Γενικά

20 May, 2022 Ώρα 11:55

O CYDRA επιστρέφει ανανεωμένος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Dragster!

Thumbnail

Οι προεργασίες για το φετινό πρωτάθλημα Dragster έχουν ξεκινήσει. Με βάση την απόφαση της Κυπριακής ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου στην πίστα Achna Speedway.

Close

To σωματείο CYDRA (Cyprus Drag Racing Association) σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για ένα σωστό πρωτάθλημα μετά από χρόνια, μιας και όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για εξεύρεση διαδρομής μήκους 1000 μέτρων απέτυχαν. Για το 2022, η απόφαση είναι να ξεκινήσει πρωτάθλημα εντός της πίστας και παράλληλα να μιλά με τις Αρχές με στόχο την διοργάνωση αγώνα 400ων μέτρων σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα αφού ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία. Το πρωτάθλημα λοιπόν του 2022 θα αποτελείται από 4 αγώνες, από τους οποίους οι τρεις θα διεξαχθούν στην πίστα της Άχνας σε μήκος 200 μέτρων όπως τα διεθνή πρότυπα και ο ένας σε χώρο που είναι υπό συζήτηση μεταξύ Ομοσπονδίας και πολλών φορέων. Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια για αγώνα 400 μέτρων θα στεφθεί με επιτυχία παρά τις τεράστιες απαιτήσεις που ζητούν οι διαχειριστές του χώρου από την Ομοσπονδία για την παραχώρηση του χώρου.

Τον περασμένο μήνα έγινε η Γενική Συνέλευση όπου οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις προσπάθειες τις Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Την ίδια στιγμή έγιναν και οι εκλογές τους Σωματείου με τον Χάρη Φαλά να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της επιστροφής του επίσημου πρωταθλήματος Dragster στο νησί μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μανώλης Κουλουμάς, ο οποίος έκανε ξεκάθαρο ότι η ομοσπονδία αυτοκινήτου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για το αγαπημένο μας άθλημα. Εκείνο που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για όλους είναι πως η προσπάθεια για εξεύρεση χώρου για την διοργάνωση αγώνα 400 μέτρων είναι κοινή για όλους τους εμπλεκόμενους. Για να ξεκινήσει όμως πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε 4 αγώνες και να αρχίσει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Close

 

 

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Σωματείου, Χάρη Φαλά, μας εξήγησε την σημαντικότητα της επιστροφής του Πρωταθλήματος Dragster με σημαντικότερο σημείο την ασφάλεια των οδηγών οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν μια οργανωμένη αλλά και ασφαλισμένη διοργάνωση για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

"Φίλοι της ταχύτητας και συγκεκριμένα του Drag Racing τρέχουν στους δρόμους είτε στα κατεχόμενα είτε καταφεύγουν σε άλλα αθλήματα του μηχανοκίνητου για να χορτάσουν αυτό που αγαπούν. Σήμερα εμείς έχουμε σκοπό να τους φέρουμε όλους πίσω, μέσα από ένα πραγματικό παγκύπριο πρωτάθλημα, με ασφάλεια" ήταν κάποια από τα λόγια του.

Τις τελευταίες μέρες ο CYDRA βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας των τελικών κανονισμών του πρωταθλήματος τους οποίους θα παρουσιάσουμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα αφού εγκριθούν από την Κυπριακή Ομοσπονδία αυτοκινήτου. Εκείνο που διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος των τεχνικών κανονισμών Χριστόδουλος Σούγλης, είναι πως οι κανονισμοί έχουν πρώτιστο στόχο την ασφάλεια των οδηγών και την ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων συμμετοχών τόσο σε πολιτικά όσο και σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 5 Ιουνίου με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Achna Speedway σε διαδρομή 200 μέτρων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ο CYDRA ενημερώνει τους οδηγούς, όσοι δεν το έχουν πράξει ήδη, ότι θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε εγγραφή στο σωματείο, ανανέωση ή έκδοση δελτίων υγείας και έκδοση αγωνιστικής άδειας από την Ομοσπονδία (για τα αγωνιστικά οχήματα).

Close

Για εγγραφή στο σωματείο CYDRA αλλά και για άλλες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο αγώνα και τις άδειες που απαιτούνται, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χάρη στο τηλέφωνο 99675910 ή με τον Αυγουστή στο τηλέφωνο 96425910.

04 Apr, 2025 Ώρα 08:12

Ο Τζιωρτζής παρουσίασε το HTFX Ford Mustang V8, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν

Thumbnail

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 02 Απριλίου, στη Γαλλία και την πίστα Circuits De Vendee Fontenay-Le-Comte, ιδιοκτησίας της νέας ομάδας του, SPEEDHOUSE.

Close

Ο 28χρονος οδηγός θα λάβει μέρος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, συμμετέχοντας για τρίτη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία PRO. Στις πόρτες του νέου αυτοκινήτου του θα είναι αναγραμμένος ο αριθμός 64.

 

Close

 

«Είμαι ευγνώμων που γι’ ακόμη μια χρονιά θα εκπροσωπήσω το νησί  μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR. Είμαι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ και, με τη δέσμευση της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον οποίο ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Τζιωρτζής, που συμπλήρωσε: «Εκπροσωπώντας το νησί μου, την Κύπρο, από το 2020 σε ένα πρωτάθλημα πιστοποιημένο από τη FIA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), με κάνει ακόμα πιο δυνατό και είμαι έτοιμος να φέρω το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην γενέτειρα μου, την Λευκωσία». 

Close

Επί ευκαιρίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και την οικογένειά του. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πλατινένιο μου χορηγό, την εταιρεία HTFX, καθώς και τους υποστηρικτές μου, Alco Filters, Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Panayiotides Gifts, Daytona Raceway και το Sana Hiltonia, αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να φθάσω μέχρι εδώ».

 

 

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας HTFX, κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος σημείωσε: «Η ΗΤFX βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στις προσπάθειες του συμπατριώτη μας, πλέον ως Πλατινένιος Χορηγός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σεζόν, αλλά και στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, καθώς είναι και η αγαπημένη του πίστα».

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ενώ ακολούθως στο καλεντάρι είναι οι αγώνες σε Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.