16 Μαΐ., 2019 Ώρα 12:35

Οδηγοί Αγώνων Ανάβασης – Αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν το άθλημα με την ίδρυση Σωματείου Αναβάσεων

Thumbnail

Βλέποντας τις δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν με τις διοργανώσεις αγώνων ανάβασης από τα υφιστάμενα σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την φετινή χρονιά, οι οδηγοί αγώνων αναβάσεων σε συνάντηση που είχαν χθες επιβεβαίωσαν την θέληση τους για ίδρυση Σωματείου Αναβάσεων.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αναβαθμιστεί το άθλημα των αγώνων ανάβασης το οποίο μέχρι το 2018 είδε μεγάλη ανάπτυξη και να μπορούν οι οδηγοί να γνωρίζουν έγκαιρα τόσο τις διαδρομές, όσο και ένα πρόγραμμα με ημερομηνίες που δεν θα αλλάζουν χάριν άλλων αγώνων ράλι. 

 

 

Οι οδηγοί αποφάσισαν ομόφωνα ότι το μέλλον των αγώνων μπορεί να διασφαλιστεί μέσω της ίδρυσης Σωματείου, το οποίο θα μπορεί να αποφασίζει για τις πλέον κατάλληλες διαδρομές, να δημιουργήσει ομάδα διοργάνωσης και να αποφασίζει για τον τρόπο που θέλει να διοργανώσει τους αγώνες του με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή και την βέλτιστη διοργάνωση με ασφάλεια.

Ακόμη, μέσω συμφωνιών με promoters ή/και χορηγούς, θα μπορεί επιτέλους να στέλνει στο εξωτερικό αγωνιζόμενους για να διαγωνίζονται σε ελλαδικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή αγώνες.

Οι οδηγοί θεωρούν την απόφαση αυτή μονόδρομο και προς όφελος τόσο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και έχουν ήδη υπογράψει την ιδρυτική πράξη του Σωματείου.

Σύντομα θα αναμένουμε νεότερα.