Rally

08 Nov, 2019 Ώρα 11:37

Με έντεκα γύρους το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross του 2020

Thumbnail

Το ημερολόγιο του 2020 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA θα περιλαμβάνει 11 γύρους μεταξύ άλλων και στο θρυλικό Nurburgring στη Γερμανία ενώ επιστρέφει και η πίστα  Montalegre στην Πορτογαλία. Παράλληλα, το 2020 θα ξεκινήσει επίσης και η ηλεκτροκίνητη σειρά Rallycross, με το όνομα Projekt E, η οποία θα κυκλοφορήσει σε σειρά ευρωπαϊκών γύρων του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Close

 

 

Δύο αγώνες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη εν αναμονή της τελικής επικύρωσης τους από το συμβούλιο της FIA. Τα παραδοσιακά πρωταθλήματα FIA European Rallycross Championship, Euro Supercar και το Super1600 θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα όπως και η σειρά RX2 International που παρουσίασε η Cooper Tires.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερολόγιο του 2020, που και φέτος υποστηρίζεται από τη Monster Energy, ξεκινά με το RX της Βαρκελώνης στις 18-19 Απριλίου και ολοκληρώνεται με το παραδοσιακό φινάλε στο Cape Town στις 14-15 Νοεμβρίου, που έχει συμβόλαιο με τον θεσμό μέχρι το 2021.

Close

 

 

O αγώνας της Πορτογαλίας, στην πόλη Montalegre, επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας. Η Πορτογαλία είχε το προνόμιο να φιλοξενήσει τον πρώτο γύρο του πρώτου πρωταθλήματος FIA World Rallycross το 2014. Το Spa-Francorchamps, με της επικές μάχες στην τρομακτική Eau Rouge-Raidillon, θα είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς του 2020 στις 16-17 Μαΐου - το World RX της Benelux. Το World RX της Γερμανίας, κάνει το ντεμπούτο του στις 1-2 Αυγούστου μέσα στο στάδιο Mullenbachsleife εντός της πίστας Grand Prix Nurburgring. Οι αγώνες συνεχίζονται με τις παραδοσιακές στάσεις σε Νορβηγία (13-14 Ιουνίου), Holjes στη Σουηδία (4-5 Ιουλίου) και Loheac στη Γαλλία (5-6 Σεπτεμβρίου).

 

 

Ο Paul Bellamy, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην IMG, δήλωσε: «Το World RX συνεχίζει να ανθίζει καθώς το αποτύπωμα μας μεγαλώνει. Πέρσι, προσθέσαμε το Abu Dhabi και το Spa-Francorchamps. Την επόμενη σεζόν το Nurburgring θα ενταχθεί στην οικογένεια και θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τους δύο άλλους προορισμούς για το 2020 σύντομα.  Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το Projekt E, την πρώτη σειρά ηλεκτρικών κινητήρων, στους αγώνες Rallycross ως περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσής μας για ένα κόσμο που ενσωματώνει γρήγορα τις τεχνολογίες EV».

Το Projekt E είναι μια συνεργασία μεταξύ της IMG και της αυστριακής εταιρείας STARD (Stohl Advanced Research and Development). Τα ημερολόγια για το Projekt E και τη σειρά RX2 International θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

 

18 Feb, 2020 Ώρα 13:50

Εύκολη Επικράτηση Για Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου στο East Safari Rally

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι, αγώνας ο οποίος άνοιξε την αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι ΨΑΛΤΗΣ/ENEOS της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Ο αγώνας, που διοργανώθηκε από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου, εκτός από γρηγορότερος της χρονιάς, αποδείχτηκε και πολύ σκληρός αφού από τα 23 αυτοκίνητα που ανέβηκαν στην ράμπα της εκκίνησης το Σάββατο μόλις 10 κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν το απόγευμα της Κυριακής. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το φετινό Ράλι Ανατολικό Σαφάρι είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από το πλήρωμα των Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου που κατάφεραν να επικρατήσουν στις 11 από τις 12 ειδικές του αγώνα, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη. 

Close

 

 

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριάκου με Hyundai i20 R5. Το δίδυμο έδωσε ωραίο χρώμα στον αγώνα αφού βρέθηκε σε μια σκληρή μάχη με τους περσινούς πρωταθλητές Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου για τη δεύτερη θέση. Και τα δύο πληρώματα πρόσφεραν ταυτόχρονα θέαμα πολύ ψηλών προδιαγραφών. Οι Γιάγκου-Κυριάκου κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να υπερκαλύψουν την εις βάρος του διαφορά που είχαν από το Σάββατο ολοκληρώνοντας τελικά στη δεύτερη θέση, με τους Παντελή/Χριστοδούλου με  Mitsubishi Lancer EVO10 να συμβιβάζονται με την τρίτη. 

 

Close

 

Τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσαν οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού με Mitsubishi Lancer EVO Χ. Στο επόμενο σκαλοπάτι βρίσκουμε τους Σταύρο Αντωνίου-Δημήτρη Πιερή με το νέο απόκτημα, ένα Mitsubishi Lancer EVO10 R4. Σταθερό αγώνα μακριά από προβλήματα είχαν οι Ρούσου-Χριστοφή με Mitsubishi Lancer EVO Χ οι οποίοι κατάφεραν μετά από αρκετό καιρό να ανέβουν στη ράμπα του τερματισμού τερματίζοντας έκτοι. Στην κατηγορία RCS2, τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Έλληνα-Μιχαήλ με Mitsubishi Lancer EVO6 οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 8η θέση γενικής.

 

 

Δυνατές μάχες έγιναν και στη δικίνητη κατηγορία όπου τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου με Honda Civic οι οποίοι παράλληλα τερμάτισαν έβδομοι γενικής. Οι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας και πρώτοι στην κατηγορία RC4, ενώ στην ίδια κατηγορία οι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

 

 

 

Άτυχο φάνηκε το πλήρωμα των Χατζηματθαίου-Θεοφάνους οι οποίοι προηγούνταν όμως αποχώρησαν στη δέκατη ειδική μετά από μηχανικό πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Ποσείδιας-Κωνσταντίνου, Κακουράτος-Γεωργίου, Τιμοθέου-Χρυσοστόμου, Χατζηματθαίου-Θεοφάνους, Παντελή-Νικολαΐδης, Φιλίππου-Δημητρίου και Τάππος-Ιωάννου. Ο επόμενος αγώνας για του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος το Ράλι Αφροδίτης που θα διεξαχθεί το διήμερο 21-22 Μαρτίου.

Χορηγός του αγώνα όπως και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

RESULTS.PDF702.08 KB