Γενικά

08 Nov, 2023 Ώρα 09:26

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στοχεύει στον τίτλο και το «διαβατήριο» για το αμερικανικό ΝΑSCAR

Thumbnail

Έναν απολογισμό για το 2023, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τα πλάνα του για το 2024 έκανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ και των χορηγών του, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (07/11) στο Hogar All Day, στη λεωφόρο Σταυρού. Στις 30 Νοεμβρίου θα οδηγήσει για πρώτη φορά NASCAR στις ΗΠΑ ενώ στόχος για το 2024 είναι να κάνει τρεις αγώνες στην Αμερική ξεκινώντας από το Φεβρουάριο.

Close

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 περιλαμβάνει επτά γύρους αφού έχει προστεθεί η οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ενώ παραμένουν Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η επίσημη σειρά προϊόντων του Τζιωρτζή.

Close

«Χάσαμε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο στο Βέλγιο, αλλά δεν παύει να είναι μία χρονιά θετική για τον Βλαδίμηρο που απέδειξε ότι σαν οδηγός και σαν αθλητής έκανε το παν. Ήμουν σταθερός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και επιτυχίες» επεσήμανε o 26χρονος οδηγός κάνοντας λόγο για την πορεία του μέχρι να καταστεί δευτεραθλητής Ευρώπης, έπειτα από πέντε νίκες, ισάριθμες poll position, τρεις τρίτες θέσεις και μία δεύτερη.

 

Close

 

Υπέγραψε στη Νάπολη

Σχετικά με τη νέα χρονιά, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο Νο5 της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Νάπολη της Ιταλίας, υπογράφθηκε σχετική συμφωνία με τους κ. Federico Monti, και τον πρώην οδηγό της Formula 1, Alex Caffi, που είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της ιταλικής ομάδας.

Όπως ανάφερε, για το 2024 θα αφοσιωθεί πρωτίστως στις υποχρεώσεις του στο EURO NASCAR PRO, με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα του δώσει το διαβατήριο για να βρεθεί στο αμερικανικό NASCAR, το δεύτερο δημοφιλέστερο σπορ στις ΗΠΑ και δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1.

«Εφικτός στόχος το πρωτάθλημα»

«Όπως δείξαμε και φέτος, τρέχοντας και στις δυο κατηγορίες, είναι εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ξεκάθαρα τα μηχανικά προβλήματα μας στέρησαν τον τίτλο στη EURO NASCAR 2 και έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει για τη φιλοδοξία του να κατακτήσει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού NASCAR.

Σημειώνεται ότι, όπως και το 2023, υπάρχει πιθανότητα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής να τρέχει και πάλι και στις δυο κατηγορίες του NASCAR EURO SERIES, εφόσον η ομάδα του δεν βρει οδηγό για τη EURO NASCAR 2. Επεσήμανε ότι, για τον ίδιο είναι δύσκολο από πλευράς οικονομικού να κλείσει θέση και στις δύο κατηγορίες, όμως τόνισε ότι αυτή η προοπτική δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να βελτιωθεί και τα δυο έξτρα δοκιμαστικά που συνεπάγεται η συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες, τον προετοιμάζουν καλύτερα για το Σαββατοκύριακο. «Σίγουρα είναι κουραστικό, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις δυο κατηγορίες, φτάνει να μην υπάρχουν μηχανικά προβλήματα» είπε.

 

 

Βράβευση από τη NASCAR στις ΗΠΑ

Στις 30 Νοεμβρίου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα βρεθεί πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός αμερικάνικου NASCAR για δοκιμαστικά και επιπλέον θα βραβευθεί στις επίσημες βραβεύσεις που θα γίνουν για το πρωτάθλημα του NASCAR. Επί ευκαιρίας, θα έχει συνάντηση με την ομάδα που είχε βρεθεί τον περασμένο Φλεβάρη στην Daytona 500, στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, ώστε να γίνουν κάποιοι επιλεγμένοι αγώνες το 2024 στο ARCA MENARDS SERIES, που είναι δυο βήματα πριν από το NΑSCAR CUP SERIES. Στόχος του Τζιωρτζή είναι το 2024 να κάνει τρεις αγώνες στις ΗΠΑ.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που ήταν δίπλα του, τονίζοντας ότι χωρίς τη στήριξή τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ο Κύπριος οδηγός αγωνίστηκε το 2023 με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, χορηγούς την ALCO Filters, την ENEOS Motor Oil και τη Psaltis Auto Parts και υποστηρικτές Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Επίσημος αερομεταφορέας είναι η TUS Airways. Θερμές ευχαριστίες στο Hogar All Day για τη φιλοξενία της διάσκεψης Τύπου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ξανά τους γονείς του που γι’ ακόμη μια χρονιά ήταν γερό στήριγμα, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά για να δώσει τον καλύτερο εαυτό. «Υπόσχεση μου ότι το 2024 ο Βλαδίμηρος θα είναι το ίδιο, όπως όλα αυτά τα χρόνια και ακόμη καλύτερος» κατέληξε.

 

05 Dec, 2023 Ώρα 08:34

Το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο είναι Κυπριακό!

Thumbnail

Στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Αγρινίου, το 6αρι EVO του Παναγιώτη Παναγιώτου με οδηγό τον Νίκο Αφεντουλίδη, έγινε το πιο γρήγορο 6ράκι παγκοσμίως, καθώς στα 402 μετρα έγραψε χρόνο 7,871 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 285,94 χλμ/ώρα.

Close

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο 1056 αλογακια σε έναν 4G63 που ετοίμασε η ομάδα της HP High Performance.

 

Close

 

Μιλώντας λίγο με την ομάδα που τον στηρίζει αλλά και με τον ίδιο σε μερικά σύντομα μηνύματα θέλω να πω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι δεν έχουμε κάνει πολλοί οι οποίοι θέλαμε το Dragster στη ζωή μας. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στο νησί οι οποίοι διάλεξαν το σωστό δρόμο στο θέμα, την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές εδώ στο νησί για να τον στηρίξουν. Γιατί μην ξεχνάτε. Εδώ στη Κύπρο αν βάζεις κόντρες (ακόμη και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) είσαι αλήτης.

Close

 

 

 

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο τρέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς μεγάλους χορηγούς. Τρέχει με την όρεξη και τους κόπους 3-4ων ατόμων που έχουν όνειρο αυτό που είδαμε στο χαρτάκι της χρονομέτρησης. Ευχόμαστε φυσικά το δικό μας κείμενο να φέρει κοντά όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

 

Ο Παναγιώτης τρέχει στην Ελλάδα σε αγώνες Dragster επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο στο νησί μας. Εδώ και 8 χρόνια κάνει εκείνο που αγαπά μακριά από τη βάση του περιμένοντας πως μια μέρα θα γίνει και εδώ στη Κύπρο μια πίστα ταχύτητας για τους φίλους του αθλήματος οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Μιλώντας μας για τα παραπάνω εξέφρασε και την ανάγκη του να πει ότι θέλει να δει τα παιδιά του κόσμου  να μαθαίνουν για το αυτοκινητάθλημα. Να έχουν την επιλογή να το επιλέξουν στη ζωή τους είτε σαν hobby είτε σαν άθλημα και να έχουν τις σωστές υποδομές για να το κάνουν με ασφάλεια, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από τον Παναγιώτη στον Παύλο Γιάλλουρο και την C&P Yiallouros Auto Services, στον Λευτέρη Καρδαμάκη, τον Αλέκο Τζιάκη και στον Νίκο Αφεντουλίδη της HP High Performance.

Εμείς σαν Car.com.cy και εγώ προσωπικά σαν Αυγουστής θέλω να ξέρουν ότι τους θαυμάζω και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις χρονιές που ακολουθούν. Τα ρεκόρ, οι ευρωπαικές και παγκόσμιες κατακτήσεις σε ότιδηποτε μηχανοκίνητο το είπα πολλές φορές. Είναι θέμα Κυπριακό. Και το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά!