστα και προσθέτει: «Το γεγονός ότι οι χρόνοι μου ήταν 1-2 δέκατα του δευτερολέπτου από τους πρώτους, που είχαν εμπειρία σε οβάλ, είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, καθώς είχα μονάχα τρία session για να μπω στο νόημα της οβάλ».

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος οδηγός πάλεψε μέχρι το φινάλε για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας εν τέλει στην 12η θέση του αγώνα στην Ολλανδία.

Close

Πώς κύλησε το διήμερο

Στη μια ώρα που κράτησαν τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports πετύχαινε να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους χρόνους, νιώθοντας ότι «κατάφερα να μπω απευθείας στο ρυθμό με την πρώτη μου επαφή στην οβάλ πίστα των 800 μέτρων (σ.σ. 19-20 δευτερόλεπτα ο κάθε γύρος)». 

Την Κυριακή έγιναν τα δύο επίσημα δοκιμαστικά, το πρώτο με βρεγμένο οδόστρωμα και το δεύτερο σε στεγνό. «Στο δεύτερο κατάφερα να τερματίσω έκτος, αποτέλεσμα που καθόρισε τη θέση που θα ξεκινούσα στα χρονομετρημένα το μεσημέρι. Μπήκα έκτος από το τέλος, που ήταν μια πολύ καλή θέση αλλά σίγουρα το πλεονέκτημα το είχαν οι πρώτοι τρεις των δοκιμαστικών που μπήκαν 17-19 στην πίστα καθώς στέγνωνε περισσότερο» αναφέρει.

Close

 

 

Καταγράφοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο, μόλις δύο δέκατα μακριά από τον πρώτο, έκανε ξεκίνημα από την αντίστοιχη θέση στην κούρσα των 100 γύρων. «Ξεκινούσα από την εσωτερική γραμμή, που είναι η πιο αργή, με πλάνο να βγω στην πάνω τη γραμμή, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό έγινε, αλλά όπως και οι άλλοι στην εσωτερική γραμμή χάσαμε 2-3 θέσεις» δηλώνει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Πάλεψα σε όλο των αγώνα για την όγδοη θέση, την οποία κρατούσα μέχρι τον 95ο γύρο, οπόταν και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλοι τρεις γύροι. Έδωσαν επανεκκίνηση αλλά, μετά από λάθος πληροφορία του spotter μου να ακολουθήσουμε την εσωτερική γραμμή για την επανεκκίνηση, χάσαμε θέσεις και τερματίσαμε 12οι».

«Απρόβλεπτο το οβάλ»

Συνοψίζοντας, για την προσπάθεια που κατέβαλε στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, αναφέρει: «Αυτό είναι το οβάλ, είναι απρόβλεπτο. Μπορεί αν θες να προσπεράσεις και αναγκαστικά να πιάσεις την εσωτερική γραμμή και εκεί να χάσεις θέσεις γιατί στην εσωτερική γραμμή στρίβεις περισσότερο παρά στην εξωτερική και κόβεις ταχύτητα». Καταλήγοντας, σημειώνει: «Το σημαντικό ήταν ότι τα κατάφερα και σκόραρα σημαντικούς βαθμούς, που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε τα αποτελέσματα (μηχανικά προβλήματα & χτύπημα στη Βαλένθια), και επιπλέον συνεχίζονται τα πολύ σταθερά πλασαρίσματα».

Ο επόμενος αγώνας για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή είναι το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα, μήκους 4.212χλμ, Autodrom Most, στην Τσεχία.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway. 

 

31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: