Γενικά

08 Nov, 2019 Ώρα 19:35

Παραίτηση του Αντιπρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Άνδρου Αντωνίου

Thumbnail

Με σχετική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου περι της αποχώρισης του από την Ομοσπονδία. Δείτε την σχετική ανακοίνωση.

Close

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Ημερομηνία : 26/10/2019

Διοικητικό Συμβούλιο

Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου,

Close

Κύριοι,

Εγώ ο Ανδρέας Αντωνίου μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση που έχω εκλεγεί ως Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τους πιο κάτω λόγους:

1. Στις συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας δεν ερμηνεύεται το καταστατικό ορθά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να κριθούμε για τις αποφάσεις μας σε κάθε συνεδρία.

Close

2 .Μετά από πάρα πολλές δικές μου πρωτοβουλίες ο κ. Παντελίδης από την Πάφο έχει αναλάβει ως ταμίας της Ομοσπονδίας στη θέση του κ. Ηλία Παναγή αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του για λόγους που αφορούν την δυσλειτουργία της Ομοσπονδίας.

Μέχρι και σήμερα ο κ. Ηλίας Παναγή, δικαιολογημένα διερωτόμαστε αν έχει παραδώσει όλα τα λεφτά που εισπραχτήκαν για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Τα μπλόκ των αποδείξεων εισπράξεων και πληρωμών έχουν παραληφθεί για να γίνει ο ενδεδειγμένος έλεγχος από το Εκλεκτικό Γραφείο της Ομοσπονδίας και ότι όλα είναι ταμιακά και λογιστικά ορθά για χρήματα τα οποία ανήκουν στην Ομοσπονδία και στα Σωματεία της?

Όλο το διοικητικό συμβούλιο κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για της ταμιακές πράξεις που έγιναν χωρίς να είμαστε ενήμερη.

Αρκετές φορές έχω προτείνει στο πρόεδρο να καταγγείλουμε από κοινού τον τέως ταμία κ. Ηλία Παναγή στην αστυνομία ότι παράνομα κατακρατά περιουσία της Ομοσπονδίας αλλά αρνήθηκε λέγοντας μου ότι θέλει να το χειριστεί το θέμα προσωπικά, και έτσι τους τελευταίους μήνες είμαστε ανήμποροι να διεκπεραιώσουμε νόμιμα οποιανδήποτε ταμιακή/λογιστική πράξη.

3. Εγώ προσωπικά από τη θέση του Αντιπροέδρου ( όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ) και συγκεκριμένα πριν από τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ κάτι που είναι καταγραμμένο και στα πρακτικά, έχω ζητήσει από το πρόεδρο να καλέσει τον δικηγόρο της Ομοσπονδίας για να μας βοηθήσει στην ερμηνεία του καταστατικού όπως και για διάφορα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε ούτε το όνομα του νομικού συμβούλου που μας αντιπροσωπεύει.

4. Το θέμα Μεννόγιας για παραχώρηση της γης για το αυτοκινητοδρόμιο μετά από δύο χρόνια προσπάθειας με δική μου πρωτοβουλία αλλά και των συνεργατών μου έχει κατάληξη δυστυχώς στο συρτάρι του προέδρου της Ομοσπονδίας και δεν γίνετε καμία προσπάθεια για να προχωρήσει το όλο θέμα.

5. Από τη μέρα που καταρτισθήκαμε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 2019 με την εκλογή μας, δεν καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε καμία συνεδρία χωρίς προβλήματα διότι κατά την άποψη μου η απόφαση του προέδρου να εναλλάσσονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τις λέσχες και τα σωματεία χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης θεωρείται παράνομο και συνεχίζει να το δέχεται και να το υποστηρίζει.

6. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μας έχει αποδεχτεί ποτέ ως μέλη /συνεργάτες του στην Ομοσπονδία και δεν μας έχει πάρει πότε τηλέφωνο για να συζητήσουμε κάποια από τα σοβαρά θέματα τα οποία προκύπτουν συνεχώς στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκίνητου.

Για παράδειγμα στο πρόσφατο ατύχημα που έχει γίνει στην ανάβαση Πλατρών στις 20/10, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολιορκούσαν για να κάνω κάποιες δηλώσεις, τους έδινα το τηλέφωνο του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Τσουλόφτα ο ίδιος δεν κάλεσε εκτάκτως άμεση συνεδρία για να επιληφθούμε του θέματος όπως έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση για το χειρισμό του ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥ συμβάντος ως εκ τούτου να κατηγορούμαστε στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης όπως και από τα ίδια τα μέλη μας που κάποια από αυτά να ανήκουν ακόμη και σε διοικητικά συμβούλια σωματείων μας και να κινδυνεύει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα.

7. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν τηρεί αλλά ούτε και σέβεται τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια

Ανδρέας Αντωνίου

Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας

20 Feb, 2020 Ώρα 12:16

«Το Μάτι του Οδηγού»: Η κάμερα που αλλάζει τον τρόπο θέασης αγώνων ταχύτητας

Thumbnail

Το να είναι κανείς οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων παραμένει μια δουλειά που για πολλούς ανθρώπους συνιστά όνειρο ζωής. Ωστόσο, πλέον οι φαν των αγώνων ταχύτητας έχουν την ικανότητα να ζήσουν από πρώτο χέρι την ένταση και το χάος που επικρατεί στο πιλοτήριο μιας Φόρμουλας και μάλιστα από τον καναπέ τους.

Close

Σύμφωνα με το CNNi, η Formula E παρουσίασε μια νέα κάμερα, το «Μάτι του Οδηγού». Πρόκειται για μια καινοτομία στην τεχνολογία των onboard καμερών, καθώς πραγματοποιεί εγγραφή εικόνας από την οπτική γωνία του πιλότου.

Οι θεατές βυθίζονται στο «δυναμισμό» που προκαλούν οι υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ηλεκτρικά αγωνιστικά οχήματα, μέσω μιας κάμερας που είναι ενσωματωμένη μέσα στο κράνος του οδηγού καθώς γυρίζουν, γέρνουν ή σκοντάφτουν όταν στρίβουν σε πολύ κλειστές στροφές της κούρσας.

Close

Το «Μάτι του Οδηγού» βρίσκεται τοποθετημένο στο επίπεδο των ματιών του πιλότου, πάνω στο προστατευτικό επίστρωμα που βρίσκεται στο εσωτερικό του κράνους. Έχει διάμετρο οκτώ χιλιοστά, ζυγίζει μόλις 2,5 γραμμάρια και δίνει στους φανατικούς θεατές μια πραγματική αίσθηση της δράσης, όπως ακριβώς αυτή εξελίσσεται μέσα στο πιλοτήριο της Φόρμουλας.

Ο σχολιαστής της Formula E, Τζακ Νίκολς, δηλώνει κατενθουσιασμένος από το επίπεδο ρεαλισμού που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος κάμερας στους θεατές.

Close

«Αυτό που βλέπεις στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με τις γωνίες που καταγράφονται σε μια τηλεόραση, αλλά αυτό είναι και το νόημα», λέει ο Νίκολς στο CNNi.

«Μπορείς να αισθανθείς αυτό που βλέπει ο οδηγός και πώς θα πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω του, αλλά και τους περιορισμούς που έχει ως προς τις αντιδράσεις του απέναντι σε όσα τον περιβάλλουν», προσθέτει.

«Το “Μάτι του Οδηγού” επαναφέρει το στοιχείο της κίνησης, της δόνησης και του δυναμισμού που παρέχει το συγκεκριμένο άθλημα», συνεχίζει ο Νίκολς.

Την ίδια στιγμή, διάσημοι οδηγοί αγώνων, όπως ο Φελίπε Μάσα, δηλώνουν και αυτοί, με τη σειρά τους ενθουσιασμένοι με τη νέα τεχνολογία.

«Νομίζω πως είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που το “Μάτι του Οδηγού” δείχνει στους θεατές αυτό ακριβώς που βλέπω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σε πραγματικό χρόνο», λέει ο Μάσα, ο διακεκριμένος πιλότος της Venturi Racing.

«Δίνει στους θεατές μια άλλη οπτική γωνία για το τι συμβαίνει πραγματικά στις κλειστές στροφές, όταν τρέχουμε στους αγώνες», προσθέτει.

 

 

Πηγή: CNN.gr

Tags