Γενικά

15 Jun, 2023 Ώρα 10:23

Στη Μ. Βρετανία για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Thumbnail

Μετά την εντυπωσιακή του πρεμιέρα στη Βαλένθια, όπου είχε δυο νίκες στη EURO NASCAR 2 και μία δεύτερη θέση στην παρθενική του παρουσία στο EURO NASCAR PRO, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής θέλει να δώσει ανάλογη συνέχεια και στο Brands Hatch της Μεγάλης Βρετανίας, όπου θα γίνει το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιουνίου ο δεύτερος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR.

Close

Ο Κύπριος οδηγός θα έχει γι’ ακόμη έναν αγώνα αυξημένες υποχρεώσεις, καθώς, όπως και στην πρεμιέρα στην πίστα της Βαλένθια, πέραν από την κατηγορία EURO NASCAR PRO στην οποία προήχθη τη φετινή σεζόν, παίρνει την ευκαιρία από την ομάδα του, Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports, να τρέξει εκ νέου παράλληλα και στην EURO NASCAR 2. 

Σημειώνεται ότι στο διάστημα που ακολούθησε από τον αγώνα στη Βαλένθια μέχρι και να φτάσει η ημέρα για τον αγώνα στην Αγγλία, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής έχει πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης με την Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports.

Close

 

 

Ο Τζιωρτζής μετά τον πρώτο αγώνα της σεζόν, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε το βάθρο μόνο σε μία από τις τέσσερις συνολικά κούρσες κι αυτό διότι δέχθηκε χτύπημα από τον Ghirelli ενώ ήταν δεύτερος δυο στροφές πριν από το τέλος  με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις, είναι στη έκτη θέση της γενικής κατάταξης του EURO NASCAR PRO με 59 βαθμούς. Έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο Τσέχος Doudek, ενώ στην πρωτοπορία είναι ο Γάλλος Lasserre με 71 βαθμούς. Στη EURO NASCAR 2 ο Κύπριος οδηγός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 80 βαθμούς, μετά τις δυο νίκες του στην πρεμιέρα.

Η οβάλ πίστα «Brands Hatch Indy Circuit» είναι η μικρότερη του πρωταθλήματος, καθώς έχει μήκος μόλις 1,929χλμ και απαιτεί μεγάλη προσοχή λόγω των μικρών γύρων και των συνεχόμενων στροφών.

Το Σάββατο (17/06) το πρωί θα γίνουν τα προκριματικά για τις δυο κατηγορίες, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσουν οι πρώτοι δυο αγώνες, πρώτα για το EURO NASCAR PRO κι έπειτα για το EURO NASCAR 2. Την Κυριακή (18/06) θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο κούρσες, μία για κάθε κατηγορία.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

Close
31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: