Rally

07 Sep, 2023 Ώρα 09:52

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Δύσκολα τα πράγματα για τους οδηγούς

Thumbnail

Το πρόγραμμα διέλευσης των πληρωμάτων από τις ειδικές διαδρομές χρειάστηκε να αλλάξει επανειλημμένα αφού οι κακές καιρικές συνθήκες έκαναν τις ειδικές απροσπέλαστες.

Close

Η κακοκαιρία Daniel άλλαξε αρκετές φορές το πρόγραμμα των αναγνωρίσεων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Φυσικά η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών αλλά και στους ανθρώπους που βρήκαν το θάνατο από τα ορμητικά νερά που παρέσυραν αυτοκίνητα ακόμη και στη θάλασσα.

Ωστόσο και τις τρείς ημέρες των αναγνωρίσεων των Ειδικών Διαδρομών, οι επικεφαλής ασφαλείας του αγώνα, όσο και οι παρατηρητές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), παρακολουθώντας κάθε εξέλιξη των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τροποποίηση του προγράμματος, αρχικά αποφασίζοντας τη μείωση του μήκους της ε.δ. Γραμμένη κατά 10,77 χλμ.

Close

 

 

‘Επειτα από αξιολόγηση των συνθηκών και της κατάστασης του οδοστρώματος, αποφασίστηκε η ακύρωση του προγραμματισμένου για σήμερα  Shakedown.

Οι αναγνωρίσεις σε όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν γίνονται με τα εργοστασιακά αυτοκίνητα αλλά με «νορμάλ» και με ταχύτητες που ορίζει ο ΚΟΚ σε κάθε χώρα.

Χθες μετά τη λήξη των αναγνωρίσεων οι οδηγοί αναφέρθηκαν στην κατάσταση των δρόμων (Ε.Δ):

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN

«Σίγουρα δεν είναι οι συνθήκες που έχουμε συνηθίσει στο Ράλλυ Ακρόπολις. Οι ειδικές έχουν πολύ νερό και λάσπη. Το έδαφος είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με άλλους αγώνες και γλιστράει ακόμα περισσότερο – δεν υπάρχει καθόλου πρόσφυση».

Close

#33 Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Στο κινητό έρχονται συνέχεια μηνύματα έκτακτης ανάγκης! Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στη συνέχεια. Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές αυτήν τη στιγμή. Από την άλλη, ξέρουμε ότι οι ειδικές μπορούν να στεγνώσουν πολύ γρήγορα. Θα δούμε τι θα γίνει».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Θα είναι δύσκολες οι συνθήκες. Και το είδαμε από τις αναγνωρίσεις, που έγιναν υπό αντίξοες συνθήκες. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Οι σημειώσεις μας δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, επειδή ο καιρός μπορεί να αλλάξει και οι ειδικές να στεγνώσουν. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε υψηλότερες ταχύτητες. Αναμφίβολα δε θα είναι εύκολο».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Για την ώρα είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

#17 Sebástien OGIER / Vincent LANDAIS

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες και έχει αρκετή λάσπη στις ειδικές. Θα είναι μία πρόκληση για όλους, διότι αν αλλάξει ο καιρός δε θα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν πιστεύω ότι θα μετρήσει μόνο η εμπειρία, αλλά και η τύχη».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM

«Περιμέναμε τελείως διαφορετικές συνθήκες στο Ακρόπολις. Είναι μεγάλη η πρόκληση που θα αντιμετωπίσουμε. Αν η βροχή σταματήσει και οι δρόμοι στεγνώσουν ως ένα βαθμό, θα είναι επίσης δύσκολο».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«Αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες. Ελπίζω να στεγνώσουν ως ένα βαθμό οι δρόμοι. Πολλά μπορεί να αλλάξουν, αλλά δεν είναι μόνο το νερό στις ειδικές που μας απασχολεί, αλλά και το γεγονός ότι αρκετές πέτρες έχουν πέσει στο δρόμο».

#6 Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Ειλικρινά, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Υπάρχει πολύ λάσπη στο δρόμο. Κάποιες ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, αλλά γενικά είναι δύσκολες στην οδήγηση».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Nicolas GILSOUL

«Δεν είναι οι τυπικές συνθήκες που περιμένεις από έναν αγώνα στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολα, πολύ κοντά στο να είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE

«Μπορεί τώρα να κάνουμε αναγνωρίσεις σε βρεγμένες επιφάνειες, αλλά την Κυριακή θεωρώ ότι θα έχουν στεγνώσει οι δρόμοι. Παραμένω αισιόδοξος για τον καιρό».

#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες σήμερα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλύτερες τις ημέρες του αγώνα».

#21 Yohan ROSSEL / Arnaud DUNAND

«Είναι τρελό! Συνήθως, το Ακρόπολις είναι ένας αγώνας που διεξάγεται σε τελείως στεγνές επιφάνειες. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, εξάλλου θα είναι ίδιες οι συνθήκες για όλους».

#22 Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN

«Δεν περίμενα αυτό τον καιρό όταν ήρθα στην Ελλάδα. Θα είναι μία πρόκληση για εμάς και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

#23 Oliver SOLBERG / Elliott EDMONDSON

«Σίγουρα, είναι ενδιαφέρον! Αναμφίβολα, αποτελεί μία επιπλέον πρόκληση για εμάς και οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Θα έλεγα ότι γλιστράει περισσότερο σε σχέση με τις βρεγμένες ειδικές του Ράλλυ Σαφάρι. Επιπλέον, οι ειδικές εδώ είναι σαφώς πιο στενές, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχεις περιθώριο λάθους».

#24 Fergus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON

«Οι συνθήκες είναι χειρότερες ακόμα και από του Ράλλυ Μ. Βρετανίας. Μόνο κάποιες ειδικές δεν έχουν πρόβλημα από τη λάσπη. Ελπίζω η βροχή να σταματήσει σύντομα και όλα να κυλήσουν ομαλά».

#27 Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

«Έχει πολύ λάσπη. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι οι συνθήκες στον αγώνα».

#28 Marco BULACIA / Diego VALLEJO

«Αναμφίβολα, θα είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνας. Θα πρέπει να προβλέψουμε πώς θα είναι οι συνθήκες στο δρόμο. Ο καιρός θα αλλάξει σημαντικά κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και δε θα ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

#29 Martin PROKOP / Michal ERNST

«Σε αυτή την περιοχή πολλές φορές ο καιρός αποδεικνύεται περίεργος. Περισσότερο μοιάζει με το Ράλλυ Μ. Βρετανίας, αν και η λάσπη εδώ γλιστράει πολύ περισσότερο. Ελπίζω να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες».

#32 Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA

«Οι αναγνωρίσεις ήταν αρκετά δύσκολες. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε, αφού όλοι αναφέρουν πως ο καιρός θα αλλάξει. Θα δούμε τι θα γίνει».

#35 Robert VIRVES / Craig DREW

«Σίγουρα, δεν είναι οι συνθήκες που περιμένεις ταξιδεύοντας στην Ελλάδα. Αλλά, μπορείς να οδηγήσεις. Αν ο καιρός αλλάξει, θα πρόκειται για μία τελείως διαφορετική ιστορία».

#36 Alexandros TSOULOFTAS / Stelios ELIA

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να το απολαύσουμε σε αυτές τις συνθήκες. Το Ελευθεροχώρι είναι σε άσχημη κατάσταση. Στην Κορινθία ήταν καλύτερα, αλλά δεν ξέρουμε πώς θα είναι στον αγώνα. Σίγουρα και η επιλογή ελαστικών είναι σημαντική. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας».

#37 Lambros ATHANASOULAS / Nikolaos ZAKCHAIOS

«Η Γραμμένη δεν είναι τόσο δύσκολη, απαιτεί προσοχή, ενώ το Ελευθεροχώρι είναι σε χειρότερη κατάσταση και έχει πολλή λάσπη. Ο Ταρζάν δεν είναι απροσπέλαστος, ενώ διαφορετικές σε σχέση με τις αναγνωρίσεις θα είναι οι συνθήκες στις ειδικές του Λουτρακίου μετά τις σημερινές βροχοπτώσεις».

#45 Georgios KECHAGIAS / Christos KOUZIONIS

«Οι ειδικές έχουν πολλή λάσπη και γλιστράει αρκετά. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

#46 Panagiotis ROUSTEMIS / Nikolaos PETROPOULOS

«Θα δούμε πώς θα είναι ο αγώνας. Δεν πιστεύω ότι θα προλάβουν να στεγνώσουν οι ειδικές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολλή λάσπη. Σίγουρα θα είναι σημαντική και η επιλογή των ελαστικών».

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS

«Αγώνας επιβίωση! Τόσα χρόνια δεν έχω συναντήσει αντίστοιχες συνθήκες. Ελπίζουμε μέχρι το Σάββατο και την Κυριακή να αλλάξει ο καιρός και τα δεδομένα. Έχουν βγει πέτρες κάτω από τις λάσπες, με αποτέλεσμα να είναι πολύ σκληρές οι επιφάνειες».

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS

«Έχει πολύ λάσπη, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση στο δρόμο όταν αρχίσει ο αγώνας. Ακόμα και όταν περάσαμε από το Λουτράκι οι ειδικές ήταν στεγνές και με τις σημερινές βροχοπτώσεις δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε».

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS

«Οι ειδικές έχουν πολλή λάσπη και εμείς δεν έχουμε εμπειρία από ανάλογες συνθήκες».

#51 Georgios VASILAKIS / Theodoros CHATZITHEODORIDIS

«Για μένα είναι εμπειρία! Δεν είμαι επαγγελματίες και σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι τεράστια εμπειρία, είμαι πολύ χαρούμενος».

12 Apr, 2024 Ώρα 22:46

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης στο 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ

Thumbnail

Στο 60ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα συμμετέχει φέτος ο Πανίκος Πολυκάρπου με συνοδηγό τον Γιώργο Βότση. O 33χρονος Κύπριος οδηγός θα κάνει ακόμα ένα βήμα στην καριέρα του αγωνιζόμενος σε ένα ανταγωνιστικό θεσμό εκτός του νησιού. Δεν είναι η πρώτη φορά που τολμά κάτι τέτοιο, αφού είναι ο μοναδικός Κύπριος που δοκίμασε την τύχη του στην κατηγορία Junior του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ!

Close

 

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μας δίνεται η ευκαιρία φέτος, χάρη στους χορηγούς μας, να συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να ακολουθήσω ένα τέτοιο θεσμό και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχω”, δήλωσε ο οδηγός από τη Λεμεσό που συμμετείχε πέρυσι αναγνωριστικά στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας.

“Το Πρωτάθλημα ξεκινά με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, έναν αγώνα που συμμετείχαμε και πέρυσι και ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί μέχρι να εγκαταλείψουμε. Συνεργαστήκαμε άψογα με το συνοδηγό μου Γιώργο Βότση και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στους αγώνες του 2024.” συνέχισε ο Πολυκάρπου που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν: “Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος της F2, μιας κατηγορίας που συμμετέχουν δικίνητα αγωνιστικά, όπως το δικό μας Peugeot 208 Rally4. Δεν θα αρκεστούμε όμως μόνο εκεί, αφού θα επιδιώξουμε να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη γενική κατάταξη κάθε αγώνα. Ο ανταγωνισμός το 2023 ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και κάτι ανάλογο ευελπιστούμε να συμβεί και φέτος, ώστε κι εμείς να γίνουμε καλύτεροι! Ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα του αγώνα, και ιδιαίτερα στα πολλά Κυπριακά, καλή επιτυχία και καλό τερματισμό.” ήταν τα λόγια του 33χρονου οδηγού που δήλωσε έτοιμος για την πρεμιέρα.

Close

 

 

Οι Πανίκος Πολυκάρπου- Γιώργος Βότσης θα συμμετάσχουν στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με Peugeot 208 Rally4 των κατηγοριών F2 (N-A-R) και C5 της ομάδας του Shockslab, η οποία θα εκπροσωπηθεί φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ από δύο αυτοκίνητα. Ομόσταβλοι των Πολυκάρπου- Βότση θα είναι οι Δημήτρης Παλαιοκώστας- Ανδρέας Βίγκος στην πρώτη χρονιά του οδηγού στους αγώνες ράλλυ, με στόχο του πληρώματος την απόκτηση εμπειριών και τη βελτίωση αγώνα με τον αγώνα.

Κύριος χορηγός της προσπάθειας των Πολυκάρπου-Βότση είναι η MEDEA TRANS, μια εταιρεία αφοσιωμένη στη μεταφορά ιατρικών προϊόντων, φαρμάκων και ιατρικών ειδών, που προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. 

Η Shockslab και η Alkis Car Servicing είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία και συντήρηση του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την προσπάθεια του Πανίκου Πολυκάρπου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  https://www.facebook.com/panik99

Close