Γενικά

17 Oct, 2019 Ώρα 15:42

Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO – 28 συμμετοχές και πολύ θέαμα στις Πλάτρες στις 20 Οκτωβρίου (λίστα συμμετοχών)

Thumbnail

Συνέχεια λοιπόν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by EKO με τον πολυαναμενόμενο αγώνα των Πλατρών! Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα «κελαηδήσουν» στις Πλάτρες τα αναβασιάρικα αγωνιστικά και όχι μόνο.

Close

 

 

Το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι μεγάλο και θεωρείται δεδομένο ότι το χωριό θα κατακλυστεί από θεατές. Μια μεγάλη φιέστα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό!

Για τους φίλους που θέλουν να παρευρεθούν στον Αγώνα του Πρωταθλήματος Ανάβασης By EKO στις Πλάτρες ο καιρός δείχνει αίθριος.

Close

 

 

-Αν έρχεστε απο Λεμεσό μετά την Τριμίκλινη στρίψτε αριστερά πρός Πέρα Πέδι και ακολουθήστε το δρόμο πρός Πάνω Πλάτρες μέσα από τις Κάτω Πλάτρες.

-Απο Λευκωσία ερχόμενοι απο Τρόοδος στρίψτε δεξιά μετά τις ιδιωτικές κατοικίες (Ψηλό Δέντρο) και ακουλουθήστε τις πινακίδες. 

 

 

Close

 

Όλα έτοιμα λοιπόν για την αναβαση Πλατρών! Η ομάδα της Λέσχης Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα της STS Events έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να μπορέσουμε να δούμε ένα πολύ θεαματικό αγώνα με πολύ δυνατές συμμετοχές.

Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 9 το πρωί με τα δοκιμαστικά και στις 10 με τις κανονικές διαδρομές. Aναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 3μμ. Η απονομή θα γίνει στην πλατεία του χωριού όπου θα βρίσκονται και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα για να τα θαυμάσουν οι θεατές.

Δείτε τις συμμετοχές εδώ.

 

Bασικός χορηγός του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι η EKO με την EKO Racing 100.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Psaltis Autoparts, η Toolwarehouse και το αγαπημένο μας Boyz Stuff Show.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το  Car.com.cy της Digital Tree και το Only Racing Cy!

 

20 Feb, 2020 Ώρα 12:16

«Το Μάτι του Οδηγού»: Η κάμερα που αλλάζει τον τρόπο θέασης αγώνων ταχύτητας

Thumbnail

Το να είναι κανείς οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων παραμένει μια δουλειά που για πολλούς ανθρώπους συνιστά όνειρο ζωής. Ωστόσο, πλέον οι φαν των αγώνων ταχύτητας έχουν την ικανότητα να ζήσουν από πρώτο χέρι την ένταση και το χάος που επικρατεί στο πιλοτήριο μιας Φόρμουλας και μάλιστα από τον καναπέ τους.

Close

Σύμφωνα με το CNNi, η Formula E παρουσίασε μια νέα κάμερα, το «Μάτι του Οδηγού». Πρόκειται για μια καινοτομία στην τεχνολογία των onboard καμερών, καθώς πραγματοποιεί εγγραφή εικόνας από την οπτική γωνία του πιλότου.

Οι θεατές βυθίζονται στο «δυναμισμό» που προκαλούν οι υψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουν τα ηλεκτρικά αγωνιστικά οχήματα, μέσω μιας κάμερας που είναι ενσωματωμένη μέσα στο κράνος του οδηγού καθώς γυρίζουν, γέρνουν ή σκοντάφτουν όταν στρίβουν σε πολύ κλειστές στροφές της κούρσας.

Close

Το «Μάτι του Οδηγού» βρίσκεται τοποθετημένο στο επίπεδο των ματιών του πιλότου, πάνω στο προστατευτικό επίστρωμα που βρίσκεται στο εσωτερικό του κράνους. Έχει διάμετρο οκτώ χιλιοστά, ζυγίζει μόλις 2,5 γραμμάρια και δίνει στους φανατικούς θεατές μια πραγματική αίσθηση της δράσης, όπως ακριβώς αυτή εξελίσσεται μέσα στο πιλοτήριο της Φόρμουλας.

Ο σχολιαστής της Formula E, Τζακ Νίκολς, δηλώνει κατενθουσιασμένος από το επίπεδο ρεαλισμού που προσφέρει ο συγκεκριμένος τύπος κάμερας στους θεατές.

Close

«Αυτό που βλέπεις στην πραγματικότητα είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με τις γωνίες που καταγράφονται σε μια τηλεόραση, αλλά αυτό είναι και το νόημα», λέει ο Νίκολς στο CNNi.

«Μπορείς να αισθανθείς αυτό που βλέπει ο οδηγός και πώς θα πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω του, αλλά και τους περιορισμούς που έχει ως προς τις αντιδράσεις του απέναντι σε όσα τον περιβάλλουν», προσθέτει.

«Το “Μάτι του Οδηγού” επαναφέρει το στοιχείο της κίνησης, της δόνησης και του δυναμισμού που παρέχει το συγκεκριμένο άθλημα», συνεχίζει ο Νίκολς.

Την ίδια στιγμή, διάσημοι οδηγοί αγώνων, όπως ο Φελίπε Μάσα, δηλώνουν και αυτοί, με τη σειρά τους ενθουσιασμένοι με τη νέα τεχνολογία.

«Νομίζω πως είναι πολύ ωραίος ο τρόπος που το “Μάτι του Οδηγού” δείχνει στους θεατές αυτό ακριβώς που βλέπω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, σε πραγματικό χρόνο», λέει ο Μάσα, ο διακεκριμένος πιλότος της Venturi Racing.

«Δίνει στους θεατές μια άλλη οπτική γωνία για το τι συμβαίνει πραγματικά στις κλειστές στροφές, όταν τρέχουμε στους αγώνες», προσθέτει.

 

 

Πηγή: CNN.gr

Tags