Γενικά

21 Feb, 2023 Ώρα 16:35

Τζιωρτζής και ALCO Filters μαζί στο Daytona 500!

Thumbnail

Η Κυπριακή εταιρεία ALCO Filters, που ανανέωσε πρόσφατα τη χορηγική της συνεργασία με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, τον Κύπριο οδηγό της ιταλικής Academy Motorsports, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον Τζιωρτζή στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, το DAYTONA 500. 

Close

Ο Τζιωρτζής, που θα αγωνιστεί και το 2023 στο πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES στην κατηγορία EURONASCAR PRO, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποδέχθηκε την πρόσκληση του NASCAR και βρέθηκε στις ΗΠΑ ως VIP Guest στο DAYTONA 500. Εκεί έγιναν και κάποιες πρώτες επαφές ώστε ο Τζιωρτζής στο μέλλον να γίνει ο πρώτος Κύπριος οδηγός που θα αγωνίζεται στις θρυλικές πίστες του δεύτερου δημοφιλέστερου σπορ στις ΗΠΑ μετά το NBA και δεύτερου δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1. 

 

Close

 

Το DAYTONA 500 είναι ένας εμβληματικός αγώνα απόστασης 500 μιλίων που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Daytona International Speedway στην παραλία Daytona, στην Φλόριντα. 

Close

Πρέπει να τονιστεί ότι από το 1995 έως το 2022 οι τηλεθεάσεις στις ΗΠΑ για το DAYTONA 500 ήταν οι υψηλότερες της χρονιάς από οποιονδήποτε άλλο αγώνα αυτοκινήτου, ξεπερνώντας ακόμα και τον παραδοσιακό ηγέτη, το Indianapolis 500.

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR ξεκινούν για τον Τζιωρτζή στις αρχές Μαΐου και από την πίστα Circuit Ricardo Tormo της Βαλένθια στην Ισπανία, όπου και με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει μέχρι τότε ένα πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης. Οι επόμενοι φετινοί αγώνες θα διεξαχθούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

14 Jun, 2024 Ώρα 10:13

Ανάβαση Λευκάρων by Psaltis Autoparts – ENEOS Motor Oil - Με 28 συμμετοχές συνεχίζεται το πρωτάθλημα!

Thumbnail

Με την θερμοκρασία να δείχνει ότι θα πέσει στους 32 βαθμούς την Κυριακή στα Λεύκαρα, συνεχίζεται το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αναβάσεων που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Close

Με 28 συμμετοχές αρκετά δυνατές ο αγώνας αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, οι αθλητές χωρίστηκαν σε 4 groups των 7 αθλητών για να προσφέρουν θέαμα ομοιόμορφο σε δυναμικότητα, σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Η έλλειψη ελαστικών στην αγορά, δημιουργεί κάποια θέματα στους οδηγούς που προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για τον αγώνα.  

Close

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λούκας Χριστοφόρου αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και πάλι με τον Deniz Denner να καραδοκεί για τον απόλυτο χρόνο της ημέρας.

Τα Cross Karts των Κύρου Γεωργίου και του Chips Junior, του Κύρρη αλλά και του Αντρέα Χριστοφόρου (Τζίκλα) είναι πάντα ικανά για θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Close

Στα αυτοκίνητα παραγωγής, ο Χρίστος Πολυκάρπου αναμένεται να προσπαθήσει να μπει και πάλι στις ψηλότερες θέσεις στη γενική κατάταξη με το BMW του όπως έπραξε και στον πρώτο αγώνα.

Ο Χάρης Περίκκος θα τρέξει με το πολύ δυνατό Honda Integra το οποίο έχει ετοιμάσει πολύ καλύτερα για αυτό τον αγώνα. 

Από κοντά και μαθαίνοντας το δικό του «τέρας» θα είναι και ο Αργύρης Μπέλλου με το Toyota Corolla GT4 που θα προσπαθήσει για ακόμη ψηλότερη θέση. Βασικός του αντίπαλος είναι ο έμπειρος Χρίστος Παναγιώτου (Πικκής) με το EVO 3 του ο οποίος προετοιμάστηκε για να επανέλθει στις ψηλές θέσεις γενικής. Νέα συμμετοχή είναι και του Στέλιου Σάββα με το Mazda MX5 Turbo ο οποίος επανέρχεται στους αγώνες αναβάσεων και θα δείξει τις ικανότητες του.

Ο Αβράμης Αβραάμ, πάντα σταθερά γρήγορος, θα δώσει και αυτός τα πάντα για να είναι πρώτος δικίνητος ενώ ο Φώτος Φωτιάδης με το EVO 3 του θα προσπαθήσει να επανέλθει στην κορυφή της RCS2.

Στην RCS1 θα έχουμε και πάλι την αμφίρροπη μάχη του έμπειρου Στέλιου Κυθρεώτη με το SKF Honda Type R με τον Μηνά Μηνά Με το Mazda MX5.  

Με την καινοτομία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου να έχει λειτουργήσει, οι θεατές μπορούν να βλέπουν live τα αποτελέσματα, αμέσως μετά το κάθε πέρασμα του κάθε οδηγού!

Τον αγώνα διοργανώνει η επιτροπή πίστας και ασφάλτινων αγώνων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Βασικός χορηγός είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα Λιπαντικά ENEOS Motor Oil.

Υποστηρικτές είναι το Red Bull Energy Drink, το School of Automotive Engineering, η Φάρμα Αχναγάλ Ελευθερίου, η Satworks Metal Ceramic Division, η μεγάλη έκθεση Boyz Stuff Show, οι βενζίνες VP Racing, ενώ όλη την επιμέλεια είχε η εταιρεία promoter, STS Events. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Car.com.cy με το onlyracingcy.

Κάνε Join το γκρουπ του πρωταθλήματος αναβάσεων στο facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα άμεσα!