Γενικά

16 May, 2019 Ώρα 12:35

Οδηγοί Αγώνων Ανάβασης – Αποφασισμένοι να αναβαθμίσουν το άθλημα με την ίδρυση Σωματείου Αναβάσεων

Thumbnail

Βλέποντας τις δυσκολίες που συνεχώς προκύπτουν με τις διοργανώσεις αγώνων ανάβασης από τα υφιστάμενα σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την φετινή χρονιά, οι οδηγοί αγώνων αναβάσεων σε συνάντηση που είχαν χθες επιβεβαίωσαν την θέληση τους για ίδρυση Σωματείου Αναβάσεων.

Close

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να αναβαθμιστεί το άθλημα των αγώνων ανάβασης το οποίο μέχρι το 2018 είδε μεγάλη ανάπτυξη και να μπορούν οι οδηγοί να γνωρίζουν έγκαιρα τόσο τις διαδρομές, όσο και ένα πρόγραμμα με ημερομηνίες που δεν θα αλλάζουν χάριν άλλων αγώνων ράλι. 

 

Close

 

Οι οδηγοί αποφάσισαν ομόφωνα ότι το μέλλον των αγώνων μπορεί να διασφαλιστεί μέσω της ίδρυσης Σωματείου, το οποίο θα μπορεί να αποφασίζει για τις πλέον κατάλληλες διαδρομές, να δημιουργήσει ομάδα διοργάνωσης και να αποφασίζει για τον τρόπο που θέλει να διοργανώσει τους αγώνες του με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή και την βέλτιστη διοργάνωση με ασφάλεια.

Close

Ακόμη, μέσω συμφωνιών με promoters ή/και χορηγούς, θα μπορεί επιτέλους να στέλνει στο εξωτερικό αγωνιζόμενους για να διαγωνίζονται σε ελλαδικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ή αγώνες.

Οι οδηγοί θεωρούν την απόφαση αυτή μονόδρομο και προς όφελος τόσο του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και έχουν ήδη υπογράψει την ιδρυτική πράξη του Σωματείου.

Σύντομα θα αναμένουμε νεότερα.

28 May, 2020 Ώρα 19:04

Achna Speedway: Open Track Day το Σάββατο από το πρωί μέχρι τις 2μμ, προπόνηση karting από τις 2μμ και μετά, προπόνηση dragster την Κυριακή

Thumbnail

Ανοιχτή για αυτοκίνητα Time Attack, drift και πολιτικά αυτοκίνητα για open track day θα είναι η πίστα το Σάββατο από τις 9πμ μέχρι τις 2.30μμ. Για το απόγευμα, από τις 2.30μμ και μετά, η πίστα θα είναι αποκλειστικά για προπόνηση kart μέχρι το απόγευμα στις 6.30 περίπου.

Close

Την Κυριακή 31 Μαΐου οι οδηγοί θα μπορούν να προπονηθούν στην πίστα dragster στην Achna Speedway σε μια μέρα προπόνησης RWYB (Run what you brung). Το Dragster track day δεν είναι αγώνας αλλά απλά ατομική προπόνηση και γι’ αυτό θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε θεατές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 97632112.

Close

Προσοχή: Μην ξεχνάτε το κράνος σας. Και για τα αγωνιστικά, στολή κράνος και γάντια. Και βέβαια, τήρηση όλων των κανόνων κοινωνικής απόστασης με βάση τους περιορισμούς για την πανδημία.