Γενικά

08 Nov, 2019 Ώρα 19:35

Παραίτηση του Αντιπρόεδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Άνδρου Αντωνίου

Thumbnail

Με σχετική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου περι της αποχώρισης του από την Ομοσπονδία. Δείτε την σχετική ανακοίνωση.

Close

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Ημερομηνία : 26/10/2019

Διοικητικό Συμβούλιο

Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου,

Close

Κύριοι,

Εγώ ο Ανδρέας Αντωνίου μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση που έχω εκλεγεί ως Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τους πιο κάτω λόγους:

1. Στις συνεδριάσεις της Ομοσπονδίας δεν ερμηνεύεται το καταστατικό ορθά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να κριθούμε για τις αποφάσεις μας σε κάθε συνεδρία.

Close

2 .Μετά από πάρα πολλές δικές μου πρωτοβουλίες ο κ. Παντελίδης από την Πάφο έχει αναλάβει ως ταμίας της Ομοσπονδίας στη θέση του κ. Ηλία Παναγή αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του για λόγους που αφορούν την δυσλειτουργία της Ομοσπονδίας.

Μέχρι και σήμερα ο κ. Ηλίας Παναγή, δικαιολογημένα διερωτόμαστε αν έχει παραδώσει όλα τα λεφτά που εισπραχτήκαν για λογαριασμό της Ομοσπονδίας. Τα μπλόκ των αποδείξεων εισπράξεων και πληρωμών έχουν παραληφθεί για να γίνει ο ενδεδειγμένος έλεγχος από το Εκλεκτικό Γραφείο της Ομοσπονδίας και ότι όλα είναι ταμιακά και λογιστικά ορθά για χρήματα τα οποία ανήκουν στην Ομοσπονδία και στα Σωματεία της?

Όλο το διοικητικό συμβούλιο κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε για της ταμιακές πράξεις που έγιναν χωρίς να είμαστε ενήμερη.

Αρκετές φορές έχω προτείνει στο πρόεδρο να καταγγείλουμε από κοινού τον τέως ταμία κ. Ηλία Παναγή στην αστυνομία ότι παράνομα κατακρατά περιουσία της Ομοσπονδίας αλλά αρνήθηκε λέγοντας μου ότι θέλει να το χειριστεί το θέμα προσωπικά, και έτσι τους τελευταίους μήνες είμαστε ανήμποροι να διεκπεραιώσουμε νόμιμα οποιανδήποτε ταμιακή/λογιστική πράξη.

3. Εγώ προσωπικά από τη θέση του Αντιπροέδρου ( όπως και άλλα μέλη του Δ.Σ) και συγκεκριμένα πριν από τρεις συνεδριάσεις του Δ.Σ κάτι που είναι καταγραμμένο και στα πρακτικά, έχω ζητήσει από το πρόεδρο να καλέσει τον δικηγόρο της Ομοσπονδίας για να μας βοηθήσει στην ερμηνεία του καταστατικού όπως και για διάφορα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε ούτε το όνομα του νομικού συμβούλου που μας αντιπροσωπεύει.

4. Το θέμα Μεννόγιας για παραχώρηση της γης για το αυτοκινητοδρόμιο μετά από δύο χρόνια προσπάθειας με δική μου πρωτοβουλία αλλά και των συνεργατών μου έχει κατάληξη δυστυχώς στο συρτάρι του προέδρου της Ομοσπονδίας και δεν γίνετε καμία προσπάθεια για να προχωρήσει το όλο θέμα.

5. Από τη μέρα που καταρτισθήκαμε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το 2019 με την εκλογή μας, δεν καταφέραμε να διεκπεραιώσουμε καμία συνεδρία χωρίς προβλήματα διότι κατά την άποψη μου η απόφαση του προέδρου να εναλλάσσονται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τις λέσχες και τα σωματεία χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης θεωρείται παράνομο και συνεχίζει να το δέχεται και να το υποστηρίζει.

6. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν μας έχει αποδεχτεί ποτέ ως μέλη /συνεργάτες του στην Ομοσπονδία και δεν μας έχει πάρει πότε τηλέφωνο για να συζητήσουμε κάποια από τα σοβαρά θέματα τα οποία προκύπτουν συνεχώς στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκίνητου.

Για παράδειγμα στο πρόσφατο ατύχημα που έχει γίνει στην ανάβαση Πλατρών στις 20/10, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πολιορκούσαν για να κάνω κάποιες δηλώσεις, τους έδινα το τηλέφωνο του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Τσουλόφτα ο ίδιος δεν κάλεσε εκτάκτως άμεση συνεδρία για να επιληφθούμε του θέματος όπως έπρεπε στην συγκεκριμένη περίπτωση για το χειρισμό του ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥ συμβάντος ως εκ τούτου να κατηγορούμαστε στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης όπως και από τα ίδια τα μέλη μας που κάποια από αυτά να ανήκουν ακόμη και σε διοικητικά συμβούλια σωματείων μας και να κινδυνεύει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα.

7. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν τηρεί αλλά ούτε και σέβεται τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια

Ανδρέας Αντωνίου

Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας

12 Jun, 2025 Ώρα 08:19

Ενθαρρυντικά νέα για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή στο Brands Hatch της Αγγλίας

Thumbnail

«Είμαι ικανοποιημένος, εξακολουθώ να είμαι στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς με χωρίζουν δύο βαθμοί από την 6η θέση και τριάντα από την 3η κι αν αφαιρέσουμε και τα δύο χειρότερα αποτελέσματα που διαγράφονται, μετά τον αγώνα στην Τσεχία, οι διαφορές σχεδόν μηδενίζονται». Με αυτό τον τρόπο ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αντιμετωπίζει το διήμερο στην πίστα του Brands Hatch στην Αγγλία, για τον τρίτο γύρο του EURONASCAR PRO 2025.

Close

Ο Κύπριος οδηγός κατέγραψε δύο πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα, με αποτέλεσμα να διατηρήσει την όγδοη θέση στη γενική κατάταξη και την στενή επαφή με τους πιο πάνω οδηγούς. «Εξακολουθώ να είμαι όγδοος στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος και είμαι ικανοποιημένος γιατί ό,τι περνούσε από το χέρι μου το έκανα, καθώς θα μπορούσα να χάσω τον αγώνα της Κυριακής μετά από χτύπημα» αναφέρει.

 

Close

 

Πώς πήγε ο αγώνας

Στα δοκιμαστικά της Παρασκευής (06/06) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κατάφερε να γράφει χρόνους στην πρώτη δεκάδα, παρά το γεγονός ότι είχε να διαχειριστεί ένα πρόβλημα με την πρόσφυση στην είσοδο κάθε στροφής.

Close

Το Σάββατο, με την καινούργια μέθοδο χρονομετρημένων (σ.σ. βάση αποτελεσμάτων στα δοκιμαστικά της Παρασκευής γίνεται ο διαχωρισμός σε δύο γκρουπ και ο κάθε οδηγός έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μόνο πέντε γύρους), ήταν στο πρώτο γκρουπ. Με στεγνά λάστιχα σε 70% βρεγμένη πίστα, μιας κι έβρεχε σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, ο Κύπριος οδηγός προκρίθηκε 13ος για την γραμμή εκκίνησης του πρώτου αγώνα στη Μεγάλη Βρετανία. Κέρδισε τρεις θέσεις, τερματίζοντας 10ος, θέση στην οποία τερμάτισε και στον αγώνα της Κυριακής, στον οποίο είχε ξεκινήσει 14ος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον δεύτερο αγώνα, χρειάστηκε έξτρα προσπάθεια από τον Τζιωρτζή για να οδηγήσει το αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, στον τερματισμό, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε. «Μετά από την αποχώρηση του Safety Car οι μπροστινοί μου σταμάτησαν απότομα και γι’ αυτό έπρεπε να φρενάρω και ο Doubek με χτύπησε από πίσω, με αποτέλεσμα να βρεθώ πάνω στον μπροστινό μου και να σηκωθεί το καπό» δηλώνει ο Τζιωρτζής και συμπληρώνει: «Δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα από την θέση οδηγού. Προσπάθησα από μια μικρή τρύπα να ακολουθήσω το μπροστινό αυτοκίνητο και να μπορέσω να τερματίσω».

 

 

Θετικά νέα

Πέραν από την διατήρηση μίας θέσης εντός δεκάδας στη γενική κατάταξη, από την Αγγλία προέκυψαν κι άλλα θετικά νέα για τον 28χρονο οδηγό της SPEEDHOUSE, μιας και στην προθέρμανση για τον Κυριακάτικο αγώνα έγινε εφικτό να βρεθούν οι κατάλληλες ρυθμίσεις, προσαρμοσμένες στο οδήγημά του, κάτι που θα βοηθήσει αρκετά στους επόμενους αγώνες. 

«Νιώθω ότι από την Τσεχία θα έχω το αυτοκίνητο με την πρόσφυση που θέλω καθώς μετά από καιρό φάνηκε ότι την Κυριακή το πρωί βρήκαμε αυτό που μας ταιριάζει» αναφέρει και συμπληρώνει: «Είχα ελπίδες ότι θα με βοηθούσε αυτή η λύση και στον δεύτερο αγώνα στην Αγγλία αλλά όταν ξεκινάς 14ος σε μια τόσο μικρή πίστα που οι άλλοι αμύνονται πολύ εύκολα, δεν έχει και πολλά που μπορείς να κάνεις». 

Καταλήγοντας, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, σημειώνει: «Πλέον η προσοχή στρέφεται στην Τσεχία και εφόσον έχω την πρόσφυση που είχα στο Brands Hatch, είμαι θετικός ότι στα χρονομετρημένα θα είμαστε εκεί που αξίζουμε να είμαστε, έτσι ώστε να είμαστε πολύ μπροστά στην σειρά εκκίνησης». Ο αγώνας στην Autodrom Most στην Τσεχία είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 30-31 Αυγούστου.

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.