Rally

19 Oct, 2021 Ώρα 11:20

Νίκη για Δημοσθένους και Ποιητή στο Λαός Trial Rallysprint

Thumbnail

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Laos Trial RallySprint by Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Παντελή Ποιητή και Γιώργου Λαού, δύο ανθρώπων οι οποίοι πρόσφεραν στο αυτοκινητάθλημα μέχρι την τελευταία τους πνοή.  Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας και ήταν υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Close

 

 

Το πρόγραμμα άρχισε με την εκκίνηση, στην κεντρική πλατεία της Αθηαίνου, ενώ στην συνέχεια τα αγωνιστικά πέρασαν τρείς φορές από την μήκους εννέα χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Smartway Motors Αθηαίνου, με τον ταχύτερο στο άθροισμα και των τριών περασμάτων να στέφεται νικητής. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον πανηγυρικό τερματισμό και τις απονομές των επάθλων στην κεντρική πλατεία της Αθηαίνου και πάλι.

 

Close

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε εξαιρετικές μάχες από τα 42 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα, με τα δύο R5 να κλέβουν την παράσταση. Το πλήρωμα των Δημοσθένους και Ποιητή με το Ferodo/Swag Skoda Fabia R5 κατάφεραν να επικρατήσουν κατακτώντας την πρώτη θέση αφού ήταν ταχύτεροι στα δύο από τα τρία περάσματα.  Στην δεύτερη θέση 2,4 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τους Κώστα Ζήνωνος και Φάνο Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5 που πίεσαν όσο μπορούσαν. Εκμεταλλεύτηκαν ένα μικρό λάθος του πρωτοπόρου στο δεύτερο πέρασμα, πλησίασαν, αλλά μια δική τους ατυχία στο τελευταίο πέρασμα τους στοίχισε την πρωτιά. Την τριάδα έκλεισαν οι Πέτρου-Ανδρέου με το Psaltis Autoparts Mitsubishi Lancer Evo μετά από μάχη με τους Σταύρου-Ελπιδοφόρου (Ferodo Mitsubishi Lancer), η οποία μας κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Τελικά συμβιβάστηκαν με την 4η θέση γενικής κερδίζοντας και την κατηγορία RC S2.

 

 

Στην 5η θέση γενικής και πρώτοι στη δικίνητη κατηγορία οι Πολυκάρπου-Σιάλος με το δικίνητο Comline Peugeot 208 Rally 4 οι οποίοι είχαν μια απίστευτη παρουσία κερδίζοντας πολύ πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Την έκτη θέση και τη δεύτερη στην κατηγορία τους πήραν οι Γιαννούρη-Χρυσοστόμου ενώ πίσω τους οι Σωκράτους - Ευριπίδου.  Στην 8η θέση και πρώτο μεικτό πλήρωμα οι Κώστας και Παναγιώτης Λαός ενώ στην ένατη οι Νικηφόρου-Καροτσάκης.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κώστας Φιλίππου και Σάββας Λαός με Evo X ενώ οι Χαράλαμπος Τιμοθέου και Παναγιώτης Σιάλος πήραν την 11η θέση και την πρώτη στην κατηγορία RC4. 

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρεία Psaltis Autoparts και τα λιπαντικά ENEOS.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα!

 

Close
09 Jul, 2025 Ώρα 13:06

Παρέλλης & Παπανδρέου θριάμβευσαν τερματίζοντας πρώτοι στη κατηγορία τους στο Ράλι Ακρόπολις 2025.

Thumbnail

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Δημήτρης Παρέλλης και Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Κύπρου στον πιο απαιτητικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), κατακτώντας την πρώτη θέση στην κατηγορία RC4 του Ράλι Ακρόπολις 2025.

Close

 

 

Με απόλυτο έλεγχο, υψηλή τεχνική κατάρτιση, εμπειρία που τέθηκε σε εφαρμογή και στρατηγική ωριμότητα, το κυπριακό δίδυμο ξεχώρισε από την αρχή του αγώνα, καταγράφοντας κορυφαίους χρόνους σε όλες τις ειδικές διαδρομές και επικρατώντας απέναντι σε κορυφαίους διεθνείς αντιπάλους.

 

Close

 

Αυτή είναι μια  ιστορική επιτυχία αφού είναι η πρώτη φορά που Κύπριος οδηγός ανεβαίνει στην κορυφή της RC4 στο πλαίσιο του WRC – επιβεβαιώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι οι συμπατριώτες μας ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Το Opel Corsa Rally4 της Parellis Rally Team ανταποκρίθηκε απόλυτα στις υψηλές απαιτήσεις του αγώνα, χάρη στην άψογη προετοιμασία και μηχανολογική υποστήριξη της ομάδας. Κομβικής σημασίας για την τεράστια αυτή επιτυχία ήταν και η υποστήριξη των χορηγών: η ECOMMBX ως χρυσός χορηγός που αποτελεί σταθερό πυλώνα στρατηγικής και ενίσχυσης, η IRIDA που στάθηκε δίπλα στην ομάδα με συνέπεια και αφοσίωση, ενώ οι Psaltis Auto Parts / MANNOL, Blue Island και Vitatrace συνέβαλαν ουσιαστικά στην προετοιμασία και την επιτυχία της φετινής προσπάθειας.

«Ήταν ένας αγώνας γεμάτος προκλήσεις, αλλά και στιγμές ανεπανάληπτες. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτό το αποτέλεσμα και τεράστια ευγνωμοσύνη προς την ομάδα και τους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας. Το Rally Acropolis 2025 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δημήτρης Παρέλλης.  

Με αυτό το θριαμβευτικό αποτέλεσμα, η ομάδα Παρέλλη – Παπανδρέου περισσότερο ενισχυμένη από ποτέ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της και συνεχίζει τη φετινή σεζόν με αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία και σταθερή αγωνιστική φιλοσοφία, κοιτώντας μπροστά προς τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις.