Γενικά

18 Jul, 2024 Ώρα 12:52

Οι Αγώνες μέγιστης ταχύτητας εδάφους της FIM επιστρέφουν στη Νότια Αμερική

Thumbnail

Η FIM ανακοίνωσε την επιστροφή των Αγώνων FIM Land Speed ​​​​World Records στην συναρπαστική Salar de Uyuni της Βολιβίας στη Νότια Αμερική. Η Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 θα είναι μια εκδήλωση που εγκρίνεται από τη FIM/FIA τόσο για μοτοσυκλέτες όσο και για αυτοκίνητα και έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Salar de Uyuni στη Βολιβία από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου.

Close

Το περιβάλλον της ξηρής λίμνης Salar de Uyuni της Βολιβίας βρίσκεται στην περιοχή Altiplano των Άνδεων, είναι η μεγαλύτερη αλυκή στον κόσμο και βρίσκεται σε εντυπωσιακό υψόμετρο 3,600 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τώρα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο (την άνοιξη στο νότιο ημισφαίριο), η εκδήλωση του 2024 θα δει θερμότερες συνθήκες από τις προηγούμενες εκδηλώσεις, αν και ο αραιός αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες εξακολουθούν να υπόσχονται να μας κόψουν την ανάσα.

 

Close

sdff

 

Close

Σε πάνω από 10,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Salar μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει την πίστα Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 μήκους 19 μιλίων – ένα ιδανικό σκηνικό για τους αγωνιζόμενους της υψηλότερης ταχύτητας στο έδαφος, που αναζητούν τη μεγαλύτερη πίστα που έχει διαθέσιμη η FIM Land Speed ​​World Records.

Η Speed ​​​​Trials Bolivia 2024 καθίσταται δυνατή μέσω της υποστήριξης της Federacion Boliviana de Motociclismo (FBM) και του Προέδρου της, Aurelio Cruz Mendoza. Ο Mike Akatiff, αγωνιζόμενος στη Βολιβία τρεις φορές και ιδιοκτήτης της ομάδας TOP 1 Oil Ack Attack, θα είναι διοργανωτής της εκδήλωσης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλες τις συμμετοχές σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

«Η επιστροφή στη Βολιβία είναι αναμφίβολα ένα άλμα για εμάς», λέει ο διοργανωτής της εκδήλωσης Mike Akatiff. Η Uyuni είναι μια μοναδική σκηνή για την απόπειρά μας να καταρίψουμε το παγκόσμιο ρεκόρ. Πουθενά αλλού στη γη δεν υπάρχει τέτοια πίστα και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε για μια νέα προσπάθεια».

 

 

Η διοργάνωση του 2023 σημείωσε δύο ολοκαίνουργια ρεκόρ, το πιο αξιοσημείωτο ήταν του Mike Garcia της ομάδας Garcia/Simsracing την τελευταία ημέρα του Αγώνα. Αφού αγωνίστηκε να σπάσει το φράγμα των 250 mph για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Garcia σημείωσε μια εντυπωσιακή ταχύτητα 265 mph (427 km/h) με τη μερικώς βελτιωμένη μοτοσυκλέτα Hayabusa με τούρμπο 1350cc για να διεκδικήσει ένα ρεκόρ που διατηρήθηκε για σχεδόν 12 χρόνια. Τα προηγούμενα ρεκόρ που σημειώθηκαν στη Bolivian Salar ανήκουν στον χορηγό διοργάνωσης του 2024 Al Lamb, ο οποίος ήταν ο πρώτος που σημείωσε Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας Εδάφους FIM στη Βολιβία.

 

 

«Η απομακρυσμένη απόσταση της Salar συνοδεύεται από τις προκλήσεις που γνωρίζουμε καλά και γνωρίζουμε επίσης τι πρέπει να διορθωθούν προς τα εμπρός», λέει ο Akatiff. «Η Speed ​​Trials Bolivia 2024 έρχεται σε διαφορετική εποχή του χρόνου, με τη διαχείριση να είναι καλύτερη από πλευράς εξοπλισμού για να χειρίζεται τοπικά logistics για τις αγωνιστικές μας ομάδες. Με μια πραγματικά επαγγελματική εκδήλωση παγκόσμιας κλάσης, μπορούμε όλοι να επικεντρωθούμε στους στόχους μας να πάμε γρήγορα και να σπάσουμε τα παγκόσμια ρεκόρ».  

19 Mar, 2025 Ώρα 14:08

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2025 – Νικητής ο Λούκας Χριστοφόρου σε ένα θεαματικό αγώνα!

Thumbnail

Ενδιαφέρον ήταν το ξεκίνημα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2025 με την Ανάβαση Λευκάρων. 25 συμμετοχές ξύπνησαν το βουνό με το στροφολόϊ των μηχανών σε ένα αγώνα που είχε μάχες, ανατροπές και νέους δυνατούς «παίχτες»!

Close

Ο Λούκας Χριστοφόρου, εν αναμονή της προετοιμασίας του νέου του αποκτήματος, έτρεξε με το Cross Car Semong Bravo και ήταν ο νικητής του αγώνα με χρόνο 3.02,81. Οι χρόνοι που αναφέρουμε είναιτο άθροισμα των δύο περασμάτων του κάθε αθλητή.

Δεύτερος γενικής και 1ος RCE2WD, εντυπωσιακός όπως πάντα ήταν ο Αβράμης Αβραάμ με χρόνο 3.02.95, ο οποίος έχει γίνει «ένα» με το Nissan Pulsar GTi του. Όντως ο Αβράμης έχει στήσει ένα αυτοκίνητο που με την τολμηρή οδήγηση του δύσκολα χάνει…

Close

 

 

Τρίτος γενικής κατάταξης ήταν ο περσινός άτυχος, Χρίστος Παναγιώτου «Πικκής» με το Lance EVO III του ο οποίος όμως είχε και τον ταχύτερο χρόνο της μέρας με 1.30,49. Ο συνολικός χρόνος του Χρίστου ήταν 3.04,18.

1ος στην κατηγορία RCE2 και 4ος γενικής με χρόνο 3.05,43 ήταν ο Στέλιος Σάββα με το Mazda MX5 του που παρά το πρόβλημα με το χέρι του έτρεξε και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Με χρόνο 3.07,61 και 1ος στην κατηγορία RK2 ήταν ο Αντρέας Χριστοφόρου «Τζίκλας» ο οποίος με το Cross Car Semong Bravo και απολαμβάνοντας και τον γιό του που ήρθε πρώτος, έκανε και αυτός μια πολύ καλή εμφάνιση.

Στην 6η θέση γενικής και 2ος RCE2 ακολούθησε ο Φώτος Φωτιάδης με το EVO III που για πρώτη φορά έτρεξε στην κατηγορία Ε. Με χρόνο 3.10,72 άφησε πίσω του τον πρωτοεμφανιζόμενο φίλο της πίστας, Γιώργο Μακεδόνα, ο οποίος ήταν 7ος γενικής και 3ος στην RCE2 με το πανέμορφο Toyota Celica που ετοίμασε ο τρελαμένος Τογιοτάκιας της παρέας, Αργύρης Μπέλλου! Ο Μακεδόνας εντυπωσίασε με την οδήγηση του και σίγουρα το μέλλον του στις αναβάσεις προδιαγράφεται λαμπρό.

Close

 

 

Ντεμπούτο έκανε και ο Νικόλας Χούτρης με το Cross Car Semong Bravo του στις αναβάσεις και με χρόνο 3.11,73 ήταν δεύτερος στην RK2.

Ο Χρίστος Πολυκάρπου δεν βρέθηκε στη μέρα του και ακολούθησε στην 9η θέση γενικής κερδίζοντας την 1η θέση βέβαια στην RCS2 και την 1η θέση στην RCS2WD με το BMW E36 M3 του. Ο χρόνος του ήταν 3.13,00.

O Βασίλης Κυριάκου ήταν 10ος γενικής και 1ος στην κατηγορία RK1 με το Edge Cross Car του με χρόνο 3.16,95.

Ακολούθησε ο Αλέξανδρος Προξένου με το πολύ δυνατό του Lancer EVO VI και χρόνο 3.18,59.

1ος στην RCS1 ήταν ο πανταχού παρών Στέλιος Κυθρεώτης με το φασαριόζικο του Honda Type R EK9 που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, οδηγώντας όπως πάντα στο όριο. Ο χρόνος του ήταν 3.19,50.

 

 

Ακολούθησαν οι Λέαντρος Μιχαήλ με το Nissan Sunny GTi R και χρόνο 3.21,23, ο Γιάννος Καδής που ήταν και 1ος στην RCE1 με το Honda Civic EG με χρόνο 3.21,73 και ο Νικόλας Ευγενίου που έφερε πίσω στις αναβάσεις το δυνατό του Subaru Impreza, με χρόνο 3.22,77.

Ακολούθησε ο Μάριος Κωνσταντινίδης με το πανέμορφο του Golf Mk2 G καταλαμβάνοντας και την 2η θέση στην RCS1 με χρόνο 3.31,47.

Μάχη έδωσαν γεμάτη πειράγματα οι Μάριος Χριστοδούλου και Χάρης Περίκκος με τελικό νικητή τον Μάριο που πήρε την 3η θέση στην RCS1, οδηγώντας το ίδιο αυτοκίνητο, ένα Honda Civic Type R. Η διαφορά του χρόνου τους στο σύνολο τα λέει όλα: μόλις 0,47 του δευτερολέπτου από το άθροισμα των δύο περασμάτων τους!

Ακολούθησαν οι Ρογήρος Λιασίδης με συνοδηγό τον Λούκα Λιασίδη με ένα Lancer Evo IX οι οποίοι  έλαβαν την 2η θέση στην RCS2 έχοντας μια έξοδο ευτυχώς όχι σοβαρή.

3ος στην RCS2 ήταν ο πατέρας Δημήτρης Καρανικόλας με συνοδηγό τον γιό του Κυριάκο Καρανικόλα με το Lancer Evo IX τους.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε στήσιμο αυτοκίνητα είναι και το Mini Cooper S R53 του Μάριου Σεβαστίδη που «αδικείται» από την κατηγορία του λόγω turbo. Ο Μάριος έκανε ένα ωραίο αγώνα βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις του.

Ακολούθησε ο Ραφαήλ Λιασίδης με το Lancer EVO IX ενώ 1ος στην RCS3 ήταν ο Νικόλας Χαραλάμπους με το θρυλικό Lada Samara που πάντα απολαμβάνει τους αγώνες!

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Υποστηρικτές η Shell, η School of Automotive Engineering, η Satworks Metal Ceramic Division  η Red Bull και το Boyz Stuff Show.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Car.com.cy και το Onlyracing cy.

Promoter των αγώνων είναι η εταιρεία STS Events που εδώ και χρόνια στηρίζει τον θεσμό.  

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα