Rally

03 May, 2022 Ώρα 12:37

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Γιώργο Πολυκάρπου στο Πρωτάθλημα ταχύτητας!

Thumbnail

Tην Κυριακή 1η Μάϊου στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τίμης διεξήχθη ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας by NAGA PAY. Αγώνας τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η διαδρομή που επιλέγηκε ήταν εξαιρετικά δύσκολη σε κάποια κομμάτια αλλά και απαιτητική με πράγμα που δυσκόλεψε όλους τους διαγωνιζόμενους.

Close

 

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Πολυκάρπου με Mitsubishi lancer Evo ΙΙΙ ήταν για ακόμη ένα αγώνα ταχύτερος όλων. Κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 01:52.68 αν και στο δοκιμαστικό του πέρασμα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.  Στην δεύτερη θέση, μόλις κλάσματα πιο πίσω (01:52.98), ήταν ο Σωκράτης Σωκράτους με Subaru Impreza ο οποίος έκανε ένα ταχύτατο δεύτερο πέρασμα για να κλειδώσει την δεύτερη θέση. Η επιτυχία του Σωκράτους γίνεται ακόμη πιο μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο δοκιμαστικό του πέρασμα είχε μια άτυχη στιγμή με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό του ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σταύρος Αντωνίου με το Psaltis/ENEOS Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ ο οποίος κρατούσε βρέθηκε στην δεύτερη θέση μετά το πρώτο χρονομετρημένο του πέρασμα. 

 

Close

 

Τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην RCS2 ο ταλαντούχος Ηλίας Πιερή με Mitsubishi Lancer EVO ΙV και χρόνο 01:57.44 ενώ πέμπτος και πρώτος στην κατηγορία RC2 ήταν ο Χρίστος Χριστοδούλου με Subaru Impreza STi (01:58.33). Στην έκτη θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 ο Κωνσταντίνος Σιώφερος με Mitsubishi Lancer Evo ΙV και χρόνο 01:57.16 ενώ τον ακολούθησαν οι Ιάκωβος Πενταράς με Mitsubishi Lancer Evo IV και χρόνο 01:58.51 και Σταύρος Υπερμάχου με Mitsubishi Lancer Evo VII και χρόνο 01:58.58. Ένατος και πρώτος στη δικίνητη κατηγορία οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic και χρόνο 02:01.95, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει ο πρώτος στην κατηγορία RCS1 Μιχάλης Σοφοκλέους με Volkswagen Golf και χρόνο 02:03.68. Πολύ καλή παρουσία και από τον Δημήτρη Παρέλλη που πήρε τελικά την 11η θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία RCS3 με Opel Corsa GSi και χρόνο 02:06.65.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, στους πρωτεύσαντες σε όλες τις κατηγορίες. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί την 19 Ιουνίου. Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

19 May, 2022 Ώρα 11:48

Μονομαχία γιγάντων στο Ράλι Πορτογαλίας – Δύο Γάλλοι θα παλέψουν για τη νίκη και το γόητρο

Thumbnail

Το Ράλι Πορτογαλίας (19/5-22/5) αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρό αλλά και εντυπωσιακό. Η παρουσία των δύο Γάλλων, με πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα ο καθένας στο ενεργητικό του, δίνουν άλλο πρεστίζ στον αγώνα. 

Close

Ο 48χρονος Sebastien Loeb με Ford Puma (M-Sport)  ήταν ο πρώτος νικητής της χρονιάς στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Απόλυτος κυρίαρχος σε όλα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει 9 παγκόσμια πρωταθλήματα (WRC) και 80 νίκες σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Δεν συμμετέχει σε όλους του αγώνες του WRC ωστόσο θέλει νίκη στην Πορτογαλία

Ο 39χρονος Sebastien Ogier με Toyota Yaris Rally (Toyota Gazoo Racing) έχει στο ενεργητικό του 8 παγκόσμια πρωταθλήματα (WRC) και 54 νίκες σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Φέτος δεν έχει ανέβει στην πρώτη θέση στη ράμπα του τερματισμού και θέλει πάση θυσία νίκη στο δύσκολο αγώνα της Πορτογαλίας.

Close

 

 

Τους δύο επόμενους αγώνας μετά το Ράλι στο Μόντε Κάρλο, το Ράλι Σουηδίας και το Ράλι Κροατίας τους κέρδισε ο Kalle Rovanpera. Ο νεαρός σίγουρα θέλει νίκη στην Πορτογαλία. Δεν έχει την ίδια πείρα με τους δυο προηγούμενους οδηγούς ωστόσο ξέρει καλά πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα που είναι εφοδιασμένα φέτος τα αγωνιστικά του ΠΠΡ.

Ο Kalle Rovanpera προηγείται με 76 βαθμούς στη γενική βαθμολογία και χρειάζεται σωστή στρατηγική. Γιατί ως οδηγός έχει αποδείξει ότι είναι ταχύτατος και αλάνθαστος. Πίσω του βρίσκεται ο εργοστασιακός οδηγός της Hyundai T. Neuville με 47 βαθμούς και στην 3η θέση ακολουθεί με 30 βαθμούς ο C.Breen. Ακολουθούν με 27 β ο S. Loeb και η πρώτη πεντάδα κλείνει με τον O. Tänak    27 β.

 

 

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Ποιος θα κερδίσει στην Πορτογαλία;  Ogier, Loeb η Rovanpera. Και οι τρείς θέλουν την πρώτη θέση. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο Loeb γιατί δεν έχει κερδίσει φέτος και θέλει την πρώτη θέση στο βάθρο, ο Ogier γιατί θέλει να βοηθήσει την Ford η οποία τον «καλεί» στα δύσκολα και ο Rovanpera για να αυξήσει τη διαφορά στην βαθμολογία των οδηγών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο αγώνας στην Πορτογαλία είναι χωμάτινος και δίνει προβάδισμα λόγω πείρας στους Ogier και Loeb. Φυσικά δεν υποτιμούμε το παιδί από την Φινλανδία. Οδηγεί άψογα σε χιόνι, άσφαλτο και χώμα.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 21 Ε.Δ συνολικού μήκους 330.16 χιλιομέτρων. Τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 1518.52.  

Close