Rally

17 Jun, 2022 Ώρα 16:46

Με 33 συμμετοχές ο τρίτος αγώνας ταχύτητας της χρονιάς

Thumbnail

Ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας BY Naga Pay θα διεξαχθεί την προσεχές Κυριακή 19 Ιουνίου στην γνωστή διαδρομή παρά το Σταυροβούνι. Ένας αγώνας που διοργανώνεται από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

Οι φετινοί πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος είναι στη λίστα συμμετοχών η οποία περιλαμβάνει συνολικά 33 οδηγούς, έτοιμους να προσφέρουν θέαμα σε μια διαδρομή που την γνωρίζουν πολύ καλά. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά την υπεράσπιση του τίτλου με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Οι Ηλίας Πιερή ((Mitsubishi Lancer Evo VI) και Σταύρος Αντωνίου (Psaltis ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X) είναι ισόβαθμοι στη δεύτερη της βαθμολογίας και τυχών απώλεια βαθμών θα τους απομακρύνει από το στόχο τους. Μετά την ατυχία του προηγούμενου αγώνα ο Ευαγόρας Κούλουρος (Mitsubishi Lancer Evo III) θέλει να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα και έδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει. Οδηγός που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα είναι ο Γιάννος Ιωαννίδης ο οποίος θα αγωνιστεί με Mitsubishi Lancer Evo VII και αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί άνετα να κερδίσει τον αγώνα.

 

Close

 

Ο Πέτρος Πέτρου θα αγωνιστεί αυτή τη φορά με το Psaltis ENEOS Mitsubishi Lancer Evo IX και στόχος είναι η νίκη στην γενική κατάταξη αλλά και στην RC 2. Στην ίδια κατηγορία τρέχει επίσης και ο Δημήτρης Πιερή (Psaltis ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X), καθώς επίσης και οι Μάριος Παναγιώτου (Mitsubishi Lancer Evo XI) και Κυριάκος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo XI), οδηγοί οι οποίοι έχουν την εμπειρία για να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία RCS2 όπου πέραν από τους Πιερή και Κούλουρο στη μάχη για επικράτηση αναμένεται να είναι και οι Ιάκωβος Πενταράς, (Mitsubishi Lancer Evo VI) Πάμπος Λαός, Δημήτρης, ((Mitsubishi Lancer VR4) και Μάριος Παύλου (Mitsubishi Lancer Evo VII).

Close

 

 

Στη δικίνητη κατηγορία και την κλάση RC 4, οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic), Chris Andreou/Κωνσταντίνος Σιάλος (Peugeot 208 Rally4) και Μιχάλης Διομίδους (Honda Civic), είναι οι τρείς που θα αναμετρηθούν για τη νίκη.  

Στην κατηγορία RCS1, ο Δημήτρης Παρέλης (Opel Corsa) ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Μιχάλη Σοφοκλέους (VW GOLF) μετρώντας από μία πρώτη και μια δεύτερη θέση, με τη νέα μεταξύ τους μονομαχία να μαγνητίζει για ακόμα μια φορά τα βλέμματα.

 

 

Δυο οδηγοί θα κυνηγήσουν τη νίκη στην κατηγορία RCL1. Πρόκειται για τους Κλεάνθη Έλληνα (Ford Fiesta DYTKO) και Λούη Παπαγεωργίου/Χρίστος Πάη (Mitsubishi Mirage DYTKO). Νίκος Μαραγκός και νεόφυτος Καρεκλάς μοιράζονται το Mazda RX8 και θα αγωνιστούν στην κατηγορία RCL2, ενώ στην RCS3 θα τρέξουν οι Παρέλης και Ευτύχιος Τρύφωνος (Toyota Yaris). Τέλος, στην κατηγορία RCT1 θα αγωνιστεί ο Ρίκκος Παναγιώτου με Suzuki Vitara.

Η έναρξη της δοκιμαστικής διαδρομής θα γίνει στις 10:10 και ακολουθούν οι δυο χρονομετρημένες διαδρομές οι οποίες θα καθορίσουν και το νικητή του αγώνα. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο χώρο του αγώνα στις 16:30.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.  

08 Jun, 2023 Ώρα 18:38

Ράλλυ Ακρόπολις: Ψήφισε τους κορυφαίους όλων των εποχών και κέρδισε μοναδικά δώρα

Thumbnail

Το Ράλλυ Ακρόπολις γιορτάζει φέτος τα 70 χρόνια και σας καλεί να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό «Acropolis Rally Hall of Fame powered by betsson», ψηφίζοντας και αναδεικνύοντας τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Close

Ο διαγωνισμός «Acropolis Rally Hall of Fame powered by betsson» περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές κατηγορίες στις οποίες σας καλεί να ψηφίσετε τους κορυφαίους των κορυφαίων. Έλληνες οδηγοί – Ξένοι οδηγοί – Αγαπημένος συνοδηγός - Καλύτερη Ειδική Διαδρομή - Αγαπημένο αυτοκίνητο. 

Τα δώρα που θα μοιραστούν μετά από ηλεκτρονική κλήρωση είναι:

•    50 διπλές προσκλήσεις για την υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 που θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 σε μέρος και ώρα που θα οριστεί από τον Διοργανωτή.

Close

•    15 θέσεις σε σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο 8 ωρών, ασφαλούς, οικονομικής οδήγησης και car control σε συνεργασία με την Driving Academy Θ. ΠΑΠΑΠΑΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ στο Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης στο Μαρκόπουλο σε μέρα και ώρα που θα αποφασίσει ο διοργανωτής.

•    5 πλήρη σετ από το επίσημο Merchandise των 70 χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις τα οποία θα περιλαμβάνουν (1 jockey, 1 tshirt, 1 hoodie, 1 μπρελόκ, 1 κούπα).

Close

•    10 συλλεκτικά λευκώματα των 70 χρόνων του Ράλλυ Ακρόπολις. (Η έκδοση του συλλεκτικού λευκώματος προγραμματίζεται τον Αύγουστο 2023).

Για να λάβετε μέρος, απλά πατήστε ΕΔΩ και ψηφίστε.