Γενικά

21 Feb, 2023 Ώρα 16:35

Τζιωρτζής και ALCO Filters μαζί στο Daytona 500!

Thumbnail

Η Κυπριακή εταιρεία ALCO Filters, που ανανέωσε πρόσφατα τη χορηγική της συνεργασία με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, τον Κύπριο οδηγό της ιταλικής Academy Motorsports, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον Τζιωρτζή στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, το DAYTONA 500. 

Close

Ο Τζιωρτζής, που θα αγωνιστεί και το 2023 στο πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES στην κατηγορία EURONASCAR PRO, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποδέχθηκε την πρόσκληση του NASCAR και βρέθηκε στις ΗΠΑ ως VIP Guest στο DAYTONA 500. Εκεί έγιναν και κάποιες πρώτες επαφές ώστε ο Τζιωρτζής στο μέλλον να γίνει ο πρώτος Κύπριος οδηγός που θα αγωνίζεται στις θρυλικές πίστες του δεύτερου δημοφιλέστερου σπορ στις ΗΠΑ μετά το NBA και δεύτερου δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1. 

 

Close

 

Το DAYTONA 500 είναι ένας εμβληματικός αγώνα απόστασης 500 μιλίων που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Daytona International Speedway στην παραλία Daytona, στην Φλόριντα. 

Close

Πρέπει να τονιστεί ότι από το 1995 έως το 2022 οι τηλεθεάσεις στις ΗΠΑ για το DAYTONA 500 ήταν οι υψηλότερες της χρονιάς από οποιονδήποτε άλλο αγώνα αυτοκινήτου, ξεπερνώντας ακόμα και τον παραδοσιακό ηγέτη, το Indianapolis 500.

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR ξεκινούν για τον Τζιωρτζή στις αρχές Μαΐου και από την πίστα Circuit Ricardo Tormo της Βαλένθια στην Ισπανία, όπου και με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει μέχρι τότε ένα πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης. Οι επόμενοι φετινοί αγώνες θα διεξαχθούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

31 Oct, 2025 Ώρα 19:45

Time Attack Superbattle – Δυνατές συμμετοχές στον μεγάλο αγώνα στην Achna Speedway!

Thumbnail

Με πολλούς και δυνατούς οδηγούς διοργανώνεται το Time Attack Superbattle στην πίστα Achna Speedway το Σαβατοκυρίακο 1 & 2 Νοεμβρίου.

Close

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η διοργάνωση φέρνει στην Κύπρο τον πρωταθλητή Αναβάσεων Ελλάδας, Πιτ Παρθένη να ανταγωνιστεί τους κύπριους πρωταθλητές!

Βέβαια, τα πράγματα δείχνουν «άγρια» αφού όλοι είναι έτοιμοι να σπάσουν χρόνους και ρεκόρ.

Close

 

 

Ο Μιχάλης Σοφοκλέους είναι πανέτοιμος με το δικό του EVO και κοντραριστεί με τον Μιχάλη Μιχαήλ με το Mazda RX7 για τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας.

Στα Radical, ο Ρένος Σοφοκλέους θα παλέψει με τον Χρίστο Χατζηγεωργίου σε χρόνους κοντά στο 1.00 λεπτό!

Στην RCE2 4WD o πρωταθλητής Ελλάδας με το δυνατό EVO του θα έχει να ανταγωνιστεί τον Γιώργο Μακεδόνα, τον Χάρη Περίκκο και τον Αργύρη Μπέλλου που επιστρέφει δυναμικά. Μια κατηγορία με πανέμορφα και δυνατά αυτοκίνητα που θα καθηλώσει τους θεατές!

Ο Κωνσταντίνος Λοΐζου με το θηριώδες – πλέον – Honda Civic θα παλέψει με το χρονόμετρο ενώ μαζί του θα τρέξουν Ο Φάνος Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου με το Honda Integra της HP Motorsport.

Close

Στην κατηγορία RCE2 2WD o Στέλιος Σάββα είναι βέβαιος για την επικράτηση του μιας και στην κατηγορία του θα τρέξουν μαζί του για πρώτη φορά δοκιμάζοντας βασικά το αυτοκίνητο οι “Jethros” και Χάρης Περίκκος με το Mazda RX 7 της HP Motorsport. Πρόκειται για ένα πανέμορφο project και στόχος είναι απλά η δοκιμή του αυτοκινήτου.

Στην RCS1 o Στέλιος Κυθρεώτης θα δώσει το παρόν του όπως πάντα με το Honda ενώ στην RCS2 o Μάριος Σολωμού θα αντιμετωπίσει τον Αντρέα Κυριάκου.

Στα πολιτικά αυτοκίνητα έχουμε επίσης δυνατές συμμετοχές όπως του Λούκα Καρεκλά, του νεαρού και ανερχόμενου Σταύρου Χαραλάμπους και του Λύσανδρου Πουζούκη.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 30 και το θέαμα αναμένεται να είναι εντυπωσιακό σε όλες τις κατηγορίες!

Μέγας χορηγός του αγώνα η εταιρεία Psaltis ENEOS, με υποστηρικτές τις εταιρείες Shell, Αχναγάλ, Toolwarehouse, Σταγόνα Αγρού, Satworks, Trust Racing, Limassol Tyres, GT2i, ZRP και βέβαια το επερχόμενο Boyz Stuff Show.

 

Δείτε τις συμμετοχές και το πρόγραμμα του αγώνα: