Το Ράλι Φινλανδίας είναι από τα πλέον εντυπωσιακά και σημαντικά γεγονότα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) καθώς αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορους και προκλητικούς αγώνες του κόσμου. Οι διοργανωτές βρήκαν έναν πανέμορφο τρόπο να παρουσιάσουν τον αγώνα της πατρίδας τους συγκεντρώνοντας παλιούς πρωταγωνιστές του Ράλι και θρύλους του WRC.
Στην παρέα των Φινλανδών οδηγών βρίσκονται οι Simo Lampinen, Markku Alen, Ari Vatanen, Jari-Matti Latvala, Timo Salonen, Mikko Hirvonen, Marcus Gronholm και Esapekka Lappi, οι οποίοι συζητούν και θυμούνται παλιά Ράλι Φινλανδίας. Δεν ξεχνούν φυσικά τον πολυνίκη του αγώνα, Hannu Mikkola, που έφυγε από τη ζωή φέτος και ο οποίος είχε 7 νίκες στο θρυλικό Ράλι.

Το μέλλον ανήκει πλέον στον Kalle Rovanpera
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος είναι ο ταχύτερος οδηγός στην εικονική ειδική διαδρομή Ouninpohja και καταλήγουν στον Mikkola, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα με ένα Mini και μάλιστα είχε τερματίσει την Ouninpohja με σηκωμένο το καπό στο αυτοκίνητό του. Αυτός είναι ο «βασιλιάς της Ouninpohja»... ή μήπως όχι καθώς στην τελευταία σκηνή εμφανίζεται ο ταλαντούχος Kalle Rovanpera με το Toyota Yaris GR WRC θέλοντας να δείξει ότι το μέλλον είναι λαμπρό για τους Φινλανδούς οδηγούς.
Το Ράλι Φινλανδίας είναι υπόθεση των Φινλανδών οδηγών καθώς ελάχιστοι οδηγοί με διαφορετικό διαβατήριο έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα. Ο Sebastien Loeb είναι ο πλέον επιτυχημένος έχοντας κερδίσει 3 φορές, ενώ νίκη έχουν πάρει επίσης οι Carlos Sainz, Didier Auriol, Marko Martin, Sebastien Ogier, Kris Meeke και Ott Tanak.
Το βίντεο της παρουσίασης του Ράλι Φινλανδίας 2021:
Πηγή: Zougla.gr

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

Αυτή είναι μια ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.
«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.
Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.
