Γενικά

23 Jan, 2020 Ώρα 15:15

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φέτος το European Time Attack Challenge

Thumbnail

Επιστρέφει το European Time Attack Challenge αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος. Η πίστα των Σερρών θα φιλοξενήσει στις 25 και 26 Απριλίου τους γρηγορότερους της Ευρώπης για ένα αγώνα ενάντια στα ρολόγια της. 

Close

 

 

Οι αγώνες του European Time Attack είναι μία μορφή αγώνων που αφορά τους ταχύτερους οδηγούς και αντίστοιχα κορυφαίες κατασκευές του είδους, που ως απόλυτο στόχο έχουν τον απόλυτο χρόνο σε διάφορες πίστες ανά την Ευρώπη. Στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί δύο ευρωπαϊκές συναντήσεις, οι οποίες είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Η πρώτη διεξήχθη στην Κύπρο το 2013 και συγκεκριμένα στην πίστα Achna SpeedWay, με τον Nicky Xerxen από τη Μάλτα να καταφέρνει να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στο Assen της Ολλανδίας το 2015, συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Εκεί, ο δικός μας Άντι Παπαγεωργίου της Black Mamba Racing κατάφερε και αυτός με τη σειρά του να σπάσει το ρεκόρ της πίστας με το εντυπωσιακό Mitsubishi Lancer EVO.

Φέτος, το European Time Attack Challenge θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών. Το εξαιρετικό κλίμα της χώρας, αλλά και η τοποθεσία της πίστας που βρίσκεται κοντά σε σύνορα με τρεις διαφορετικές χώρες, αλλά και γενικότερα η εύκολη πρόσβαση που τη διακρίνει, οδήγησαν την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στο να επιλέξει τις Σέρρες. Φυσικά, το γεγονός ότι το αυτοκινητοδρόμιο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές από τη FIA, αλλά και προσφέρει εξαιρετικό περιβάλλον φιλοξενίας, έπαιξαν το ρόλο τους για τη φιλοξενία του αγώνα. Οι κατηγορίες που επέλεξε η τεχνική επιτροπή είναι δέκα (Super Street, Pro Club, GT Cup Cars, Pro, Supercars, Pro Extreme και επιπλέον ανάλογα με το σύστημα μετάδοσης).

Close

 

 

Οι συμμετοχές του αγώνα έχουν ήδη ανοίξει και μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του θεσμού θα δώσουν επιβεβαιωμένα το παρόν. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Πρωταθλητής Time Attack Κύπρου 2019 και ο τελευταίος κάτοχος του European Time Attack Title Άντι Παπαγεωργίου με το πλήρως ανανεωμένο Black Mamba EVO, όπως επίσης και ο πρωταθλητής του UK Time Attack 2019 Luke Clayton με το υπέροχό Bentley Continental GT3.

 

 

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι και πολλοί από τους γρηγορότερους Κύπριους και Έλληνες οδηγούς έχουν δηλώσει πολύ νωρίς συμμετοχή, όπως ο Sami Fais με την Lamborghini Trofeo, O Γιάννης Καπετάνιος με το EVO του, Ο Pani Pastou με EVO, ο Λούκας Χριστοφόρου με το Honda Civic, ο Δημήτρης Παλαιοκώστας με το extreme Subaru Impresa, καθώς και ο πρωταθλητής στο Ιταλικό πρωτάθλημα Time Attack 2019 Σημαιών Χατζηπαντελής με το πολύ προσεγμένο Honda Civic. Δείτε όλες τις συμμετοχές εδώ.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου ενώ όλες οι πληροφορίες του αγώνα βρίσκονται στην σελίδα του European Time Attack Challenge. Για πιο αποτελεσματική πληροφόρηση σχετικά με ανακοινώσεις καθώς και καινούριες συμμετοχές κάντε like την σελίδα European Time Attack στο Facebook και follow στo Instagram.

 

Πηγή: GOCar.gr

Close
26 Jan, 2026 Ώρα 08:26

Ο Τίο Έλληνας σηκώνει τη σημαία της Κύπρου στο βάθρο του Porsche Sprint Challenge Southern Europe στο Πορτιμάο

Thumbnail

Στο βάθρο του Porsche Sprint Challenge Southern Europe ανέβηκε ο Τίο Έλληνας στο Πορτιμάο, με τον Κύπριο οδηγό να τερματίζει τρίτος στον πρώτο Αγώνα, στο ντεμπούτο του με την Quanloop EST1 Racing.

Close

Ο Έλληνας αγωνίστηκε στην κατηγορία Sport με Porsche 911 GT3 Cup (992), προκρίθηκε πέμπτος και ολοκλήρωσε το τριήμερο με δύο αποτελέσματα εντός της πρώτης τετράδας. Την Κυριακή κατέκτησε την 3η θέση στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο Αγώνα τερμάτισε τέταρτος.

 

Close

 

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη υπό μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Ο Έλληνας το πάλεψε αρκετά με κάποιες στιγμές να παίρνει και το lead του αγώνα. Μετά από αρκετές μάχες κατάφερε να παραμείνει στους TOP 3. Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας ολοκλήρωσε στην 4η θέση, 24,112 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Close

Οι δοκιμές και οι αγώνες στο Πορτιμάο επηρεάστηκαν έντονα από τη βροχή και τους δυνατούς ανέμους καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με ιδιαίτερα χαμηλή πρόσφυση την Κυριακή.

 

 

Ο teammate του, Alexander Reimann, δεν εκκίνησε στους αγώνες μετά από ατύχημα στα ελεύθερα δοκιμαστικά υπό έντονη βροχόπτωση, το οποίο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο. Ο Γερμανός οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Σε δήλωσή του, ο Τίο Έλληνας ανέφερε:

«Ήταν ένας θετικός τρόπος να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Βρεθήκαμε μέσα στην πρώτη πεντάδα από τις κατατακτήριες και μπήκαμε άμεσα στη μάχη, παρά τις δύσκολες και μεταβαλλόμενες συνθήκες. Το βάθρο στον πρώτο αγώνα έχει ιδιαίτερη σημασία, όπως και το γεγονός ότι καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στο βάθρο».

 

tio

 

Ο Team Principal της Quanloop EST1 Racing, Raimo Kulli, δήλωσε:

«Για τον Τίο επρόκειτο για το πρώτο του Σαββατοκύριακο με την ομάδα και η απόδοση ήταν ανταγωνιστική από την αρχή. Οι συνθήκες στο Πορτιμάο δυσκόλεψαν όλους, όμως αποκομίσαμε ένα βάθρο και ακόμη ένα αποτέλεσμα στην πρώτη τετράδα. Το ατύχημα του Alexander στα ελεύθερα ήταν ατυχές, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι είναι καλά στην υγεία του».

Ο Alexander Reimann πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες στα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές και το ατύχημα μας έθεσε εκτός αγώνα. Είναι απογοητευτικό να χάνω το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, όμως δεν τραυματίστηκα και πάμε δυναμικά για τον επόμενο αγώνα».

Results (Sport Division, Porsche Sprint Challenge Southern Europe — Portimão):

Qualifying: Ellinas P5 — 2:02.930

Race 1: Ellinas P3 — 34:03.309

Race 2: Ellinas P4 — 33:40.562