Γενικά

23 Feb, 2024 Ώρα 19:33

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου - Σκληρή τοποθέτηση κατά ΚΣΑ

Thumbnail

Εξελίξεις έχουμε στο κυπριακό Motorsport μετά τις επιστολές του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου προς αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Ράλι Παραλιμνίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου πως θα τους επιβληθεί ποινή αν συμμετέχουν.

Close

Σκληρή είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Άντρου Αντωνίου. Η επιστολή, μιλάει από μόνη της…

Τα λόγια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας αυτοκινήτου πιο κάτω:

Close

ΑΝΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου δηλώνει: «Φτάνει πια!»

Close

Είναι με μεγάλη λύπη και στεναχώρια, ως άνθρωπος που αγαπούσα και αγαπώ το αυτοκινητάθλημα, που παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν και γίνονται στο αγαπημένο μας άθλημα τελευταίως. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να γράψω και δημοσιεύσω τα πιο κάτω γιατί φαίνεται ότι το θράσος μερικών και το μένος τους δε λογαριάζει αν θα αφήσουν πίσω τους καμένη γη ή αν αυτό που υποτίθεται αγαπούν, καταστραφεί.

Θα πρέπει πρώτα να πούμε τα αυτονόητα και τα αδιαμφισβήτητα από οποιονδήποτε, ότι και να υποστηρίζει:

  • Είμαι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ο οποίος έχει εκλεγεί μετά από καθόλα νόμιμη εκλογική διαδικασία, η οποία ουδέποτε αμφισβητήθηκε από κανένα.
  • Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου είναι η μόνη αθλητική ομοσπονδία η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
  • Επίσης, μόνο το καλεντάρι των αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι αναγνωρισμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και κανένα άλλο καλεντάρι αγώνων που αφορούν το αυτοκινητάθλημα δε τυγχάνει αναγνώρισης. Αυτό το λέει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και όχι εγώ ή η Ομοσπονδία. Μπορεί κάποιος να το δει στην ανακοίνωση του ΚΟΑ ημερομηνίας 10/5/2023.
  • Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού είναι η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου μας βάσει της νομοθεσίας. Αγώνας σε οποιοδήποτε άθλημα γίνεται εφόσον αυτός είτε απευθείας είτε μέσω αθλητικής ομοσπονδίας το εγκρίνει.
  • Η εταιρεία με την ονομασία «Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου» δεν τυγχάνει οποιασδήποτε αθλητικής αναγνώρισης από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Αυτό το έκανε ξεκάθαρο σε αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, εδώ και μήνες.

 

Από την αρχή της θητείας μου, τόσο εγώ όσο και το ΔΣ της Ομοσπονδίας προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση σε αυτή τη μακροχρόνια διαφορά μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και της πιο πάνω εταιρείας. Ήμουν παρόν και υποστήριξα πολλές συμβιβαστικές προσπάθειες άσχετα με τη νομιμότητα ή τον ωμό εκβιασμό που τύγχανε και τυγχάνει το άθλημα, εδώ και καιρό, πάντοτε για το καλό του αθλήματος και με αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι δε θα πρέπει να ταλαιπωρούνται ή επηρεάζονται οι αθλητές μας. Παρά τις διαφορές που είχαμε και έχουμε, εμείς σαν Ομοσπονδία ουδέποτε διανοηθήκαμε να απειλήσουμε αθλητές μας, με στέρηση του δικαιώματός τους να λαμβάνουν μέρος στους αγώνες μας, επειδή λαμβάνουν μέρος και σε events που οργανώνει η πιο πάνω εταιρεία, ή να τους χειραγωγήσουμε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε πάντα, στα πλαίσια της νομιμότητας, να αντιμετωπίσουμε την «πειρατική» συμπεριφορά από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας. Έχουμε το Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το μέρος μας αλλά φαίνεται ότι ούτε αυτό είναι αρκετό για αυτούς.

Έχω με λύπη μου δει τη σημερινή ανακοίνωση της πιο πάνω εταιρείας που ουσιαστικά προχωρούν σε απευθείας και απρόκλητη επίθεση στους αθλητές. Είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι όποιος δε μπορεί να δέρει το γάδαρο δέρνει το σαμάρι. Αυτό κάνει η πιο πάνω εταιρεία.

Είναι πράγματι νέα κατάντια από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας, η νέα ανακάλυψή τους και η απευθείας απειλή στους αθλητές, οι οποίοι τολμούν να λάβουν μέρος σε νόμιμα προκηρυγμένο αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Να το πούμε για να ακουστεί ξανά και ξανά, ώσπου να βαρεθούν να το ακούουν και ας μην τους αρέσει, ότι ο αγώνας που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως τάχα μη αναγνωρισμένο, σε αντίθεση με τους αγώνες που διεξάγονται από την πιο πάνω εταιρεία, έχει άδεια από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και προσφέρει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και νοιάζεται για την ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων και θεατών. Οι αγώνες λοιπόν που διεξάγει η πιο πάνω εταιρεία δεν έχουν τέτοια άδεια και από τα φαινόμενα ούτε εξασφαλίζουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και θεατών αφού δεν έχουν καν νόμιμη και επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Για να προλάβω κάποιους που ίσως πεταχτούν και επειδή δε φοβάμαι να πω τα πράγματα με το όνομά τους, το «Ράλλυ ΛΑΟΣ» ή όπως άλλως το είπαν, το σταμάτησε η αστυνομία γιατί δεν είχε άδεια ούτε ασφαλιστική κάλυψη. Μάλιστα προκαλώ όποιο θέλει να μου παρουσιάσει άδεια ή πιστοποιητικό επαρκής και αποτελεσματικής ασφαλιστικής κάλυψης εκείνου του αγώνα. Αυτά για όσους θα ετοιμάζονται να πάρουν τη γλώσσα τους περίπατο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου προσπαθεί με όλα τα νόμιμα μέτρα που διαθέτει να προστατεύσει τη νόμιμη αθλητική αναγνώριση που έχει από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αλλά επίσης προσπαθεί να αφήσει έξω από αυτό τους αθλητές.

Για να τελειώνουμε:

Είναι τουλάχιστον ανήθικο να βάλουμε τους αθλητές στη μέση της σύγκρουσης της Ομοσπονδίας με την πιο πάνω εταιρεία. Εμείς ουδέποτε χειραγωγήσαμε αθλητές και ουδέποτε θα το κάνουμε. Είναι νέο κατάντημα από πλευράς της πιο πάνω εταιρείας και θα πρέπει αυτό να σταματήσει.

Εγώ λοιπόν ο Άντρος Αντωνίου, αθλητής και λάτρης του αθλήματος του αυτοκινήτου εδώ και χρόνια και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου καλώ και προκαλώ, πλέον ονομαστικά, απευθείας και συγκεκριμένα, τον κύριο Αντώνη Μιχαηλίδη, όπου θέλει και δημόσια, να συζητήσουμε:

  • για το ποιος είναι νόμιμος,
  • ποιος έχει δικαίωμα να κάνει αγώνες στην Κύπρο,
  • ποιος εμποδίζει με τη συμπεριφορά του, τους αθλητές του αυτοκινηταθλήματος να αγωνιστούν και
  • ποιος είναι έτοιμος να αγνοήσει την ανώτατη αθλητική αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα δικά του καπρίτσια και θέλω.

 

Επίσης είμαι έτοιμος να ακούσω:

  • ποιος εμποδίζει τη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου σε αγώνες αυτοκινήτου στο εξωτερικό και
  • ποιος δε λογαριάζει την υγεία των αθλητών, αφήνοντας τους να αγωνίζονται χωρίς πιστοποιητικά υγείας.

 

Τέλος θα ήταν καλά να συζητήσουμε:

  • με ποιο νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εταιρεία στην οποία είναι εκ των διευθυντών της, προκηρύσσει αγώνες στην Κύπρο,
  • αν αυτή η εταιρεία αναγνωρίζεται από την ανώτερη αθλητική αρχή αυτού του τόπου, και
  • πότε και με ποιο τρόπο η FIA τον κάλεσε να αποκλείσει αθλητές από το να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της.

 

Αυτά και άλλα πολλά είμαι έτοιμος να τα πω και να τα συζητήσω, ίσως όχι με τόσα ωραία ελληνικά ή και κανένα αγγλικό όπως φαίνεται ότι ξέρουν από την πιο πάνω εταιρεία. Όμως εγώ πάντα μιλούσα τη γλώσσα της αλήθειας και με αυτή είμαι έτοιμος να μιλήσουμε.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι όσο είμαι πρόεδρος, ουδέποτε θα βάλω μπροστά τους αθλητές για να ικανοποιήσω ή εκβιάσω γεγονότα. Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που δυστυχώς έχουν παραπλανηθεί ή έχουν βρει τους εαυτούς τους σε διασταυρούμενα πυρά για τα οποία δεν φταίνε.

Αφήστε τους αθλητές και ελάτε να τα λύσουμε τα θέματα χωρίς να τους βάζουμε μπροστά για να εκβιάσουμε καταστάσεις και να επηρεάσουμε νόμιμες διαδικασίες. Αφού πήρατε τον ΚΟΑ στο δικαστήριο γιατί σας αφαίρεσε την αναγνώριση, αφήστε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει. Τι φοβάστε; Τι προσπαθείτε να πετύχετε με αυτή τη στάση και συμπεριφορά; Είναι κρίμα και άδικο αυτό που κάνετε. Και μη μου πείτε ότι προστατεύετε τους αθλητές εσείς, αφού είναι εσείς που αποσύρετε τη συγκατάθεση σας από αθλητές και τους εμποδίζεται να αγωνιστούν στο εξωτερικό, επειδή λαμβάνουν μέρος σε αγώνα που προκηρύσσεται με βάση το Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναμένω λοιπόν. Έχετε ήδη δείξει ότι δεν έχετε ντροπή. Ελπίζω να μην ντραπείτε τώρα!

27 Jun, 2025 Ώρα 19:36

Με μεγάλη επιτυχία ο 3ος αγώνας Time Attack!

Thumbnail

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Οι θεατές απόλαυσαν για ακόμη μια φορά τα θηρία του Time Attack Club στη μοναδική πίστα ταχύτητας στο νησί, την Achna Speedway. 

Close

Οι 31 πιλότοι ολοκλήρωσαν 3 οδηγικά σκέλη με την συνδρομή των στελεχών της διοργανώτριας λέσχης, Time Attack Club Cyprus στο τεχνικό κομμάτι, και της ομάδας της Achna Speedway στο αγωνιστικό.

 

Close

 

Οι πολλές συμμετοχές στις κατηγορίες πολιτικών αυτοκινήτων επιβεβαιώνουν τον σκοπό του θεσμού που είναι να λειτουργήσει ως φυτώριο νέων οδηγών και να δώσει την δυνατότητα στον κάθε χομπίστα και στον κάθε αγωνιζόμενο να προπονηθεί σε συνθήκες υψηλής πρόσφυσης με την μέγιστη ασφάλεια που προσφέρει η πίστα. 

Close

Πολλά ευχαριστώ στο Χορηγό του πρωταθλήματος Time Attack, Ψάλτης Ανταλλακτικά με τα λιπαντικά ENEOS αλλά και στους υποστηρικτές τους θεσμού, STS Events, H.F. Trust Racing, Αχναγάλ, Shell Cyprus, Satworks και Red Bull. 

 

 

Πάμε στα αποτελέσματα ανα κατηγορία με την συνοδεία υπέροχων φωτογραφιών από την GiorkNos Media την οποία πρέπει να ακολουθήσετε εδώ.

Στις αγωνιστικές κατηγορίες δεν καταφέραμε να δούμε ρεκόρ πίστας μιας και το καλοκαίρι μας μπήκε για τα καλά με τους χρόνους να είναι λίγο ανεβασμένοι. 

Στην RC BE έχουμε το μοναδικό Radical που τρέχει αυτή τη χρονιά με τον Ρένο Περικλέους να κυνηγά το ρεκόρ πίστας αλλά και το απόλυτο προσωπικό ρεκόρ. Τον είδαμε να το διασκεδάζει καταγράφοντας φυσικά τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:02.066.

 

 

Στην κατηγορία Open O Μιχάλης Σοφοκλέους επιστρέφει κυνηγώντας επίσης τον απόλυτο χρόνο στα αυτοκίνητα παραγωγής μιας και φέτος στη κατηγορία τρέχει χωρίς ανταγωνισμό. Έκανε το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας και κράτησε τον πήχη ψηλά με το θηριώδες Mitsubishi Lancer EVO III.

 

 

Στην RC E1 2WD ο Θεόδωρος Αντωνίου επέστρεψε με ανανεωμένο το Honda Civic κερδίζοντας την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Κωνσταντίνος Λοίζου ο οποίος έκανε εμφάνιση με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην χάσει τους πολύτιμους βαθμούς του αγώνα.

 

 

Στην RC E2 2WD Ο Στέλιος Σάββα με το αναβασιάρικο κίτρινο Mazda MX5 πήρε τη πρώτη θέση της κατηγορίας χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

Στην RC E2 4WD Ο Αργύρης Μπέλλου έφερε όμορφους ήχους στη πίστα με το θηρίο Toyota Corolla. Πήρε τη πρώτη θέση του αγώνα με τον Γιώργο Μακεδόνα (Toyota Celica GT4) να ακολουθεί στη δεύτερη. Περιμένουμε και από τους δύο ακόμη πιο χαμηλούς χρόνους. Στη τρίτη θέση ο Πρόεδρος του Time Attack Club, Χάρης Περίκκος με Lancer Evolution 7.

 

 

Στην RC S1 Ο Στέλιος Κυθρεώτης της STS Events κατέκτησε την πρώτη θέση με Honda Civic. Δεύτερος ο Στέφανος Τσαγγαρίδης, που έτρεξε με εφεδρικό αυτοκίνητο, καθώς το αγωνιστικό του δεν ήταν έτοιμο.

 

 

Tην RC S2 Κέρδισε ο Ανδρέας Κυριάκου με Honda Civic χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

Στα πολιτικά αυτοκίνητα είχαμε "πόλεμο" με τους χρόνους να παίζουν στα χιλιοστά των δευτερολέπτων.

Στην M1 ο Andrei Matsipura με Mazda RX8 πήρε τη πρώτη θέση. Πίσω του στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Χριστοφή με Honda Civic και στη τρίτη θέση ο Μάριος Αρτεμίου με Honda Civic. Και οι τρείς μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο με διαφορά κάποιων χιλιοστών. 

 

 

Στην M2 Ο Λούκας Καρεκλάς με Lancer Evolution 6, παρότι αντιμετώπισε προβλήματα, κράτησε την πρώτη θέση. Δεύτερος, απειλητικά κοντά, ο «μικρός» της παρέας, Σταύρος Χαραλάμπους, με Audi TT. Τρίτος ο Dmitry Kyrzyakov με Subaru Impreza, που φαίνεται να βρίσκει ξανά ρυθμό μετά από αποχή.

 

 

Στην Μ3 ο Sergey Byelyayev με το Porsche GT4 πήρε τη πρώτη θέση χωρίς ανταγωνισμό. 

 

 

Στην S1 ο Kirill Smirnov με Suzuki Swift πήρε τη πρώτη θέση με τον Simon Emery να τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση με Mazda MX5. Στη τρίτη θέση ο Παναγιώτης Αραμπατζής με Honda Civic.

 

 

Στην S2 ο Sergey Byelyayev της M3 πάλεψε τον ανταγωνισμό με τα Toyota MRS της κατηγορίας και πήρε την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ο Iurii Kolesov με MRS και στη τρίτη θέση ο Ivan Mironov πάλι με MRS. 

 

 

Στην S3 η Alina Orlova είχε ένα μικρό ατύχημα κατά τη διάρκεια του δοκιμαστικού της με το Porsche Boxster της. Τελείωσε τον αγώνα με δανεικό αυτοκίνητο έτσι ώστε να πάρει τους πολύτιμους πόντους της κατηγορίας.

Στην S4 ο Μάριος Τοφαλής με Lancer Evolution 9 πήρε τη πρώτη θέση. Στη Δεύτερη θέση ακολούθησε ο Kyrill Falco με Subaru Impreza Estate.

 

 

Όλα κύλησαν ομαλά, με τη θερμοκρασία ελαφρώς ανεβασμένη. Οι οδηγοί απόλαυσαν έναν ακόμη αγώνα πριν το καλοκαίρι και θα κάνουν μια μικρή διακοπή μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα επιστρέψουν για το Time Attack Superbattle International Series.

Μέχρι τότε, τους ευχόμαστε καλή ξεκούραση, επιτυχημένα upgrades και καλές βουτιές!