Γενικά

10 Dec, 2019 Ώρα 12:04

Μηχανοκίνητος αθλητισμός: Νέα συνάντηση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων

Thumbnail

Μετά και από τις τελευταίες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΚΟΑ με τους οδηγούς Ράλι και Autocross (ταχύτητας) και ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΑ μαζί με τον Μανώλη Κουλουμά έχουμε διαπιστώσει ότι οι αθλητές έχουν απογοητευθεί μιας και δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κατεύθυνση ως προς την ανάκαμψη του αθλήματος.

Close

Ως εκ τούτου ο Άνδρος Αντωνίου, ο Χρίστος Πολυκάρπου και ο Γιώργος Παντελίδης σαν εμπλεκόμενοι και φίλοι του αθλήματος, καλούν σε συνάντηση την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου η ώρα 19:30 στο κέντρο OASIS στην Χοιροκοιτία όλους τους οδηγούς, συνοδηγούς, εμπλεκόμενους και φίλους του αθλήματος.

Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση της πόλωσης των αθλητών που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνεχώς, η παράθεση εισηγήσεων που αφορούν την ανάκαμψη του Κυπριακού Motorsport καθώς και η απάντηση ερωτήσεων σχετικά με απορίες που τυχών να υπάρχουν σχετικά με τις παραιτήσεις τους από το ΔΣ της ΚΟΑ.

Close

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν έχει ούτε κόμματα ούτε παρατάξεις!

Close

Κανένας δεν πολεμά κανέναν για να εξυψώσει κάποιον άλλον και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε όλοι να επιδιώκουμε και να στηρίζουμε. Ο αγώνας που γίνεται από πλευράς όλων όσων αγαπούν την ενότητα του Motorsport είναι καθαρά για την ανέλιξη του και ΜΟΝΟ!

Και όλοι όσοι αγαπάνε αυτή την ενότητα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι ΜΟΝΟ ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε το κυπριακό Motorsport στον βαθμό που του αξίζει να είναι και ότι για εμάς που το αγαπάμε, το Κυπριακό Motorsport είναι πάνω από όλα.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη μιας και το μήνυμα ενότητα που πρέπει να δώσουμε σε όλους είναι ξεκάθαρο και αδιαμφησβήτητο.  

23 Jan, 2020 Ώρα 15:15

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φέτος το European Time Attack Challenge

Thumbnail

Επιστρέφει το European Time Attack Challenge αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος. Η πίστα των Σερρών θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Απριλίου τους γρηγορότερους της Ευρώπης για ένα αγώνα ενάντια στα ρολόγια της. 

Close

 

 

Οι αγώνες του European Time Attack είναι μία μορφή αγώνων που αφορά τους ταχύτερους οδηγούς και αντίστοιχα κορυφαίες κατασκευές του είδους, που ως απόλυτο στόχο έχουν τον απόλυτο χρόνο σε διάφορες πίστες ανά την Ευρώπη. Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Η πρώτη διεξήχθη στην Κύπρο το 2013 και συγκεκριμένα στην πίστα Achna SpeedWay, με τον Nicky Xerxen από τη Μάλτα να καταφέρνει να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας το 2015, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Εκεί, ο δικός μας Άντι Παπαγεωργίου της Black Mamba Racing κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να σπάσει το ρεκόρ της πίστας με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer EVO.

Φέτος, το European Time Attack Challenge θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας, αλλά και η τοποθεσία της πίστας που βρίσκεται κοντά σε σύνορα με τρεις διαφορετικές χώρες, αλλά και γενικότερα η εύκολη πρόσβαση που τη διακρίνει, οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο να επιλέξει τις Σέρρες. Φυσικά, το γεγονός ότι το αυτοκινητοδρόμιο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές από τη FIA, αλλά και προσφέρει εξαιρετικό περιβάλλον φιλοξενίας, έπαιξαν το ρόλο τους για τη φιλοξενία του αγώνα. Οι κατηγορίες που επέλεξε η τεχνική επιτροπή είναι δέκα (Super Street, Pro Club, GT Cup Cars, Pro, Supercars, Pro Extreme και επιπλέον ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης).

Close

 

 

Οι συμμετοχές του αγώνα έχουν ήδη ανοίξει και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του θεσμού θα δώσουν επιβεβαιωμένα το παρόν. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Πρωταθλητής Time Attack Κύπρου 2019 και ο τελευταίος κάτοχος του European Time Attack Title Άντι Παπαγεωργίου με το πλήρως ανανεωμένο Black Mamba EVO, όπως επίσης και ο πρωταθλητής του UK Time Attack 2019 Luke Clayton με το υπέροχό Bentley Continental GT3.

 

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι και πολλοί από τους γρηγορότερους Κύπριους και Έλληνες οδηγούς έχουν δηλώσει πολύ νωρίς συμμετοχή, όπως ο Sami Fais με την Lamborghini Trofeo, O Γιάννης Καπετάνιος με το EVO του, Ο Pani Pastou με EVO, ο Λούκας Χριστοφόρου με το Honda Civic, ο Δημήτρης Παλαιοκώστας με το extreme Subaru Impresa, καθώς και ο πρωταθλητής στο Ιταλικό πρωτάθλημα Time Attack 2019 Σημαιών Χατζηπαντελής με το πολύ προσεγμένο Honda Civic. Δείτε όλες τις συμμετοχές εδώ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου ενώ όλες οι πληροφορίες του αγώνα βρίσκονται στην σελίδα του European Time Attack Challenge. Για πιο αποτελεσματική πληροφόρηση σχετικά με ανακοινώσεις καθώς και καινούριες συμμετοχές κάντε like την σελίδα European Time Attack στο Facebook και follow στo Instagram.

 

Πηγή: GOCar.gr

Close