Γενικά

23 Jan, 2020 Ώρα 15:15

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φέτος το European Time Attack Challenge

Thumbnail

Επιστρέφει το European Time Attack Challenge αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος. Η πίστα των Σερρών θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Απριλίου τους γρηγορότερους της Ευρώπης για ένα αγώνα ενάντια στα ρολόγια της. 

Close

 

 

Οι αγώνες του European Time Attack είναι μία μορφή αγώνων που αφορά τους ταχύτερους οδηγούς και αντίστοιχα κορυφαίες κατασκευές του είδους, που ως απόλυτο στόχο έχουν τον απόλυτο χρόνο σε διάφορες πίστες ανά την Ευρώπη. Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Η πρώτη διεξήχθη στην Κύπρο το 2013 και συγκεκριμένα στην πίστα Achna SpeedWay, με τον Nicky Xerxen από τη Μάλτα να καταφέρνει να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας το 2015, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Εκεί, ο δικός μας Άντι Παπαγεωργίου της Black Mamba Racing κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να σπάσει το ρεκόρ της πίστας με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer EVO.

Φέτος, το European Time Attack Challenge θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας, αλλά και η τοποθεσία της πίστας που βρίσκεται κοντά σε σύνορα με τρεις διαφορετικές χώρες, αλλά και γενικότερα η εύκολη πρόσβαση που τη διακρίνει, οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο να επιλέξει τις Σέρρες. Φυσικά, το γεγονός ότι το αυτοκινητοδρόμιο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές από τη FIA, αλλά και προσφέρει εξαιρετικό περιβάλλον φιλοξενίας, έπαιξαν το ρόλο τους για τη φιλοξενία του αγώνα. Οι κατηγορίες που επέλεξε η τεχνική επιτροπή είναι δέκα (Super Street, Pro Club, GT Cup Cars, Pro, Supercars, Pro Extreme και επιπλέον ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης).

Close

 

 

Οι συμμετοχές του αγώνα έχουν ήδη ανοίξει και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του θεσμού θα δώσουν επιβεβαιωμένα το παρόν. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Πρωταθλητής Time Attack Κύπρου 2019 και ο τελευταίος κάτοχος του European Time Attack Title Άντι Παπαγεωργίου με το πλήρως ανανεωμένο Black Mamba EVO, όπως επίσης και ο πρωταθλητής του UK Time Attack 2019 Luke Clayton με το υπέροχό Bentley Continental GT3.

 

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι και πολλοί από τους γρηγορότερους Κύπριους και Έλληνες οδηγούς έχουν δηλώσει πολύ νωρίς συμμετοχή, όπως ο Sami Fais με την Lamborghini Trofeo, O Γιάννης Καπετάνιος με το EVO του, Ο Pani Pastou με EVO, ο Λούκας Χριστοφόρου με το Honda Civic, ο Δημήτρης Παλαιοκώστας με το extreme Subaru Impresa, καθώς και ο πρωταθλητής στο Ιταλικό πρωτάθλημα Time Attack 2019 Σημαιών Χατζηπαντελής με το πολύ προσεγμένο Honda Civic. Δείτε όλες τις συμμετοχές εδώ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου ενώ όλες οι πληροφορίες του αγώνα βρίσκονται στην σελίδα του European Time Attack Challenge. Για πιο αποτελεσματική πληροφόρηση σχετικά με ανακοινώσεις καθώς και καινούριες συμμετοχές κάντε like την σελίδα European Time Attack στο Facebook και follow στo Instagram.

 

Πηγή: GOCar.gr

Close
13 Mar, 2020 Ώρα 15:32

Achna Speedway: Open Track Day για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου!

Thumbnail

Τις τελευταίες μέρες ο κορωνοϊός μας άλλαξε την καθημερινότητα με τα σχολεία να κλείνουν όπως και πολλές εταιρείες να μεταφέρουν τις εργασίες τους στο σπίτι (όσοι μπορούν δηλαδή). Οι Petrolheads ευτυχώς έχουν τον χώρο αναψυχής τους και αυτή είναι η Achna Speedway. Περάστε λοιπόν το Σαββατοκύριακο σας στους ανοιχτούς χώρους της πίστας μας.  

Close

Η Achna Speedway μας ενημερώνει ότι το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή για Open Track Day για όσους θέλουν να απολαύσουν το αυτοκίνητο τους ή την μοτοσικλέτα τους. 

Η πίστα θα είναι ανοιχτή από τις 9:00π.μ μέχρι και τις 5:00μ.μ.

Close

Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα σας ενημερώσουμε μέσω της σελίδας μας στο facebook εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 97632112.

Close
 

Προσοχή: Μην ξεχνάτε το κράνος σας. Επίσης είναι σημαντικό οι μοτοσικλετιστές να έρχονται με πλήρη στολή! (Κράνος, γάντια, στολή και μπότες).