Αγώνες

21 Oct, 2019 Ώρα 19:30

Ο κινητήρας Abarth των μονοθεσίων της F4 έχει αναλογία 3,5κιλών/ίππο

Thumbnail

Τα πρωταθλήματα F4 powered by Abarth ολοκληρώθηκαν στην Ιταλία και στη Γερμανία, με τους Dennis Hauger και Theo Purchaire να κατακτούν τα αντίστοιχα τρόπαια. Στην Ιταλία ο Νορβηγός οδηγός Hauger κέρδισε 12 αγώνες τερματίζοντας μπροστά από τον Βραζιλιάνο Gianluca Petecof, ενώ στη Γερμανία ο Γάλλος οδηγός Purchaire επικράτησε ανάμεσα σε 30 οδηγούς, συμπεριλαμβανομένου και του Arthur Lecler, αδερφού του οδηγού της Ferrari στην Formula 1.

Close

Ο ανταγωνισμός και στα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ σκληρός, ενώ κοινή συνισταμένη είναι η χρησιμοποίηση απ' όλα τα μονοθέσια του κινητήρα 1.4 T-Jet της Abarth που εφοδιάζει και τα Abarth 595 και 695. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί ένα Turbo χαμηλής αδράνειας και αποδίδει 160 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Η αναλογία των 3,5κιλών/ίππο εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις στα μονοθέσια προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα στους νεαρούς οδηγούς.

Η υψηλή απόδοση και αξιοπιστία του κινητήρα συνδυάζεται με το χαμηλό κόστος επιτρέποντας τη σχετικά προσιτή είσοδο των οδηγών στον κόσμο των αγώνων. Αυτή η λογική βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, η οποία επέτρεψε σε ολόκληρες γενιές νέων να δοκιμάσουν την τύχη τους στους αγώνες.

Close

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα προηγούμενα χρόνια στα μονοθέσια της F4 με τους κινητήρες της Abarth αγωνίστηκαν διάσημοι οδηγοί, όπως ο Mick Schumacher, γιος του Michael Schumacher, ο ξάδερφος του, David Schumacher (γιος του Ralf Schumacher) και ο Enzo Fitipaldi, εγγονός του δις Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Emerson Fittipaldi.

 

Close
26 May, 2020 Ώρα 23:01

Η επιτυχημένη παρουσία της Abarth στους αγώνες…

Thumbnail

Εν αναμονή της επανεκκίνησης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού θυμόμαστε τις σημαντικές επιτυχίες της Abarth σε αριθμούς.

Close

To 124 rally, αποτελεί έναν πραγματικό πρέσβη της μάρκας, έχοντας συμμετάσχει σε 150 διεθνείς αγώνες και σε 25 εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Συνολικά έχει αγγίξει τις 100 νίκες στην κατηγορία R-GT, ενώ έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή του FIA R-GT Cup το 2018 και το 2019, αποτελεί τον ηγέτη στην κατηγορία του. Συνολικά σε τρεις χρονιές αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα Abarth 124 rally, κάλυψαν περισσότερα από 300.000χλμ., εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, αλλά και την εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία τους.

_  

Close

Κερδισμένες 57 από τις 88 ειδικές διαδρομές...

Κατά τη διάρκεια του ERC του 2019 – το οποίο περιλάμβανε το Abarth Rally Cup- τα αυτοκίνητα κάλυψαν περισσότερα από 4.000χλμ. διαδρομών, εκ των οποίων τα 1.200 σε ειδικές διαδρομές. Συνολικά στις 88 ειδικές που πραγματοποιήθηκαν, τα Abarth 124 rally κέρδισαν τις 57, ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που βρήκε στο 65% των ειδικών νικητή τον «Σκορπιό».

Close