Moto

03 Jun, 2024 Ώρα 11:12

MotoGP Mugello: O Bagnaia μεγάλος νικητής του Ιταλικού GP

Thumbnail

Στο Mugellο, ο Pecco Bagnaia πήρε μια σπουδαία νίκη, κάνοντας το 3 στα 3 στην Ιταλική πίστα, όπου είχε κερδίσει και το 2022 και το 2023, και μειώνοντας έτσι τη διαφορά του από τον Martin στην κορυφή της βαθμολογίας.

Close

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε μια τρομερή εκκίνηση και από την πέμπτη θέση κατάφερε να στρίψει δεύτερος πίσω από τον Jorge Martin (Ducati), τον οποίο πέρασε στη δεύτερη στροφή. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Enea Bastianini (Ducati), Marc Marquez (Ducati) και Pedro Acosta (GASGAS/KTM), οι οποίοι στο δεύτερο γύρο έμπλεξαν σε αψιμαχίες, χωρίς όμως να αλλάξουν οι θέσεις τους.

 

Close

 

Στον τρίτο γύρο ο Αcosta προσπάθησε να απειλήσει τον Marquez, όμως άνοιξε πολύ τη γραμμή του και έχασε για λίγο επαφή με τον Marquez. Εν τω μεταξύ πιο μπροστά ο Bagnaia άνοιγε τη διαφορά, κάνοντας απανωτά ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα στον 4ο και 5ο γύρο (1:45.770) και είχε φτάσει 7-8 δέκατα μπροστά από τον Martin, που με τη σειρά του είχε αφήσει πίσω του τον Bastianini.

Close

Ο “Bestia” της εργοστασιακής Ducati δεχόταν πίεση από τον δορυφορικό Marquez, ο οποίος είχε φτάσει στην ουρά του στον 12ο γύρο. 6 γύρους μετά, στα φρένα της πρώτης στροφής του 18ου γύρου, ο Marquez κατάφερε με μια πολύ δυνατή κίνηση να περάσει τον Bastianini για την τρίτη θέση, έχοντας πλέον διαφορά 1 δευτερόλεπτο από τον Martin.

 

 

Μπροστά ο Bagnaia διαχειρίστηκε τη διαφορά με ψυχραιμία μέχρι τέλους – ακόμα και όταν ο Martin πλησίασε στα 3 δέκατα – και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για το Πρωτάθλημα, μειώνοντας περαιτέρω τη βαθμολογική διαφορά. O Martin μάλιστα έχασε και τη δεύτερη θέση στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, όταν ένας τρομερός Bastianini (που είχε περάσει στον προηγούμενο γύρο τον Marquez) τον πέρασε, για να κάνει το 1-2 της εργοστασιακής Ducati μέσα στο Mugello.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Martin με τον Marquez να μένει στην τέταρτη θέση. Ο Pedro Acosta πήρε μια άνετη πέμπτη θέση, με τον Franco Morbidelli (Ducati) να είναι έκτος.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Fabio Di Giannantonio (Ducati), Maverick Viñales (Aprilia), Alex Marquez (Ducati) και Brad Binder (KTM). O Vinales μάλιστα ήταν ο μόνος οδηγός που είχε κάνει την επιλογή του μεσαίου πίσω ελαστικού, μία επιλογή που δεν λειτούργησε τελικά υπέρ του.

 

09 Sep, 2025 Ώρα 13:56

BMU Slovakia Ring: Ακόμη 1 βάθρo για τον Ανδρέα Ιακώβου στην STK600

Thumbnail

Με ακόμη ένα βάθρο επιστρέφει από τον 11ο αγώνα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος BMU ο δικός μας Ανδρέας Ιακώβου. Ο Ανδρέας ο οποίος βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Slovakia Ring έφερε τον εαυτό του ακόμη πιο κοντά στους TOP της κατηγορίας STK600 ανεβαίνοντας στη 2η θέση του αγώνα.

Close

 

 

Επόμενη στάση για τον Ανδρέα και την ομάδα του είναι η πίστα της Κωνσταντινούπολης στις 4 και 5 Οκτωβρίου όπου τον θέλουμε να καλύψει τη διαφορά για την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος BMU. Μια εβδομάδα μετά στις 11 και 12 Οκτωβρίου το BMU κατεβαίνει στις Σέρρες για τους τελευταίους δύο αγώνες του Πρωταθλήματος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Close