Με την πιθανότητα να έχουμε ένα νέο ρεκόρ πίστας από την Tornado Racing, με αμφίρροπες μάχες σε πολλές κατηγορίες αλλά και με νέες εμφανίσεις αθλητών, διεξάγεται ο 3ος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Time Attack στην Achna Speedway την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.


Με την χορηγία του School of Automotive Engineering και της εταιρείας Ψάλτης Ανταλλακτικά και των λιπαντικών ENEOS, την διοργάνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και το Time Attack Club Cyprus όλα δείχνουν πως την Κυριακή θα έχουμε καλούς χρόνους και δυνατό θέαμα.

Στις νέες συμμετοχές σημειώνουμε τον ερχομό του Μιλτ. Μιλτιάδους με Cross kart, ένα νέο τύπο αγωνιστικού οχήματος που αυξάνει τους υποστηρικτές και οδηγούς συνεχώς, ενώ έχουμε και την επιστροφή της Άρτεμις Ζάκου με το RX8, καθώς και του Φρατζέσκου Κεκκούρη με Subaru Impreza.


Μάχες αναμένεται να δοθούν τόσο στις αγωνιστικές κατηγορίες όσο και στις κατηγορίες των πολιτικών αυτοκινήτων S3 και S4.
Πέρα από το ρεκόρ πίστας το οποίο θα προσπαθήσει να βελτιώσει ο Μυλωνάς, της Tornado Racing, έχουμε επίσης τους Λούκα Χριστοφόρου και Χρίστο Χ’’ Γεωργίου με τα δικά τους τερατάκια να προσπαθήσουν να σπάσουν και αυτοί τους δικούς τους χρόνους και να δίνουν μάχη για την πρωτιά στην κατηγορία τους. Ενδιαφέρον θα έχει και η κατηγορία κλασικών αγωνιστικών που επιστρέφει στην πίστα!


Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα εδώ.
Ο αγώνας ξεκινά στις 10 το πρωί.
Χορηγοί του αγώνα και του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Time Attack είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts με τα λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.
Υποστηρικτής η Trust Racing και η Toolwarehouse
Ο αγώνας γίνεται πάντα με την υποστήριξη της STS Events, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη διοργάνωση του αυτοκινήτου στο νησί μας.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι το car.com.cy και το onlyracingcy.com

Ο Τζιωρτζής παρουσίασε το HTFX Ford Mustang V8, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν
Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 02 Απριλίου, στη Γαλλία και την πίστα Circuits De Vendee Fontenay-Le-Comte, ιδιοκτησίας της νέας ομάδας του, SPEEDHOUSE.
Ο 28χρονος οδηγός θα λάβει μέρος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, συμμετέχοντας για τρίτη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία PRO. Στις πόρτες του νέου αυτοκινήτου του θα είναι αναγραμμένος ο αριθμός 64.

«Είμαι ευγνώμων που γι’ ακόμη μια χρονιά θα εκπροσωπήσω το νησί μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR. Είμαι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ και, με τη δέσμευση της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον οποίο ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Τζιωρτζής, που συμπλήρωσε: «Εκπροσωπώντας το νησί μου, την Κύπρο, από το 2020 σε ένα πρωτάθλημα πιστοποιημένο από τη FIA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), με κάνει ακόμα πιο δυνατό και είμαι έτοιμος να φέρω το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην γενέτειρα μου, την Λευκωσία».
Επί ευκαιρίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και την οικογένειά του. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πλατινένιο μου χορηγό, την εταιρεία HTFX, καθώς και τους υποστηρικτές μου, Alco Filters, Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Panayiotides Gifts, Daytona Raceway και το Sana Hiltonia, αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να φθάσω μέχρι εδώ».

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας HTFX, κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος σημείωσε: «Η ΗΤFX βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στις προσπάθειες του συμπατριώτη μας, πλέον ως Πλατινένιος Χορηγός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σεζόν, αλλά και στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, καθώς είναι και η αγαπημένη του πίστα».
Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ενώ ακολούθως στο καλεντάρι είναι οι αγώνες σε Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.
Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.
