Rally

19 Sep, 2023 Ώρα 20:04

Το 50ο Ράλλυ Κύπρος επιστρέφει στις 6-8 Οκτωβρίου 2023!

Thumbnail

Θα αποτελέσει τον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής και παράλληλα τον 3ο και 4ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ

Close

Την 50ή του διοργάνωση γιορτάζει φέτος το Ράλλυ Κύπρος το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2023 και θα αποτελέσει τον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής και παράλληλα τον 3ο και 4ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε μέρα του αγώνα να μετράει ως ξεχωριστός γύρος για το τοπικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, θα έχει ως βάση τη Λευκωσία, με το Service Park, το Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου να βρίσκονται απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στην Αγλαντζιά. Η εκκίνηση της Παρασκευής και ο τερματισμός της Κυριακής θα λάβουν χώρα στο παλιό δημαρχείο Λευκωσίας, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Close

Το 50ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος θα περιλαμβάνει δώδεκα αμιγώς χωμάτινες ειδικές διαδρομές, με τη δράση να εκτυλίσσεται στα ημιορεινά της επαρχίας Λευκωσίας και γύρω από την πρωτεύουσα. Στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου οι διαδρομές, με τους χάρτες των ειδικών διαδρομών, καθώς και η τελική λίστα συμμετοχών.

Η αλυτάρχης του Ράλλυ Κύπρος κα. Νάγια Κοντοπούλου, δήλωσε: «Το Ράλλυ Κύπρος, ενθουσιάζει τους συμμετέχοντες και τους θεατές, από τη δεκαετία του ’70 και αυτό στοχεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας και πάθος για το σπορ, έχουμε όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε, για να διοργανώσουμε ένα πετυχημένο ράλλυ».

Close

 

 

Μεγάλη μάχη για το Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής

Το 50ο Ράλλυ Κύπρος θα αποτελέσει φέτος τον 5ο και προτελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής, με το αποτέλεσμα στις ειδικές διαδρομές της Κύπρου τον Οκτώβριο να αναμένονται καθοριστικά για την έκβαση της φετινής σεζόν.

Αυτό επειδή ο Nasser Al-Attiyah (Κατάρ) έπεσε δεύτερος στην κατάταξη μετά τον αγώνα στο Λίβανο το τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου, αφού είχε έξοδο και εγκατέλειψε. Έχει 78β, με τον Abdullah Al Rawahi (Ομάν) να είναι πλέον στους 84β.

Ο Al-Attiyah, ο οποίος θεωρεί την Κύπρο ως δεύτερο του σπίτι, κέρδισε το 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής που έγινε στη χώρα του, μεταξύ 16-18 Φεβρουαρίου, ενώ ήταν δεύτερος στο διεθνές Ράλλυ Ομάν (26-28 Ιανουαρίου) και στο Ράλλυ Ιορδανίας (18-20 Μαΐου). Ο Al Rawahi κέρδισε την πρωτιά σε Ομάν και Ιορδανία, ήταν δεύτερος στο Λίβανο και δεν πήρε βαθμούς στο Κατάρ.

Μετά την Κύπρο, το Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής 2023 ολοκληρώνεται το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου με το διεθνές Ράλλυ Κουβέιτ.

Στο 50ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αναμέτρηση του επτά φορές νικητής του Εθνικού μας αγώνα -με πιο πρόσφατες νίκες του το 2019 και το 2020- Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Matthieu Baumel με τους Al Rawahi / Al Hmoud και των πρωτοπόρων του Παγκύπριου Πρωταθλήματος, πρωταθλητών και νικητών του Ράλλυ Κύπρος 2018 Σίμο Γαλαταριώτη, / Αντώνη Ιωάννου.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς καθώς και η Αστυνομία Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy. 

01 Aug, 2025 Ώρα 08:59

WRC: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2026

Thumbnail

Το νέο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η FIA και ο WRC Promoter για το 2026, περιλαμβάνει 14 αγώνες σε τέσσερις ηπείρους. Σύμφωνα με το επίσημο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) θα υπάρχει μια αγωνιστική ισορροπία αφού συνδυάζονται αγώνες σε χώμα , άσφαλτο και χιόνι.

Close

Όσον αφορά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που είναι ο όγδοος γύρος στο πρόγραμμα του ΠΠΡ, παραμένει σταθερό τον 6ο μήνα του χρόνου και θα γίνει από 25 έως 28 Ιουνίου. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου σηματοδοτεί μια νέα σταθερά για τον αγώνα, ενισχύοντας την παρουσία της Ελλάδας στο διεθνές καλαντάρι και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Ακρόπολις στο παγκόσμιο σκηνικό.

Το ημερολόγιο του 2026 χαρακτηρίζεται από στρατηγικό σχεδιασμό και ευελιξία. Η μετακίνηση του FORUM8 Ράλλυ Ιαπωνίας στον Μάιο εξυπηρετεί την αγωνιστική ισορροπία, περιορίζοντας το φαινόμενο του road sweeping για τους έως εκείνη την περίοδο πρωτοπόρους στη βαθμολογία.

Close

Παράλληλα, η διατήρηση αγώνων όπως της Παραγουάης και των Καναρίων Νήσων για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ημερολόγιο, αντανακλά τη διαρκή ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα ράλλυ σε νέες περιοχές.

 

Close

Η αρχή για τη σεζόν του 2026 θα γίνει παραδοσιακά με τον αγώνα του Μόντε Κάρλο, όπου προγραμματίζεται και υπερειδική διαδρομή στους δρόμους του Μονακό, ενώ η αυλαία, όπως και φέτος, θα πέσει με το Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας στα μέσα Νοεμβρίου.

Το πλήρες ημερολόγιο του WRC 2026:

  • Ράλλυ Μόντε Κάρλο, 22-25 Ιανουαρίου
  • Ράλλυ Σουηδίας, 12-15 Φεβρουαρίου
  • Ράλλυ Σαφάρι, 12-15 Μαρτίου
  • Ράλλυ Κροατίας, 9-12 Απριλίου
  • Ράλλυ Καναρίων Νήσων, 23-26 Απριλίου
  • Ράλλυ Πορτογαλίας, 7-10 Μαΐου
  • Ράλλυ Ιαπωνίας, 28-31 Μαΐου
  • EKO Ράλλυ Ακρόπολις, 25-28 Ιουνίου
  • Ράλλυ Εσθονίας, 16-19 Ιουλίου
  • Ράλλυ Φινλανδίας, 30 Ιουλίου-2 Αυγούστου
  • Ράλλυ Παραγουάης, 27-30 Αυγούστου
  • Ράλλυ Χιλής, 10-13 Σεπτεμβρίου
  • Ράλλυ Ιταλίας, 1-4 Οκτωβρίου
  • Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας, 11-14 Νοεμβρίου