Kart

14 Oct, 2023 Ώρα 13:36

Σήμερα ο Στέλιος Κυθρεώτης στον τελικό karting του Rok Superfinal Europe!

Thumbnail

Στον τελικό της κατηγορίας Expert Plus στο Rok Superfinal Europe, ξεκινώντας από την 7η θέση αγωνίζεται ο πρωταθλητής καρτ Στέλιος Κυθρεώτης που βρίσκεται στην πίστα South Garda στο Lonato της Ιταλίας το Σάββατο 14/10 το απόγευμα (4.45μμ ζωντανή μετάδοση) στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας Expert Plus.

Close

Παρακολουθήστε την προσπάθεια του live στο πιο κάτω βίντεο ή εδώ.

 

Close

 

Ο Κυθρεώτης, μετά από μάχες, προσπάθησε όσο μπορούσε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της εκκίνησης στον τελικό και κατάφερε να πάρει τελικά την 7η θέση στα προκριματικά που του αφήνει ανοικτό το περιθώριο να προσπαθήσει για την πρώτη πεντάδα. 

Close

Στην κατηγορία του Κυθρεώτη, αγωνίζονται καρτίστες από όλο τον κόσμο με τεράστια εμπειρία σε διεθνείς αγώνες μιας και η κατηγορία αυτή είναι για αθλητές με μεγαλύτερη ηλικία και προφανώς τεράστια πείρα, αφού συμμετέχουν οι πολλές φορές πρωταθλητές Ιταλίας, Αμερικής και Βραζιλίας. 

 

 

Ο Στέλιος Κυθρεώτης είπε στο Car: «Η συμμετοχή και μόνο σε ένα τέτοιο αγώνα είναι επιτυχία για μένα. Εύχομαι οι νεαρότεροι Κύπριοι αθλητές του καρτ να έχουν την δυνατότητα να το πράξουν μελλοντικά για να μπορούν να ανέβουν επίπεδα. Το κάρτιγκ είναι ένα σκληρό αλλά εντυπωσιακό άθλημα που απαιτεί συγκέντρωση, φυσική δύναμη, στρατηγική και ταλέντο. Στην Κύπρο είναι αδύνατο να αναπτύξεις τις ικανότητες σου σε τέτοιο επίπεδο, έχουμε ελάχιστες εξαιρέσεις όπου Κύπριοι πέτυχαν διακρίσεις σε τέτοιοι τα αγώνες. 

Θα προσπαθήσω για το καλύτερο, όλα μπορούν να συμβούν στον τελικό και είτε να ανέβεις στο βάθρο είτε να πέσεις στις τελευταίες θέσεις. Οι χρόνοι μου είναι αρκετά καλοί και αν δεν έχω κάποια εμπλοκή σε επαφή με άλλα καρτ, θα παλέψω για την πρώτη εξάδα».

 

all

 

Ο Κυθρεώτης συμμετέχει μαζί με άλλους τρεις Κύπριους αθλητές στο Rok Superfinal Europe.

Οι υπόλοιποι αθλητές της κυπριακής συμμετοχής, Φώτια Θεοδώρου, Άντης Λούτσιος και Εύης Λουκά δεν προκρίθηκαν στον τελικό της κατηγορίας τους, παρά τις μάχες που έδωσαν στα heats με δεκάδες συναθλητές τους. Ήταν όμως μια δυνατή εμπειρία για τους τρεις νεαρούς αθλητές μιας και τους αναπτύσσει τις οδηγικές τους ικανότητες για μελλοντικές συμμετοχές και επιτυχίες σε διεθνείς αγώνες.

Το car.com.cy εύχεται καλή επιτυχία στον «μάστρο» Στέλιο Κυθρεώτη!

02 Feb, 2024 Ώρα 17:38

Rok Cup Cyprus 2024 – Με φιλικό αγώνα kart και πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε η σεζόν

Thumbnail

Με 15 οδηγούς, οι τρεις από την Ελλάδα, ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για το Rok Cup Cyprus 2924 στο kart με τον φιλικό αγώνα στην πίστα Daytona.

Close

Υπό νέα διοίκηση, το Rok Cup Challenge Cyprus έδειξε ότι όχι μόνο θα πάει καλά φέτος, αλλά και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού οι αθλητές απόλαυσαν ένα συναρπαστικό αγώνα, κυρίως στην κατηγορία Senior όπου διαγωνίστηκαν 9 οδηγοί.

Ας ξεκινήσουμε όμως από την κατηγορία Mini όπου την πρώτη θέση πήρε ο Αντρέας Αριστοδήμου ακολουθούμενος από τον Στυλιανό Γεωργίου που πήρε την δεύτερη θέση και τον Ανδρέα Φυσέντζου  που ήταν τρίτος.

Close

 

 

Στην κατηγορία Junior, πρώτος ήταν ο Αντρέας Φιλίππου ενώ την δεύτερη θέση πήρε ο Ραφαέλλος Παπασάββας και τρίτος ήταν ο Jack Richard.

Στην κατηγορία Senior ήταν όμως στραμμένα τα βλέμματα. Ο ελλαδίτης Χατζής ο οποίος αγωνίζεται με καλές εμφανίσεις και στην Ιταλία, έδειξε την ανωτερότητα του από το qualifying. Στο πρώτο heat ο Χατζής τερμάτισε πρώτος με δεύτερο τον Εύη Λουκά που ανεβαίνει συνεχώς αποκτώντας εμπειρίες μιας  και ο Άντης Λούτσιος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα και αποχώρησε νωρίς.

Στο δεύτερο heat πέρα από τον Χατζή που ήταν και πάλι πρώτος, μάχη έγινε για την δεύτερη θέση μεταξύ του Εύη Λουκά και του Άντη Λούτσιου. Με συνεχόμενες εναλλαγές θέσεων μεταξύ τους, την δεύτερη θέση πήρε τελικά ο Εύης Λουκά με τρίτο τον Άντη Λούτσιο.

Στην κατηγορία Master πρώτος ήταν o Ruslan Dudkin με δεύτερο τον Δημήτρη Παναγή και τρίτο τον Γιώργο Τηλλυρίδη ο οποίος συμπλήρωσε την κατηγορία στο δεύτερο heat, μιας και ο αγώνας ήταν φιλικός.

Close

Η όλη εκδήλωση είχε σαν χορηγό την εταιρεία Dji Cyprus η οποία πρόσφερε ζωντανή μετάδοση του αγώνα αλλά και κλήρωσε μια κάμερα μεταξύ των αθλητών που συμμετείχαν στο τέλος του αγώνα.

Δείτε το βίντεο του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=9xTpWWKaVek

https://www.youtube.com/watch?v=-hH5l7WkbrU