Γενικά

15 Jun, 2021 Ώρα 20:42

Θα επιστρέψει η BMW στο Le Mans;

Thumbnail

Η αποχή από το σημαντικότερο πρωτάθλημα αντοχής αυτοκινήτων, το WEC, φαίνεται πως ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τα εργοστάσια δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιστρέφουν στους αγώνες αντοχής και ιδιαίτερα στο θρυλικό Le Mans προκειμένου να πειραματιστούν πάνω στα υβριδικά τους συστήματα. Ήδη οι Ferrari, Peugeot, Toyota, Porsche και Audi θα αγωνιστούν ξανά στο πρωτάθλημα από το 2023 με τη λίστα ακόμα να μην έχει συμπληρωθεί.

Close

Στη λίστα των επιστροφών όπως όλα δείχνουν βρίσκεται και η BMW η οποία έχει δελεαστεί και θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπου LMDh. Οι κανονισμοί στο Le Mans επιτρέπουν τη συμμετοχή των LMH αυτοκινήτων τα οποία έχουν υψηλού επιπέδου τεχνολογία από το κάθε εργοστάσιο, ενώ παράλληλα υπάρχει και η κατηγορία LMDh η οποία χρησιμοποιεί ενιαίο υβριδικό σύστημα, τέσσερις επιλογές σε συγκεκριμένο πλαίσιο και το εργοστάσιο τοποθετεί τον δικό του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

 

Close

 

 

Το χαμηλό κόστος είναι αυτό που δελεάζει την BMW

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη κατηγορία LMDh έχει σαφώς πιο μειωμένο κόστος, κάτι που κάνει δελεαστική την πρόταση για την BMW. «Το σχέδιο του LMDh εγγυάται έλεγχο του κόστους και προσφέρει μεγάλο εύρος εφαρμογών», δήλωσε το αφεντικό της BMW M Markus Flasch, αποδεικνύοντας ότι η BMW ενδιαφέρεται σοβαρά πλέον για την είσοδο της στο WEC.

 

 

Η BMW έχει ανακοινώσει πως το 2023 θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα IMSA της Βόρειας Αμερικής με ένα πρωτότυπο LMDh. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) ή στο Le Mans. Δεν απέχουμε παρόλα αυτά μακριά από την επιστροφή της BMW στο WEC.

 

23 Jul, 2021 Ώρα 14:43

Στον Κάτω Δρυ ο τρίτος γύρος του πρωταθλήματος αναβάσεων by Psaltis/ENEOS

Thumbnail

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil συνεχίζετε την ερχόμενη Κυριακή 25/7 με την Ανάβαση Κάτω Δρυ. Ο τρίτος γύρος του θεσμού διοργανώνεται από το Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Η ανάβαση στον Κάτω Δρυς διεξάγετε για πρώτη φορά και η μήκους 2.5km. Μια διαδρομή άγνωστη για όλους, γεγονός που προσδίδει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστούν εκπλήξεις στα τελικά αποτελέσματα.

Στον τρίτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 20 οδηγοί/πληρώματα και το ενδιαφέρον αναμφίβολα είναι στραμμένο στην κατηγορία RCE2. Ο Γιάννης Καπετάνιος μετρά δυο νίκες μέχρι στιγμής και είναι και πάλι το φαβορί. Δυνατοί ανταγωνιστές στην ίδια κατηγορία είναι και ο δεύτερος στην βαθμολογία Φαίδωνας Ιάσωνος, ο Νικόλας Κωνσταντίνου ο οποίος θα έχει συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο, καθώς επίσης και ο Στέλιος Σάββα. Στην RCE2 θα δούμε επίσης τον Στέλιο Κυθρεώτη με το νέο του Psaltis Autoparts/SKF Lancer Evo όπως και τον Νικόλα Ευγενίου

Close

 

 

Στην κατηγορία RCE1 θα αγωνιστούν οι Αβραάμ Αβραάμ και Γιάννος Καδή.Ο Χρήστος Πολυκαρπου με το Psaltis Autoparts BMW έδειξε μεγάλη σταθερότητα φέτος και αυτή η απόδοση μεταφράζεται με την πρώτη θέση στην βαθμολογία της κατηγορίας RCS2 έχοντας 48 βαθμούς. Ο Πολυκάρπου θα βρει απέναντι του τον ταχύτατο Φώτο Φωτιάδη, νικητή στην κατηγορία τον προηγούμενο αγώνα, τον Γιώργο Ορφανού με συνοδηγό τον Ανδρέα Τσιελεπή και το 911 Carrera στα χρώματα της Psaltis Auto parts και Eneos Motor Oils, τον δεύτερο στην βαθμολογία της RCS2 Χρήστο Κάττο με συνοδηγό τον Νικόλα Ψάλτη στο Psaltis / Eneos BMW M3, τους Κώστα Νικηφόρου/Χρήστο Σκορδή και τον Χάρη Κατρίνη.

Στην κατηγορία RCS1 θα αγωνιστούν πέντε οδηγοί. Ο πρωτοπόρος Νίκος Σπύρου έχει τον πρώτο λόγο για μια τρίτη συνεχόμενη νίκη. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν επίσης και οι Μάριος Κωνσταντινίδης με το Psaltis/Exide VW Golf II, Κυριάκος Κουδούνιας, Μηνάς Μηνά και Αργύρης Σταύρου/Ηλίας Πιερή. Τέλος, στην κατηγορία RCT1 θα τρέξουν οι Νίκος και Στέφανος Φράγκου.

 

 

Η έναρξη του αγώνα είναι προγραμματισμένη στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή. Στις 10 θα ξεκινήσει η πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ακολουθεί η δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ο τερματισμός του αγώνα αναμένετε γύρω στις 14:00. Οι απονομές των επάθλων στους νικητές θα γίνει στις 15:00 στο χώρο του αγώνα (Οινοποιείο Χριστούδια).

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.