Γενικά

05 Apr, 2021 Ώρα 16:40

Συναρπαστικές μάχες στο δεύτερο γύρο του θεσμού Time Attack by Psaltis/ENEOS 2021

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. O αγώνας διεξήχθη στην πίστα Achna Speedway και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 10:00 με προθέρμανση, στις 11:00 διεξήχθησαν τα πρώτα χρονομετρημένα περάσματα, ακολούθησε ένα μισάωρο διάλειμμα για να μπούμε στις 13:00 στα δεύτερα χρονομετρημένα περάσματα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν μια τελευταία ευκαιρία να βελτιώσουν του χρόνους.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Αντώνης Μήλου με Radical ήταν ο οδηγός που πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με 1:05,535. Δεύτερος ταχύτερος χρόνος από τον Ρένο Περικλέους με Honda Civic (1:05.562) ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μιχαήλ Μυλωνάς με Honda Integra SiR και χρόνο 1:06.772.

Close

 

 

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεκινώντας από την Street M1, νικητής ήταν ο Γιώργος Ανδρεόπουλος με Mazda RX8 και χρόνο 1:11.770 ενώ στη δεύτερη θέση με ίδιο αυτοκίνητο και χρόνο 1:12.575 ήταν ο Dimitriy Kizryakov. Στην κατηγορία Street M2 ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με Lancer Evo πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:09.070, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λούκας Καρεκλάς επίσης με Lancer Evo και χρόνο 1:10.31. Την τρίτη θέση στο βάθρο πήρε ο Κάκας με VW Golf και χρόνο 1:10.618.

 

 

Στην κατηγορία RCBE την πρώτη θέση πήρε ο Αντώνη Μήλου  με Radical που έφερε και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας ενώ στην κατηγορία RCE1 επικράτησε ο Μυλωνάς Μιχαήλ ο οποίος ήταν παράλληλα και τρίτος γενικής. Στην κατηγορία RCE2, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Μάριο Χατζηκώστα με Lancer Evo και χρόνο 1:06.874, στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Στέλιος Σάββα με Mazda MX5 και χρόνο 1:07.655 και το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic Turbo και χρόνο 1:09.265.

 

 

Την κατηγορία RC Open κέρδισε ο νικητής του πρώτου αγώνα Ρένος Περικλέους με Honda Civic ενώ ο Στέλιος Κυθραιώτης κέρδισε την κατηγορία RCS2 με το καινούριο SKF-Psaltis Auto Parts Lancer Evo και χρόνο 1:12.204. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ίδια κατηγορία έφερε ο Στάθης Πανταζής με BMW E36 328i και χρόνο 1:17.344. Στην κατηγορία Street S3 πρώτη θέση για τον Μάριο Γεωργίου με Alfa Rome MITO και χρόνο 1:22.490, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Νικόλας Χαραλάμπους με Vitara και χρόνο 1:31.384. Τέλος την κατηγορία Street S4 κέρδισε ο Αντρέας Αντρέους με Lancer Evo VII και χρόνο 1:13.404 με δεύτερο τον Αντρέα Καφφά με Subaru Impreza (1:13.431) και τρίτο τον Χριστόφορος Χριστοφής, επίσης με Subaru Impreza (1:17.291).

 

 

Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Time Attack by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor είναι στις 16 Μάϊου, στην πίστα Achna Speedway. Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

 

Δελτίο Τύπου ΨΑΛΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ

Close
14 May, 2021 Ώρα 18:22

Είκοσι οδηγοί ρίχνονται στη μάχη για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος Time Attack

Thumbnail

Την Κυριακή 16 Μαΐου συνεχίζεται στην πίστα Achna Speedway το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Psaltis/ENEOS Time Attack, με διοργανωτή το Time Attack Club. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Στον τρίτο γύρο δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί με τους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος να είναι όλοι παρόντες πλην του νικητή του προηγούμενου αγώνα Αντώνη Μήλου. Συναρπαστικές μάχες αναμένονται για ακόμα μια φορά, με ο τέλειος γύρος στην πίστα είναι αυτός που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο το νικητή της ημέρας όσο και το νικητή στις υποκατηγορίες. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ρένος Περικλέους με Honda Civic είναι εκ των φαβορί για τη νίκη και την Κυριακή θα κάνει μοναχικό αγώνα στην κατηγορία ΟΡΕΝ αφού δε δήλωσε συμμετοχή άλλος οδηγός.

 

Close

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RCE2 όπου θα αγωνιστούν τέσσερις ταχύτατοι οδηγοί. Ο Χάρης Περίκκος με Psaltis/Eneos Mitsubishi Lancer EVO8, Στέλιος Σάββα με Mazda MX5, Γιώργος Αρτεμίου με Honda Civic Turbo και Χρίστος Πεγιάζης με Mitsubishi Lancer EVO6 θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο την επικράτηση, με τις μεταξύ τους μάχες να αναμένονται για ακόμα μια φορά πολύ κλειστές.

Close

Ο Μιχαήλ Μυλωνάς με το Honda Integra SiR είναι ο μοναδικός οδηγός που θα τρέξει στην κατηγορία RCE1 όπως επίσης μοναχικό αγώνα θα κάνουν και οι Paul Παυλή (BAC MONO) στην κατηγορία RCBE και Στέλιος Κυθρεώτης με το SKF-Psaltis Auto Parts Lancer Evo στην κατηγορία RCS2.

 

 

Ο Μηνάς Μηνά με Mazda MX5 και EasySound Ιωάννης με Suzuki Swift θα τρέξουν στην κατηγορία RCS1 ενώ από κει και πέρα τρείς οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία Μ2. Πρόκειται για τους Λούκα Καρεκλά (Mitsubishi Lancer EVO4), το νικητή του προηγούμενου αγώνα Κωνσταντίνο Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7) και τον Κωνσταντίνο Κάκα (VW Golf).

Οι Στέλιος Κυριακίδης με Honda Civic και Dmitry Kyzriakov με RΧ8 θα αγωνιστούν στην κατηγορία Μ1, ενώ ο Ανδρέας Καφφάς είναι ο μοναδικός οδηγός που θα τρέξει στην κατηγορία S4 με το Subaru Impreza.

Τέλος, οι Βασίλης Κυριάκου (VW Sirocco), Μάριος Γεωργίου (Alfa Romeo MITO), Ραφαέλλος Σκορδέλης (Honda Civic) και Μάριος Ζάκος (RX8) είναι οι τέσσερις οδηγοί που θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην κατηγορία S3.

Χορηγός του αγώνα καθώς και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack 2021 είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.