Γενικά

09 May, 2022 Ώρα 09:58

Με στόχο τον τίτλο ρίχνεται ο Τζιωρτζής στη μάχη του EURO NASCAR

Thumbnail

Τη συμμετοχή του για ακόμη μια χρονιά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES παρουσίασε την Παρασκευή (06/5) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή εκδοχή του NASCAR που στις ΗΠΑ είναι η δημοφιλέστερη διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο ταλαντούχος Κύπριος οδηγός θα αγωνιστεί και φέτος στην κατηγορία EURONASCAR 2 με την ομάδα της Academy Motorsport / Alex Caffi Motosport και την τεχνική υποστήριξη της  Petri Corse Automobili.

Close

«Φέτος θα αγωνίζομαι με το Νο5 στις πόρτες μιας Chevrolet Camaro και ο στόχος είναι, επιτέλους η κατάκτηση του πρωταθλήματος, επιτυχία στην οποία φτάσαμε αρκετά κοντά τα δύο προηγούμενα χρόνια. Oλοκληρώσα τα τελευταία μου δοκιμαστικά ενόψει της έναρξης την περασμένη Τρίτη στην Ιταλία και η αίσθηση του αυτοκινήτου είναι πάρα πολύ καλή» ανέφερε ο Τζιωρτζής που θα οδηγεί φέτος το αυτοκίνητο που πέρσι οδηγούσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Jacques Villeneuve.

«Το πρωτάθλημα ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο από την πίστα της Βαλένθια, όπου πέρσι ανέβηκα και στις δύο κούρσες στο βάθρο. Στόχος για φέτος είναι να κερδίσει και τις δύο κούρσες του εναρκτήριου αγώνα» πρόσθεσε ο Κύπριος οδηγός.

Close

Σε άλλο  σημείο ο Τζιωρτζής ανέφερε: «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μου που βρίσκονται φέτος δίπλα μου, ιδιαιτέρως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, καθώς τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχουν σημαντικές αποκοπές στις χορηγίες προς τους αθλητές».

Τον Τζιωρτζή υποστηρίζουν φέτος ALCO  Filters, ENEOS Motor Oil, Psaltis Auto Parts, Υφυπουργείο Τουρισμού, Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και Daytona Raceway. 

Close

 

 

Σε ερώτηση για το αν ο προϋπολογισμός της χρονιάς καλύπτεται από τους φετινούς υποστηρικτές μετά και την απώλεια του βασικού χορηγού των προηγούμενων χρόνων, ο Τζιωρτζής ήταν αποκαλυπτικός: «το μπάτζετ ποτέ δεν καλύφθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια που εκπροσωπώ το νησί μας, πάντα συμπληρώνεται από τους αφανείς ήρωες εκεί πίσω, τους γονείς μου, που τους αξίζει το πιο μεγάλο ευχαριστώ για όλη την στήριξη που μου παρέχουν». 

Σχετικά με τη συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού ο Βλαδίμηρος ανέφερε πως «είναι μια μικρή αλλά σημαντική υποστήριξη και ευχαριστώ τους ανθρώπους του Υφυπουργείου που έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν να συνεργαστούμε και πόσο πιστεύουν σε εμένα».

Την Πολιτεία εκπροσώπησε ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων Αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2022

1. Ricardo Tormo (Βαλένθια)        Ισπανία     14-15 Μαΐου

2. Brands Hatch Indy             Μ. Βρετανία    11-12 Ιουνίου

3. Autodromo di Vallelunga (Ρώμη)    Ιταλία        9-10 Ιουλίου

4. Autodrom Most             Τσεχία        3-4 Σεπτεμβρίου

5. Zolder Circuit            Βέλγιο        8-9 Οκτωβρίου

6. Automotodrom Grobnik        Κροατία    29-30 Οκτωβρίου

Κάθε Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει μια προκριματική περίοδο και δύο κούρσες (στη δεύτερη οι οδηγοί ξεκινούν βάσει των ταχύτερων γύρων τους στην πρώτη κούρσα). Στον τελευταίο αγώνα στην Κροατία οι βαθμοί μετρούν διπλοί. Όλη η δράση κάθε Σαββατοκύριακου θα μεταδίδεται ζωντανά από Kreator TV, MsMotorTV, Sky Channel 229 και στο www.facebook.com/EuroNASCAR και στο www.youtube.com/c/EuroNASCAR

 

05 Dec, 2023 Ώρα 08:34

Το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο είναι Κυπριακό!

Thumbnail

Στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Αγρινίου, το 6αρι EVO του Παναγιώτη Παναγιώτου με οδηγό τον Νίκο Αφεντουλίδη, έγινε το πιο γρήγορο 6ράκι παγκοσμίως, καθώς στα 402 μετρα έγραψε χρόνο 7,871 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 285,94 χλμ/ώρα.

Close

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο 1056 αλογακια σε έναν 4G63 που ετοίμασε η ομάδα της HP High Performance.

 

Close

 

Μιλώντας λίγο με την ομάδα που τον στηρίζει αλλά και με τον ίδιο σε μερικά σύντομα μηνύματα θέλω να πω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι δεν έχουμε κάνει πολλοί οι οποίοι θέλαμε το Dragster στη ζωή μας. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στο νησί οι οποίοι διάλεξαν το σωστό δρόμο στο θέμα, την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές εδώ στο νησί για να τον στηρίξουν. Γιατί μην ξεχνάτε. Εδώ στη Κύπρο αν βάζεις κόντρες (ακόμη και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) είσαι αλήτης.

Close

 

 

 

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο τρέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς μεγάλους χορηγούς. Τρέχει με την όρεξη και τους κόπους 3-4ων ατόμων που έχουν όνειρο αυτό που είδαμε στο χαρτάκι της χρονομέτρησης. Ευχόμαστε φυσικά το δικό μας κείμενο να φέρει κοντά όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

 

Ο Παναγιώτης τρέχει στην Ελλάδα σε αγώνες Dragster επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο στο νησί μας. Εδώ και 8 χρόνια κάνει εκείνο που αγαπά μακριά από τη βάση του περιμένοντας πως μια μέρα θα γίνει και εδώ στη Κύπρο μια πίστα ταχύτητας για τους φίλους του αθλήματος οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Μιλώντας μας για τα παραπάνω εξέφρασε και την ανάγκη του να πει ότι θέλει να δει τα παιδιά του κόσμου  να μαθαίνουν για το αυτοκινητάθλημα. Να έχουν την επιλογή να το επιλέξουν στη ζωή τους είτε σαν hobby είτε σαν άθλημα και να έχουν τις σωστές υποδομές για να το κάνουν με ασφάλεια, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από τον Παναγιώτη στον Παύλο Γιάλλουρο και την C&P Yiallouros Auto Services, στον Λευτέρη Καρδαμάκη, τον Αλέκο Τζιάκη και στον Νίκο Αφεντουλίδη της HP High Performance.

Εμείς σαν Car.com.cy και εγώ προσωπικά σαν Αυγουστής θέλω να ξέρουν ότι τους θαυμάζω και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις χρονιές που ακολουθούν. Τα ρεκόρ, οι ευρωπαικές και παγκόσμιες κατακτήσεις σε ότιδηποτε μηχανοκίνητο το είπα πολλές φορές. Είναι θέμα Κυπριακό. Και το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά!