Γενικά

19 Jun, 2023 Ώρα 07:55

Τυφώνας ο Τζιωρτζής στο Brands Hatch

Thumbnail

Μπροστά σε 50.000 φιλάθλους που κατέκλυσαν την πίστα του Brands Hatch στη Μεγάλη Βρετανία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής κινήθηκε γρήγορα σαν αστραπή, κέρδισε και τις δύο κούρσες της κατηγορίας EURO NASCAR 2 και περήφανα ανέβασε την κυπριακή σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου υποχρεώνοντας τους διοργανωτές να παίξουν δύο φορές τον εθνικό μας ύμνο.

Close

Ο Τζιωρτζής είχε κερδίσει και τις δύο κούρσες στην πρεμιέρα που έγινε στη Βαλένθια και πλέον δείχνει να βρίσκεται μια ταχύτητα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στην τέταρτη του σεζόν στο πρωτάθλημα ήταν οι πρώτες νίκες του Τζιωρτζή μακριά από τη Βαλένθια που είναι το δεύτερό του σπίτι. Πλέον άνοιξε και την ψαλίδα της διαφοράς στη βαθμολογία. 

 

Close

 

Ο καλύτερος αγώνας της καριέρας του

Close

Και αν στη Βαλένθια οι νίκες ήρθαν σχετικά άνετα δεν έγινε το ίδιο στη Μεγάλη Βρετανία όπου ο Κύπριος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports χρειάστηκε να δουλέψει πάρα πολύ. Στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε από την τρίτη θέση και προσπέρασε τόσο τον Doubek όσο και τον Naska για να κόψει πρώτος το νήμα. Την Κυριακή (18/6) ο καιρός ήταν βροχερός. Ο Τζιωρτζής ξεκίνησε από την pole position αλλά ο σπεσιαλίστας του βρεγμένου Paul Jouffreau τον πέρασε στην εκκίνηση και έκτισε μάλιστα διαφορά. Όσο η πίστα στέγνωνε τόσο ο Τζιωρτζής πλησίαζε για να περάσει το Γάλλο στα μέσα του αγώνα. Ωστόσο, έχασε την αγωνιστική γραμμή και μαζί την πρωτιά, οπότε αναγκάστηκε να βάλει πάλι κάτω το κεφάλι και να πιέσει τον Γάλλο για να του πάρει την πρωτοπορία με δεύτερο πέρασμα λίγο πριν το τέλος.

 

 

«Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο στο βρεγμένο αφού έρχομαι από ένα νησί όπου όλο το χρόνο έχουμε ήλιο! Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο με την απόδοσή μου όσο και από τη δουλειά που έκανε η ομάδα όλο το τριήμερο» δήλωσε ο Τζιωρτζής που στη συνέχεια κόλλησε και το τέταρτο αυτοκόλλητο νικητή πάνω από την πόρτα του οδηγού. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στα NASCAR.

Οι δύο κούρσες της PRO

Ο Τζιωρτζής έκανε έναν επικό αγώνα στην κατηγορία NASCAR PRO την Κυριακή (18/6) όπου κατόρθωσε να τερματίσει στην 8η θέση έχοντας εκκινήσει από την τελευταία (25η). Η επιτυχία να κερδίσει 17 (!) θέσεις είναι τεράστια για τα δεδομένα του πρωταθλήματος όπου τα προσπεράσματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο λόγος που ο Τζιωρτζής ξεκίνησε από την 25η θέση είναι ότι στον αγώνα του Σαββάτου (17/6) δεν έγραψε χρόνο αφού εγκατέλειψε λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση με κομμένο πεντάλ βενζίνης.

 

 

Πάντως προηγείται στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων (Junior Trophy) μετά από δύο γύρους ενώ υπάρχει ακόμα δρόμος καθώς μπορεί να έχουν συμπληρωθεί τέσσερις από τις δώδεκα κούρσες της σεζόν, ωστόσο, στην τελική κατάταξη θα προσμετρήσουν οι δέκα καλύτερες εκ των οποίων οι δύο θα είναι αυτές του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Ρώμη 8-9 Ιουλίου. H Ιταλία είναι η έδρα τόσο για την ομάδα του Τζιωρτζή όσο και για τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Alberto Naska.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

 

04 Apr, 2025 Ώρα 08:12

Ο Τζιωρτζής παρουσίασε το HTFX Ford Mustang V8, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν

Thumbnail

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής παρουσίασε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του, HTFX Ford Mustang V8, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 02 Απριλίου, στη Γαλλία και την πίστα Circuits De Vendee Fontenay-Le-Comte, ιδιοκτησίας της νέας ομάδας του, SPEEDHOUSE.

Close

Ο 28χρονος οδηγός θα λάβει μέρος για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR, συμμετέχοντας για τρίτη διαδοχική σεζόν στην κατηγορία PRO. Στις πόρτες του νέου αυτοκινήτου του θα είναι αναγραμμένος ο αριθμός 64.

 

Close

 

«Είμαι ευγνώμων που γι’ ακόμη μια χρονιά θα εκπροσωπήσω το νησί  μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR. Είμαι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος από ποτέ και, με τη δέσμευση της ομάδας, είμαι βέβαιος ότι έχουμε έναν κοινό στόχο, τον ευρωπαϊκό τίτλο, στον οποίο ήμασταν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου ο Τζιωρτζής, που συμπλήρωσε: «Εκπροσωπώντας το νησί μου, την Κύπρο, από το 2020 σε ένα πρωτάθλημα πιστοποιημένο από τη FIA(Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου), με κάνει ακόμα πιο δυνατό και είμαι έτοιμος να φέρω το ευρωπαϊκό τρόπαιο στην γενέτειρα μου, την Λευκωσία». 

Close

Επί ευκαιρίας, ευχαρίστησε τους χορηγούς και την οικογένειά του. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Πλατινένιο μου χορηγό, την εταιρεία HTFX, καθώς και τους υποστηρικτές μου, Alco Filters, Psaltis Auto Parts, Televantos Used Trucks, Panayiotides Gifts, Daytona Raceway και το Sana Hiltonia, αλλά και την οικογένειά μου, χωρίς τη συνδρομή της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να φθάσω μέχρι εδώ».

 

 

Παρών στην παρουσίαση ήταν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας HTFX, κ. Κυριάκος Χατζηκυριάκου, ο οποίος σημείωσε: «Η ΗΤFX βρίσκεται για δεύτερη χρονιά δίπλα στις προσπάθειες του συμπατριώτη μας, πλέον ως Πλατινένιος Χορηγός, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΝASCAR με κύριο στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην σεζόν, αλλά και στον πρώτο αγώνα στην Ισπανία, καθώς είναι και η αγαπημένη του πίστα».

Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν θα γίνει στην πίστα Circuit Ricardo Tormo της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, ενώ ακολούθως στο καλεντάρι είναι οι αγώνες σε Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

Πλατινένιος Χορηγός του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή είναι η HTFX, ενώ τον υποστηρίζουν η ALCO Filters, η Psaltis Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Panayiotides Gifts, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona Raceway.