Γενικά

21 Feb, 2023 Ώρα 16:35

Τζιωρτζής και ALCO Filters μαζί στο Daytona 500!

Thumbnail

Η Κυπριακή εταιρεία ALCO Filters, που ανανέωσε πρόσφατα τη χορηγική της συνεργασία με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, τον Κύπριο οδηγό της ιταλικής Academy Motorsports, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον Τζιωρτζή στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, το DAYTONA 500. 

Close

Ο Τζιωρτζής, που θα αγωνιστεί και το 2023 στο πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES στην κατηγορία EURONASCAR PRO, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποδέχθηκε την πρόσκληση του NASCAR και βρέθηκε στις ΗΠΑ ως VIP Guest στο DAYTONA 500. Εκεί έγιναν και κάποιες πρώτες επαφές ώστε ο Τζιωρτζής στο μέλλον να γίνει ο πρώτος Κύπριος οδηγός που θα αγωνίζεται στις θρυλικές πίστες του δεύτερου δημοφιλέστερου σπορ στις ΗΠΑ μετά το NBA και δεύτερου δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1. 

 

Close

 

Το DAYTONA 500 είναι ένας εμβληματικός αγώνα απόστασης 500 μιλίων που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Daytona International Speedway στην παραλία Daytona, στην Φλόριντα. 

Close

Πρέπει να τονιστεί ότι από το 1995 έως το 2022 οι τηλεθεάσεις στις ΗΠΑ για το DAYTONA 500 ήταν οι υψηλότερες της χρονιάς από οποιονδήποτε άλλο αγώνα αυτοκινήτου, ξεπερνώντας ακόμα και τον παραδοσιακό ηγέτη, το Indianapolis 500.

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR ξεκινούν για τον Τζιωρτζή στις αρχές Μαΐου και από την πίστα Circuit Ricardo Tormo της Βαλένθια στην Ισπανία, όπου και με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει μέχρι τότε ένα πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης. Οι επόμενοι φετινοί αγώνες θα διεξαχθούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

05 Dec, 2023 Ώρα 08:34

Το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο είναι Κυπριακό!

Thumbnail

Στον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Αγρινίου, το 6αρι EVO του Παναγιώτη Παναγιώτου με οδηγό τον Νίκο Αφεντουλίδη, έγινε το πιο γρήγορο 6ράκι παγκοσμίως, καθώς στα 402 μετρα έγραψε χρόνο 7,871 δευτ., με ταχύτητα εξόδου 285,94 χλμ/ώρα.

Close

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα απο 1056 αλογακια σε έναν 4G63 που ετοίμασε η ομάδα της HP High Performance.

 

Close

 

Μιλώντας λίγο με την ομάδα που τον στηρίζει αλλά και με τον ίδιο σε μερικά σύντομα μηνύματα θέλω να πω ότι ο άνθρωπος κάνει ότι δεν έχουμε κάνει πολλοί οι οποίοι θέλαμε το Dragster στη ζωή μας. Είναι από τους λίγους ανθρώπους στο νησί οι οποίοι διάλεξαν το σωστό δρόμο στο θέμα, την στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές εδώ στο νησί για να τον στηρίξουν. Γιατί μην ξεχνάτε. Εδώ στη Κύπρο αν βάζεις κόντρες (ακόμη και σε ελεγχόμενο περιβάλλον) είσαι αλήτης.

Close

 

 

 

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι το γρηγορότερο EVO 6 στον κόσμο τρέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς μεγάλους χορηγούς. Τρέχει με την όρεξη και τους κόπους 3-4ων ατόμων που έχουν όνειρο αυτό που είδαμε στο χαρτάκι της χρονομέτρησης. Ευχόμαστε φυσικά το δικό μας κείμενο να φέρει κοντά όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια.

 

 

Ο Παναγιώτης τρέχει στην Ελλάδα σε αγώνες Dragster επειδή δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να κάνει κάτι ανάλογο στο νησί μας. Εδώ και 8 χρόνια κάνει εκείνο που αγαπά μακριά από τη βάση του περιμένοντας πως μια μέρα θα γίνει και εδώ στη Κύπρο μια πίστα ταχύτητας για τους φίλους του αθλήματος οι οποίοι δεν είναι λίγοι. Μιλώντας μας για τα παραπάνω εξέφρασε και την ανάγκη του να πει ότι θέλει να δει τα παιδιά του κόσμου  να μαθαίνουν για το αυτοκινητάθλημα. Να έχουν την επιλογή να το επιλέξουν στη ζωή τους είτε σαν hobby είτε σαν άθλημα και να έχουν τις σωστές υποδομές για να το κάνουν με ασφάλεια, σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση.

 

 

Πολλές ευχαριστίες από τον Παναγιώτη στον Παύλο Γιάλλουρο και την C&P Yiallouros Auto Services, στον Λευτέρη Καρδαμάκη, τον Αλέκο Τζιάκη και στον Νίκο Αφεντουλίδη της HP High Performance.

Εμείς σαν Car.com.cy και εγώ προσωπικά σαν Αυγουστής θέλω να ξέρουν ότι τους θαυμάζω και τους εύχομαι τα καλύτερα για τις χρονιές που ακολουθούν. Τα ρεκόρ, οι ευρωπαικές και παγκόσμιες κατακτήσεις σε ότιδηποτε μηχανοκίνητο το είπα πολλές φορές. Είναι θέμα Κυπριακό. Και το αποδείξαμε για ακόμη μια φορά!