Γενικά

08 Nov, 2023 Ώρα 09:26

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής στοχεύει στον τίτλο και το «διαβατήριο» για το αμερικανικό ΝΑSCAR

Thumbnail

Έναν απολογισμό για το 2023, αποκαλύπτοντας παράλληλα και τα πλάνα του για το 2024 έκανε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, ενώπιον εκπροσώπων των ΜΜΕ και των χορηγών του, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (07/11) στο Hogar All Day, στη λεωφόρο Σταυρού. Στις 30 Νοεμβρίου θα οδηγήσει για πρώτη φορά NASCAR στις ΗΠΑ ενώ στόχος για το 2024 είναι να κάνει τρεις αγώνες στην Αμερική ξεκινώντας από το Φεβρουάριο.

Close

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 περιλαμβάνει επτά γύρους αφού έχει προστεθεί η οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ενώ παραμένουν Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει και η επίσημη σειρά προϊόντων του Τζιωρτζή.

Close

«Χάσαμε το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο στο Βέλγιο, αλλά δεν παύει να είναι μία χρονιά θετική για τον Βλαδίμηρο που απέδειξε ότι σαν οδηγός και σαν αθλητής έκανε το παν. Ήμουν σταθερός σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και επιτυχίες» επεσήμανε o 26χρονος οδηγός κάνοντας λόγο για την πορεία του μέχρι να καταστεί δευτεραθλητής Ευρώπης, έπειτα από πέντε νίκες, ισάριθμες poll position, τρεις τρίτες θέσεις και μία δεύτερη.

 

Close

 

Υπέγραψε στη Νάπολη

Σχετικά με τη νέα χρονιά, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο Νο5 της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Νάπολη της Ιταλίας, υπογράφθηκε σχετική συμφωνία με τους κ. Federico Monti, και τον πρώην οδηγό της Formula 1, Alex Caffi, που είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της ιταλικής ομάδας.

Όπως ανάφερε, για το 2024 θα αφοσιωθεί πρωτίστως στις υποχρεώσεις του στο EURO NASCAR PRO, με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος που θα του δώσει το διαβατήριο για να βρεθεί στο αμερικανικό NASCAR, το δεύτερο δημοφιλέστερο σπορ στις ΗΠΑ και δεύτερο δημοφιλέστερο μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1.

«Εφικτός στόχος το πρωτάθλημα»

«Όπως δείξαμε και φέτος, τρέχοντας και στις δυο κατηγορίες, είναι εφικτή η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ξεκάθαρα τα μηχανικά προβλήματα μας στέρησαν τον τίτλο στη EURO NASCAR 2 και έναν τερματισμό στην πρώτη πεντάδα στη EURO NASCAR PRO» επισημαίνει για τη φιλοδοξία του να κατακτήσει τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία του ευρωπαϊκού NASCAR.

Σημειώνεται ότι, όπως και το 2023, υπάρχει πιθανότητα ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής να τρέχει και πάλι και στις δυο κατηγορίες του NASCAR EURO SERIES, εφόσον η ομάδα του δεν βρει οδηγό για τη EURO NASCAR 2. Επεσήμανε ότι, για τον ίδιο είναι δύσκολο από πλευράς οικονομικού να κλείσει θέση και στις δύο κατηγορίες, όμως τόνισε ότι αυτή η προοπτική δίνει την ευκαιρία στον οδηγό να βελτιωθεί και τα δυο έξτρα δοκιμαστικά που συνεπάγεται η συμμετοχή και στις δύο κατηγορίες, τον προετοιμάζουν καλύτερα για το Σαββατοκύριακο. «Σίγουρα είναι κουραστικό, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και στις δυο κατηγορίες, φτάνει να μην υπάρχουν μηχανικά προβλήματα» είπε.

 

 

Βράβευση από τη NASCAR στις ΗΠΑ

Στις 30 Νοεμβρίου ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θα βρεθεί πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι ενός αμερικάνικου NASCAR για δοκιμαστικά και επιπλέον θα βραβευθεί στις επίσημες βραβεύσεις που θα γίνουν για το πρωτάθλημα του NASCAR. Επί ευκαιρίας, θα έχει συνάντηση με την ομάδα που είχε βρεθεί τον περασμένο Φλεβάρη στην Daytona 500, στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, ώστε να γίνουν κάποιοι επιλεγμένοι αγώνες το 2024 στο ARCA MENARDS SERIES, που είναι δυο βήματα πριν από το NΑSCAR CUP SERIES. Στόχος του Τζιωρτζή είναι το 2024 να κάνει τρεις αγώνες στις ΗΠΑ.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που ήταν δίπλα του, τονίζοντας ότι χωρίς τη στήριξή τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Ο Κύπριος οδηγός αγωνίστηκε το 2023 με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, χορηγούς την ALCO Filters, την ENEOS Motor Oil και τη Psaltis Auto Parts και υποστηρικτές Televantos Used Trucks, Sana Hiltonia και η πίστα Daytona όπου έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας του. Επίσημος αερομεταφορέας είναι η TUS Airways. Θερμές ευχαριστίες στο Hogar All Day για τη φιλοξενία της διάσκεψης Τύπου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ξανά τους γονείς του που γι’ ακόμη μια χρονιά ήταν γερό στήριγμα, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά για να δώσει τον καλύτερο εαυτό. «Υπόσχεση μου ότι το 2024 ο Βλαδίμηρος θα είναι το ίδιο, όπως όλα αυτά τα χρόνια και ακόμη καλύτερος» κατέληξε.

 

01 Jul, 2024 Ώρα 12:30

Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Thumbnail

«Ήταν ένας αγώνας... επιβίωσης και τα καταφέραμε με σημαντικούς  βαθμούς που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε ατυχίες περασμένων αγώνων» αναφέρει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής καταγράφοντας την εμπειρία του στην οβάλ πίστα Raceway Venray, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO.

Close

«Είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου. Άντεξα συνεχή πίεση με 103 γύρους, έκανα προσπεράσματα από την εξωτερική μέχρι το τέλος της κούρσας και δεν είχαμε ζημιές» δηλώνει ο Κύπριος οδηγός για την εμπειρία του σε οβάλ πίστα και προσθέτει: «Το γεγονός ότι οι χρόνοι μου ήταν 1-2 δέκατα του δευτερολέπτου από τους πρώτους, που είχαν εμπειρία σε οβάλ, είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, καθώς είχα μονάχα τρία session για να μπω στο νόημα της οβάλ».

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος οδηγός πάλεψε μέχρι το φινάλε για μία θέση στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας εν τέλει στην 12η θέση του αγώνα στην Ολλανδία.

Close

Πώς κύλησε το διήμερο

Στη μια ώρα που κράτησαν τα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports πετύχαινε να βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους χρόνους, νιώθοντας ότι «κατάφερα να μπω απευθείας στο ρυθμό με την πρώτη μου επαφή στην οβάλ πίστα των 800 μέτρων (σ.σ. 19-20 δευτερόλεπτα ο κάθε γύρος)». 

Την Κυριακή έγιναν τα δύο επίσημα δοκιμαστικά, το πρώτο με βρεγμένο οδόστρωμα και το δεύτερο σε στεγνό. «Στο δεύτερο κατάφερα να τερματίσω έκτος, αποτέλεσμα που καθόρισε τη θέση που θα ξεκινούσα στα χρονομετρημένα το μεσημέρι. Μπήκα έκτος από το τέλος, που ήταν μια πολύ καλή θέση αλλά σίγουρα το πλεονέκτημα το είχαν οι πρώτοι τρεις των δοκιμαστικών που μπήκαν 17-19 στην πίστα καθώς στέγνωνε περισσότερο» αναφέρει.

Close

 

 

Καταγράφοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο, μόλις δύο δέκατα μακριά από τον πρώτο, έκανε ξεκίνημα από την αντίστοιχη θέση στην κούρσα των 100 γύρων. «Ξεκινούσα από την εσωτερική γραμμή, που είναι η πιο αργή, με πλάνο να βγω στην πάνω τη γραμμή, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό έγινε, αλλά όπως και οι άλλοι στην εσωτερική γραμμή χάσαμε 2-3 θέσεις» δηλώνει ο Τζιωρτζής και συνεχίζει: «Πάλεψα σε όλο των αγώνα για την όγδοη θέση, την οποία κρατούσα μέχρι τον 95ο γύρο, οπόταν και βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προστεθούν άλλοι τρεις γύροι. Έδωσαν επανεκκίνηση αλλά, μετά από λάθος πληροφορία του spotter μου να ακολουθήσουμε την εσωτερική γραμμή για την επανεκκίνηση, χάσαμε θέσεις και τερματίσαμε 12οι».

«Απρόβλεπτο το οβάλ»

Συνοψίζοντας, για την προσπάθεια που κατέβαλε στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, αναφέρει: «Αυτό είναι το οβάλ, είναι απρόβλεπτο. Μπορεί αν θες να προσπεράσεις και αναγκαστικά να πιάσεις την εσωτερική γραμμή και εκεί να χάσεις θέσεις γιατί στην εσωτερική γραμμή στρίβεις περισσότερο παρά στην εξωτερική και κόβεις ταχύτητα». Καταλήγοντας, σημειώνει: «Το σημαντικό ήταν ότι τα κατάφερα και σκόραρα σημαντικούς βαθμούς, που μας βοηθούν να αφαιρέσουμε τα αποτελέσματα (μηχανικά προβλήματα & χτύπημα στη Βαλένθια), και επιπλέον συνεχίζονται τα πολύ σταθερά πλασαρίσματα».

Ο επόμενος αγώνας για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή είναι το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα, μήκους 4.212χλμ, Autodrom Most, στην Τσεχία.

Χρυσός χορηγός στην προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η εταιρεία HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil, η Psaltis Auto Parts,η Televantos Used Trucks, η PrivenGAS, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.