Rally

12 Oct, 2020 Ώρα 16:50

Είκοσι – τέσσερα πληρώματα στο φετινό Ράλλυ Κύπρος

Thumbnail

Με τη συμμετοχή 24 πληρωμάτων από την Κύπρο και από Κατάρ, Ομάν, Ιορδανία, Κουβέιτ και Γαλλία διεξάγεται 16-18 Οκτωβρίου το Ράλλυ Κύπρος 2020, δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και 4ος και 5ος γύρος του φετινού Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ – κάθε μία από τις δύο αγωνιστικές ημέρες είναι και ένας αυτοτελής αγώνας. 

Close

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη συμμετοχή ξένων πληρωμάτων αφού λόγω των απαγορευτικών μέτρων που ισχύουν στις διασυνοριακές μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολη κάθοδος αγωνιστικών αυτοκινήτων και φορτηγών υποστήριξης των ομάδων, ενώ οι περιορισμοί αγγίζουν και τους διαγωνιζόμενους. Για τα τρία ξένα πληρώματα του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής που μετέχουν στον αγώνα, θα ισχύουν σημαντικοί περιορισμοί, καθώς εκτός αγωνιστικού αυτοκινήτου δικαιούνται να κινούνται μόνο μεταξύ Service Park και ξενοδοχείου διαμονής.

 

Close

 

Παρών ο Al-Attiyah

Close

Στην Κύπρο θα βρεθεί και φέτος ο πολυνίκης του εθνικού μας αγώνα Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ, ο οποίος έχει κερδίσει έξι φορές τη διοργάνωση στα 48 χρόνια ιστορίας του θεσμού – δεύτερος σε νίκες είναι ο Γάλλος Sebastian Loeb με τέσσερις. Ο Al-Attiyah θα τρέξει με συνοδηγό το Γάλλο Matthieu Baumel με τον οποίο κέρδισαν στην Κύπρο τόσο το 2017 όσο και το 2019. Θα αγωνιστούν με Volkswagen Polo R5 με το οποίο κέρδισαν πέρσι. Ο Nasser προηγείται στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έχοντας κερδίσει το Ράλλυ Ομάν, ενώ τον ερχόμενο μήνα στο Ράλλυ Λιβάνου φιλοδοξεί να στεφθεί Πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για 10η συνεχή χρονιά και 16η φορά στην τεράστια καριέρα του.

Εγχώριος ανταγωνισμός

Με το Νο2 στις πόρτες ενός Volkswagen Polo R5 θα αγωνιστεί ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, έχοντας ως συνοδηγό τον πολύπειρο Στέλιο Ηλία. Το Νο3 σε ένα Ford Fiesta R5 φέρουν ο Abdullah Al-Rawahi (Ομάν) με τον Ata Al Hmoud (Ιορδανία), που ήταν δεύτεροι στο εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Ομάν. 

Με το Νο4 θα τρέξουν οι Πρωταθλητές Κύπρου για το 2019 Πέτρος Παντελή / Κύπρος Χριστοδούλου στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5. Με ίδιου τύπου αυτοκίνητο αγωνίζονται οι περσινοί δευτεραθλητές Κύπρου Παναγιώτης Γιάγκου / Παναγιώτης Κυριακού ενώ με το Νο6 συμμετέχει ο νικητής του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης, έχοντας δίπλα του τον Αντώνη Ιωάννου και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5. 

Ο νικητής του 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου τρέχει με Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου. Με αυτοκίνητο τύπου R5 θα αγωνιστούν επίσης οι Κώστας Ζήνωνος / Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3) και Αντώνης Χειλιμίντρης / Πάμπος Λαός (Skoda Fabia). 

Στη μάχη των Mitsubishi Lancer Evo ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Χρίστου Δημοσθένους / Κώστα Παύλου, Πανίκου Πολυκάρπου / Κωνσταντίνου Σιάλου, Σάββα Σάββα / Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Meshari Al-Thefiri (Κουβέιτ) / Nasser Al-Kuwari (Κατάρ) που ήταν στην πέμπτη θέση του φετινού Ράλλυ Ομάν.

Τέσσερις είναι οι συμμετοχές στη δικίνητη κατηγορία:

•    Κωνσταντίνος Τελεβάντος / Τάκης Σταύρου    Peugeot 208

•    Χρυσόστομος Παντελή / Θωμάς Θεοφάνους    Ford Fiesta 1.6 

•    Ζαχαρίας Μανώλη / Κώστας Ευριπίδου        Honda Civic Type R

•    Νικόλας Χατζηματθαίου / Μάριος Χατζηματθαίου     Honda Civic Type R

Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park στην Αγλαντζιά. Θα είναι λιτή και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Γενικώς απαγορεύεται αυστηρά σε θεατές να μπαίνουν στο Service Park αλλά και να εισέρχονται στις ειδικές διαδρομές από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού. 

Τον αγώνα διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου με Χρυσό Χορηγό την CABLENET και Χορηγούς τα λιπαντικά ENEOS και την Ψάλτης Auto Parts. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Δήμος Αγλαντζιάς, η Αστυνομία Κύπρου, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ, το Shark Energy Drink και οι εταιρείες Thomason Machinery, Sigan, Anco, Smartway Motors και STS Events

30 Oct, 2020 Ώρα 14:59

Δύο πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Psaltis Autoparts στο βάθρο του Ράλι Κύπρος

Thumbnail

Στο φετινό Ράλι Κύπρος γράφτηκε ακόμα μια πετυχημένη σελίδα για τα πληρώματα που στηρίζονται από την εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και ENEOS Motor Oil. Το Ράλι Κύπρος 2020 ήταν ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και ο τέταρτος και πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Όπως είναι γνωστό η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS είναι ο κύριος χορηγός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020.

Close

 

 

Μεγάλος νικητής ο Καταρινός πρωταθλητής Nasser Al Attiyah με συνοδηγό τον Matthew Baumel στο τιμόνι ενός VW Polo ο οποίος κατάφερε να κερδίσει το Ράλι Κύπρος για έβδομη φορά στην καριέρα του.

Οι Παναγιώτη Γιάγκου και Παναγιώτη Κυριάκου με Hyundai i20 R5, μια συμμετοχή που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts, κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου παίρνοντας συνάμα και μια σημαντική πρωτοπορία στη μάχη για το φετινό τίτλο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος. Παράλληλα, πήραν και το έπαθλο «Λώρης Έλληνας» που δόθηκε στο πρώτο κυπριακό πλήρωμα, προς τιμή του πρώτου νικητή του Ράλι Κύπρος το 1970. Την τρίτη θέση κατέλαβε ακόμα ένα πλήρωμα που στηρίζεται από την εταιρεία Psaltis Autoparts / Exide. Πρόκειται για τους Χρίστο Δημοσθένους και Κώστα Παύλου με το Mitsubishi Lancer Evo IX που, παρά το άσχημο ξεκίνημα την πρώτη μέρα, κατάφεραν στη συνέχεια να οδηγήσουν γρήγορα και να βρεθούν στο βάθρο. Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης αλλά – το σημαντικότερο – στην πρώτη θέση μεταξύ των πληρωμάτων με αυτοκίνητα με κίνηση στους δύο τροχούς τερμάτισαν οι Χρυσόστομος Παντελή και Θωμάς Θεοφάνους με το Ford Fiesta 1.6. Θέση που τους τοποθετεί και στην πρωτοπορία της δικίνητης κατηγορίας για το κυπριακό πρωτάθλημα.

Close

 

 

Στον αγώνα πήραν εκκίνηση 21 πληρώματα, 13 εκ των οποίων ολοκλήρωσαν την πρώτη ημέρα. Αξιοποιώντας τον κανονισμό Rally2, πέντε από όσους εγκατέλειψαν, επέστρεψαν την Κυριακή για να τερματίσουν τελικά 16 αυτοκίνητα.

 

 

Με την ευκαιρία αυτή η εταιρεία Ψάλτης Ανταλλακτικά συγχαίρει όλους τους διαγωνιζομένους και ιδιαίτερα τα πληρώματα που διακρίθηκαν στον Εθνικό μας αγώνα.

Επόμενος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil θα είναι το Ράλι Γύρος της Κύπρου που θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου με έδρα τη Λευκωσία.